• Cor Petits, Cor Mitjans & Cor Infantil de l’Orfeó Català
  —Concert de final de curs

  La Casa dels Cants

  Dilluns, 14 de juny de 2021 – 19.30 h

  Sala de Concerts

 • Amb la col·laboració de:

  • image/svg+xml
  • image/svg+xml
  • image/svg+xml
  • Logo nou Inaem

  Membre de:

  • image/svg+xml
 • Programa

  Cor Petits de l’Orfeó Català
  Mercè Pi, directora
  Cor Mitjans de l’Orfeó Català
  Glòria Fernández
  , directora
  Cor Infantil de l’Orfeó Català
  Glòria Coma i Pedrals
  directora
  Pau Casan, piano


  Cor Petits de l’Orfeó Català
  Mercè Pi, directora
  Pau Casan, piano

  Nit
  Josep Ma. Torrents
  Text de Núria Albó

  L'homenet de sorra
  Tradicional alemanya
  Harmonització de Johannes Brahms

  El petit fantasma
  Marcel Ortega i Martí

  He somniat
  Raimon Romaní          
  Text de Bernat Romaní

  Petits bruixots 
  Lluís Mª Bosch i Daniel 

  Cor Mitjans de l’Orfeó Català
  Glòria Fernàndez, directora
  Pau Casan, piano

  Calypso
  Jan Holdstock

  A linda rosa do Belém
  Popular portuguesa  
  Adaptació de Guifré Canadell

  El Blues de l'Ase trist
  Josep Lladó
  Text d'Albert Rubio

  Salam Alaikum  
  Nass Marrakesh

  Volem viure
  Sally K. Albrecht i Jay Althouse  
  Adaptació de Roser Pagès

  Mil ocells
  Txarango
  Solistes: Àuria Mercadé | Conrad Font | Alba Maenner

  Be cool
  Bob Chilcott
  Violí: Bru Sobrado | Guitarra elèctrica: Jaume Rius

  Cor Infantil de l’Orfeó Català
  Glòria Coma i Pedrals, directora
  Pau Casan, piano

  Keren-Or
  Achinoam Nini (Noa)
  Lletra de Lea Goldberg

  A la Nanina Nana
  Cançó Castellana
  Arranjament de Norman Luboff

  Cantemos a Maria
  Cançó tradicional Dominicana
  Arranjament de Juan Tony Guzmán

  Siyahamba
  Cançó Sudafricana per la llibertat

  Sense Vent
  Cançó tradicional escandinava
  Arranjament de Gunnar Erikson

  I will follow Him
  Negro spiritual, versió de la pel.lícula "Sister Act"
  Arranjament d'Aldy Santos
  Solistes: Laia Herrero, Carlota Granados, Carla Grau i Maria González

  Durada aproximada del concert: 60 minuts sense pausa
  #coral


  El Cor Infantil, el Cor Mitjans i el Cor Petits formen part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, amb seu al Palau de la Música Catalana.
  L’Escola Coral de l’Orfeó Català rep el mecenatge de la Fundación Banco Santander.

 • Comentari

  Per primera vegada des que va esclatar la pandèmia, els tres cors infantils de l’Escola Coral de l’Orfeó Català tornen a unir les seves encisadores veus en un concert que serà un veritable cant de joia i optimisme en un moment en què, per fi, comencem a albirar el futur amb optimisme i confiança. Els nens i nenes dels cors Petits, Mitjans i Infantil, ens ofereixen un programa que no només posarà en valor el difícil treball desenvolupat durant els darrers mesos, sinó que també ens farà viatjar per tots els continents transmetent-nos