• Música para crecer - Red Música Social
  —Cors de Palau Vincles

  La Casa dels Cants

  Dissabte, 19 de març de 2022 – 12 h

  Sala de Concerts

 • Amb el suport de:

  • Red Música Social
  • Alto Comisionado contra la Pobreza Infantil
  • Secretaria d’Infància, Adolescència i Joventut del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya
  • RENFE

  Amb la col·laboració de:

  • image/svg+xml
  • image/svg+xml
  • image/svg+xml
  • Logo nou Inaem

  Membre de:

  • image/svg+xml
 • Programa

  Asociación Orquesta Escuela Saragossa
  Cors de Palau Vincles, de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana Barcelona
  DaLaNota, de l’Asociación Plataforma REDOMI Madrid
  Etorkizuna Musikatan, de l’Asociación Norai Bilbao
  Fundación Acción Social por la Música Madrid
  Fundación VOCES Madrid
  Músicos Solidarios Sin Fronteras Vitòria
  Xamfrà Fundació l’Arc Barcelona

  Directors:
  Aldara Velasco DaLaNota
  Ana Rossi Xamfrà Fundació l’Arc
  Carlos Cantú Xamfrà Fundació l’Arc
  Esteve Nabona Palau Vincles
  Glòria Fernàndez Palau Vincles
  Kira Rivarés Orquesta Escuela
  Lino Castillo Etorkizuna Musikatan
  Mariona Fernàndez Palau Vincles
  Magalí Sala Xamfrà Fundació l’Arc
  Rodrigo Cedeño Acción por la Música

  Anna Niebla, pianista
  Mireia Mallol, presentadora de la gala


  Primera part Cors:

  Siyahamba – Popular sud-africana
  Escriurem – Miki Núñez
  Emalama – Popular hawaiana
  Doeba – Rieks Veenker
  Una veu feta de mil veus – Arnau Tordera

  Dirigeixen:
  Ana Rossi, Esteve Nabona, Glòria Fernàndez, 
  Mariona Fernàndez, Magalí Sala 
  Anna Niebla, pianista
  Iñaki de la Linde, batería

  Segona part – Orquestres:

  “Farandole” – Georges Bizet, arranjament de Richard Meyer
  Finvisa –
  Popular sueca, arranjament de Tormod Tvete
  Sol di manhã
  – Paulino Vieira, arranjament de Carlos García
  Ritmos ciganos – Carlos García, sobre temes tradicionals cigans/gitanos del Brasil 

  Dirigeixen:
  Aldara Velasco, Carlos Cantú, Lino Castillo, Rodrigo Cedeño
  Kira Rivarés, pianista

  Tercera part – Orquestres i Cors:

  “Cant de joia” – Ludwig van Beethoven; arranjament de Tomod Tvete, traducció del text de Joan Maragall
  El cicle vital – Elton John
  Merengue del primero – Carlos Medrano

  Dirigeixen:
  Aldara Velasco, Kira Rivarés, Lino Castillo

  Durada aproximada del concert: 90 minuts.

  #coral #projectesocial #redmusicasocial

 • Red Música Social

  La Red Música Social compta amb el suport de l’Alt Comissionat contra la Pobresa Infantil, que depèn de la Presidència del Govern, i neix gràcies a l’impuls de vuit entitats del tercer sector musicosocial de Madrid, Barcelona, ​​Bilbao, Vitòria i Saragossa. Pretén integrar i articular el moviment de transformació social a Espanya, a través de la música, i aspira a proposar la pràctica musical col·lectiva com a eina eficaç per lluitar contra la pobresa, l’exclusió social i la vulnerabilitat, en un país on un de cada tres nens està en risc de pobresa o exclusió social, més de dos milions de nens i nenes viuen sota el llindar de la pobresa i gairebé 700.000 en pobresa greu.

  Es tracta d’un espai obert a noves incorporacions, en el qual créixer conjuntament. Per això convida a sumar-s’hi totes aquelles entitats, iniciatives i projectes que comparteixin el propòsit de contribuir a la reducció de les desigualtats i a la cohesió social, tot aconseguint, així, el reconeixement públic i social com a agents de canvi i contribuint a la seva sostenibilitat.

 • Comentari

  Aquest és un programa format per diverses músiques d’arreu del món i de diferents estètiques i estils. El concert es divideix en tres blocs.

  Al primer, purament coral, trobarem músiques que van des de Sud-àfrica i Hawaï, fins a la música catalana actual de Miki Núñez –amb l’aclamada Escriurem– i d’Arnau Tordera –amb Una veu feta de mil veus, que ha esdevingut l’himne del projecte social Palau Vincles.

  El segon bloc brindarà el torn a la part orquestral, amb obres adaptades d’origen llatinoamericà, com Sol di manhã de Paulino Vieira, i Suite afro-cubana i Ritmos ciganos –escrita sobre temes tradicionals dels gitanos del Brasil–, totes dues de Carlos García. Seguidament podrem sentir dues adaptacions de música europea: la “Farandole” de Bizet (de l’obra L’Arlésienne), arranjada per Richard Meyer, i la tradicional sueca Finvisan, arranjada per Tormod Tvete.

  La tercera part, que tancarà el concert, unirà els cors i els instruments en tres tutti. El primer amb l’arranjament de Tormod Tvete de l’“Himne a l’alegria” de la Novena Simfonia de Beethoven, amb la ja tradicional traducció catalana que va fer Joan Maragall. El segon, amb la cançó que obre El rei Lleó de Walt Disney: El cicle vital d’Elton John; i el tercer tutti serà el festiu Merengue del primero de Carlos Medrano.

  Esteve Nabona, director del Cor Jove de l'Orfeó Català, director de l’Escola Coral i director artístic de Palau Vincles

 • 20220216 Anunci Generic DESKTOP
 • Biografies

  Asociación Orquesta Escuela 

  És un col·lectiu que promou projectes comunitaris musicals (socials i integradors) a través de la formació d’orquestres com a eix fonamental, per tal de mobilitzar recursos perquè la música es converteixi en una realitat accessible des de tots els estrats socials. La seva activitat s’adreça principalment a menors, tot fent èmfasi especial en col·lectius en risc d’exclusió social. 

  Kira Rivarés, directora 

  Pianista, gestora cultural i directora artística de l’Asociación Orquesta Escuela, és també activista dels drets de la cultura comunitària. “Profe de música de l’Escuela” durant gairebé una dècada, ha treballat com a directora adjunta al Teatro Lírico de Saragossa i com a pianista repertorista a la companyia MikrÓpera. Primer Premi Dona Emprenedora Aragonesa 2018 atorgat pel Banco Santander.


  Cors de Palau Vincles 

  Palau Vincles va néixer l’any 2011 amb l’objectiu de fomentar la inclusió i integració social a través de la pràctica coral col·lectiva d’infants i joves a zones en situacions d’alta complexitat socioeconòmica, des del convenciment del gran poder de transformació personal i social del cant coral.

  Més enllà de la pràctica musical, el propòsit de Palau Vincles és aprofitar les eines que la música i concretament el cant ofereixen per al creixement personal d’infants i adolescents, tot incidint positivament en l’educació en valors, en el desenvolupament de les capacitats psicosocials i pedagògiques i oferint noves oportunitats. La igualtat, la vitalitat, la il·lusió, l’esperança, les oportunitats, el compromís, la solidaritat, el respecte per la diferència són valors vinculats a Palau Vincles.

  Els cors de Palau Vincles que participen al concert són: Cor Juvenil Palau Vincles, Cor Infantil Palau Vincles, Escola Els Horts, Escola Sagrada Família Avinyó, I. E. Arts, Escola La Salle Comtal, Fundació de l’Esperança, Associació Esquitx, Fundació Idea, Centre Obert Compartir, Fundació Terral.

  Esteve Nabona, director 

  Ha estat director del Cor de Cambra Ars Subtilior (1986-1992), Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal (1995-2007), Ensemble Vocal Cambra 16 (1998-2005), Cor de la Universitat Ramon Llull (2006-2012) i Cor Jove dels Països Catalans (2010-2015). Entre els
  anys 2000 i 2006 va ser director assistent del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana. Actualment compagina la direcció del Cor Jove de l’Orfeó Català amb la direcció de l’Escola Coral de l’Orfeó Català i del projecte social i educatiu Palau Vincles.

  Com a director ha ofert concerts a l’Estat espanyol i a Portugal, França, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, Alemanya, Àustria, la República Txeca i el Regne Unit. També ha dirigit diversos tallers corals a Catalunya, Illes Canàries, Andalusia, Euskadi, Astúries, Galícia i Xile.
  En produccions per a cor i orquestra ha dirigit l’Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra de Cambra Terrassa 48, Orquestra de Cambra de Vic, Orquestra Joves Intèrprets dels Països Catalans,
  Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, Orquestra Barroca Catalana, Ensemble Méridien, Orquestra Camera Musicae i Orquestra Barroca Ars Musicae.

  Glòria Fernàndez, directora 

  Va fer els estudis musicals als conservatoris de Tarragona i de Vilaseca, on s’especialitzà en cant amb Mercè Obiols i Charo García. Va obtenir el títol de grau superior en l’especialitat de direcció coral a l’ESMUC, on estudià direcció amb Pierre Cao i Johan Duijck. Va exercir com a professora titulada del mètode pedagogicomusical Jaques-Dalcroze a l’Institut Joan Llongueres de Barcelona.

  Ha format part de diversos grups com a cantant, entre els quals el cor Arsys Bourgogne, dirigit per Pierre Cao; La Capella Reial de Catalunya, dirigida per Jordi Savall; Capilla Hispanoflamenca, Canto Coronato, Arte Psalentes, Musica Reservata, La Xantria i el Cor Madrigal, dirigit per Mireia Barrera. Ha impartit classes de direcció coral a la Federación Aragonesa de Coros i a la Fundació Meli Mehta de Bombai. Ha dirigit diverses corals mixtes, infantils i
  femenines durant aquests darrers 20 anys.
  Ha participat en projectes educatius de l’Escola Coral de l’Orfeó Català per impulsar el cant coral: a Bombai i al Camerun. Des del 2011 també forma part del projecte social Palau Vincles, de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, i actualment dirigeix el
  Cor Juvenil de Palau Vincles. Des del setembre del 2007 és la directora del Cor Mitjans de l’Orfeó Català.

  Mariona Fernàndez, directora 

  Titulada de grau professional en l’especialitat de cant pel Conservatori de Vila-seca, de formació musical en el mètode Jaques-Dalcroze i diplomada en la metodologia Edgar Willems, també té el títol Estill Voice Training System (Voice Craft). Professora del curs de direcció per al professorat de Palau Vincles (abans Clavé XXI), ha fet tallers corals al Conservatori de Badalona i Tarragona, així com a nombroses escoles municipals de música d’arreu de Catalunya. Directora convidada en la formació per al professorat del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya (SCIC), ha dirigit tallers a la Mehli Metha Music Fundation a Bombai, a l’Índia.

  Dirigeix la coral mixta So de Sants, el cor Novaura i el Cor de la Pedrera. També dirigeix formacions del projecte Palau Vincles del Palau de la Música Catalana. Ha estat directora convidada durant quatre anys a Bombai amb el concert The singing tree que reuneix aproximadament 250 infants de la ciutat.

  Ha format part del Cor Sant Esteve de Vila-seca, dirigit per Charo García i després per Xavier Pastrana; del Cor Aura de l’Escola de Música del Palau, dirigit per Glòria Fernàndez; del Cor de la Universitat Ramon Llull, dirigit per Esteve Nabona, i del Cor Madrigal, dirigit per Mireia Barrera.

  Anna Niebla, pianista  

  Nascuda a Barcelona, començà els estudis musicals a l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera. Després de finalitzar el grau professional de cant i de piano al Conservatori del Liceu, estudià el grau superior de cant al mateix Conservatori amb la soprano Carmen Bustamante. Es graduà l’any 2017 guanyant el premi extraordinari de música de cambra amb el seu company Eric Ledesma.

  Formà part del Cor Jove de l’Orfeó Català entre els anys 2012 i 2015 i canta a l’Orfeó Català des del 2019. Des del 2014 és la pianista acompanyant dels cors Infantil i Juvenil de Palau Vincles, projecte social del Palau de la Música Catalana.

  El 2016 va ser seleccionada per interpretar el rol de Donna Elvira de Don Giovanni de Mozart a l’Escola d’Òpera de Sabadell. El 2017 participà en l’enregistrament de Gaziel i Picarol, dos drames modernistes de Granados, amb l’Orquestra de Cadaqués. El 2017 també guanyà dos premis extraordinaris a la primera edició del Sonora Internacional Opera Competition Francisco Araiza i participà al Young Artists Programme de Les Azuriales Opera. Des del mes de gener ha reprès la seva formació cursant el Màster en Interpretació d’Òpera del Conservatori del Liceu.


  DaLaNota, de l’Asociación Plataforma REDOMI 

  DaLaNota és un programa d’educació musical gratuït i inclusiu, que té com a missió oferir una formació integral a través d’una educació en valors, promoguda per la música com a element clau d’intervenció i transformació social i cultural, per al benestar dels participants i el de la comunitat, localitzada en zones de risc d’exclusió social.

  Treballa des del 2015 al barri madrileny de Lavapiés, amb un grup multicultural de 72 nenes i nens de 8 a 18 anys, que aprenen instruments simfònics (violí, viola, violoncel, contrabaix, trompeta i trombó) i altres disciplines, com cant coral i dansa, i reben acompanyament psicosocial de manera intensiva durant quatre tardes a la setmana.

  Aldara Velasco, directora 

  Violista, directora d’orquestra i gestora cultural, començà el seu camí en els programes musicosocials treballant amb la Fundación Nacional Batuta (Colòmbia) com a directora de l’Orquesta Sinfónica Libre de Quibdó i l’Orquesta Sinfónica Binacional Colombo-Ecuatoriana, on a més va conèixer diversos programes musicosocials llatinoamericans i després va treballar al Cultureel Centrum de Curaçao (Antilles Neerlandeses).

  El 2015 va fundar, juntament amb un equip de persones interdisciplinari, el Programa Musicosocial DaLaNota i l’Asociación Plataforma REDOMI, amb la qual han realitzat 18 programes de cooperació musicosocial internacional amb programes llatinoamericans i africans de 9 països, i ha fet de coordinadora de les edicions de Curaçao, Colòmbia, Kènia i Bolívia.

  Actualment segueix compaginant una carrera artística amb la gestió musicosocial i forma part de la Swing Machine Orchestra, amb la qual ha ofert més de 150 concerts al territori espanyol i preparen l’enregistrament del seu segon disc.


  Etorkizuna Musikatan, de l’Asociacion Norai 

  Orquestra infantil formada per nens del barri. L’Asociación Norai, juntament amb un grup de veneçolans han posat en marxa el projecte anomenat Etorkizuna Musikatan-Futuro. Aquesta iniciativa neix amb la finalitat d’acollir i formar infants i adolescents de diverses cultures, residents en contextos socioculturals amb dificultats, amb l’objectiu d’arribar a formar-hi orquestres infantils/juvenils.

  Lino Castillo, director 

  Format com a violinista al Programa de Formación Académica de Jóvenes Profesores y Directores del Sistema de Orquesta (2005-2010), ha ocupat el càrrec de direcció de l’Orquesta Infantil del Núcleo Mamporal (2011-2014), professor de violins i seccionalista de l’Orquesta Regional Barloventaña, director de l’Orquesta Higuerote (2015-2016) i actualment és director artístic d’Etorkizuna Musikatan (des del 2020).


  Fundación Acción Social por la Música (Madrid)

  És un projecte que segueix la línia iniciada pel mestre José Antonio Abreu amb la xarxa d’orquestres i cors infantils de Veneçuela, que pretén transformar i enriquir la vida de nens i joves en risc d’exclusió social treballant en escoles de San Blas, Tetuán, Usera i Carabanchel. Uns 200 menors participen a les orquestres i cors que Acción Social por la Música impulsa a Madrid a través del seu projecte. Mitjançant el projecte s’intenta donar-los una oportunitat de conèixer una realitat diferent i ensenyar-los la constància que requereix aprendre a tocar un instrument, per aplicar-la a tots els aspectes de la seva vida.

  Rodrigo Cedeño, director 

  Violoncel·lista nascut a Veneçuela, alumne fundador del Núcleo Antonio Estévez de la ciutat de Calabozo. Integrant de la secció de violoncels de l’Orquesta Sinfónica Nacional Infantil de Veneçuela del 1995 al 1999 i integrant de l’Orquesta Sinfónica Simón Bolívar de Veneçuela del 2000 al 2013, també va ser alumne fundador de l’Academia Latinoamericana de violoncels, on va tenir constantment formació amb nombrosos mestres de renom mundial.

  El 2010 va esdevenir coordinador general de l’Extensión del Conservatorio Simón Bolívar a l’Estado Guárico, fins al 2014, i després va ser director  del Núcleo Antonio Estévez de la ciutat de Calabozo fins al 2016.

  Des del 2019 exerceix el càrrec de director artístic de la Fundación Acción por la Música.


  Fundación VOCES 

  La Fundación Voces és una organització que lluita contra la pobresa i l’exclusió social amb la força transformadora de l’art, la cultura i la creativitat, tot implementant programes per a col·lectius vulnerables, promovent les indústries creatives i sensibilitzant la població per crear una comunitat compromesa socialment. Els seus projectes combinen el reforç educatiu i l’atenció psicosocial amb la pràctica musical, amb l’objectiu d’utilitzar la música com a eina per a la millora acadèmica i personal dels nens i nenes.


  Músicos Sin Fronteras 

  Músicos Sin Fronteras va néixer a l’Havana l’any 1995. Visitant una escola de música al Vedado, a Jesús María Alegría Urtaga “Pinttu” el van informar que alguns nens robaven cables de telèfon per col·locar-los, a mode de cordes, al seu violí. Allò va ser el detonant instantani perquè, en tornar a Vitòria-Gasteiz, truqués a amics músics i fundés una associació per afinar les vides dels nens més desfavorits i donar suport a tota mena d’escoles sense recursos, a tot el món.


  Xamfrà, de Fundació l’Arc 

  La Fundació l’Arc va néixer l’any 1967 com a taller de música, plàstica i expressió, amb uns principis pedagògics molt innovadors. El seu principal projecte és Xamfrà, Centre de Música i Escena del Raval, un espai perquè els veïns del Raval i Ciutat Vella puguin compartir vivències a través de la música i les arts escèniques, tot participant en tallers de música, dansa o teatre.

  Ana Rossi, directora 

  En l’estudi del cant com a instrument, s’ha interessat especialment per la tècnica Voice Craft (amb Anna Català, amb la qual ha entroncat la seva experiència). La seva formació musical ha begut de molts gèneres (la música popular argentina, la música popular brasilera, la música d’arrel folklòrica llatinoamericana i ibèrica, el tango i la milonga) i de disciplines diferents, com la dansa. Actualment forma part de Coetus (música popular de la península Ibèrica), UNA (quartet de corda i veu dedicats a la música popular llatinoamericana), Marcelo Mercadante i el seu Quintet Porteño (tango), BREU (músiques populars i composicions pròpies), Gafieira Miúda (música popular del Brasil), i Ana Rossi i Marta Roma, entre d’altres.

  Treballa, a més, com a docent de tècnica vocal i llenguatge musical, i en aquest recorregut ha format part dels equips pedagògics de MusicActiva, Eòlia, Blue Train Sabadell, Escola 3ET Mataró, Mozartiana Tiana, Batxillerat Granés, Aulaman Arenys de Munt, i ha ofert cursos a Gresol de Corda i Trobades de Música Ibèrica, entre d’altres.

  Carlos Cantú, director 

  Professor de violoncel i orquestra a Xamfrà: música, escena, inclusió social, amb bagatge migratori i especialitzat en processos d’avaluació d’impacte de les arts a l’àmbit sociocomunitari.

  Magalí Sala, directora 

  Nascuda a Castellar del Vallès (1988), és graduada per l’ESMUC en l’especialitat de pedagogia de la música (2016). La seva trajectòria professional abraça tres vessants: la música com a eina d’inclusió i transformació social (Centre de Música i Escena del Raval Xamfrà), la música com a mitjà d’expressió i vivència per als infants més petits (participa en diverses companyies especialitzades en música en edats primerenques, entre les quals La Cuca Viu), i finalment posa èmfasi en la música vocal, ja sigui com a cantaire o com a directora de cors infantils (El Virolet de Lluïsos de Gràcia i Cor Infantil de Xamfrà). A part, forma part de projectes artístics consolidats, com Aluca (trio de polifonia vocal) o Sang (espectacle dirigit per Marta Carrasco).

 • També et pot interessar

  La Casa dels Cants
  Diumenge, 3 d'abril de 2022–12 h 
  Sala de Concerts

  Cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català 
  Orfeó Català (Pablo Larraz, director principal)
  David Malet, orgue
  Mario Lisarde, contrabaix
  Cristian Benito, Giorvanni Giri, Alberto Romero, Noemí Pasquina; quartet de corda
  Pau Casan i Laia Armengol, piano
  Simon Halsey, direcció 

  N. LUBOFF: A la nanita, nana
  X. PASTRANA: La Lluna
  N.RIVAS: L’astronauta
  R. ROMANÍ: He somiat
  E. CROCKER: Hear the wind
  A. NINI, L.GOLDBERG: Keren Or
  J. THOMPSON: Seven lastwords of theunarmed
  B. BRITTEN: Missa Brevis
  M. TIMÓN: Les trompetes de la mort
  G. FAURÉ: Cantique de Jean Racine
  E. WHITACRE: Hope, faith, life, Love

  Preu: 20 €

 • Mecenes d'Honor

  Mecenes Protectors

  Mitjans Col·laboradors

  Amics Benefactors

  Benefactors Palau XXI

Índex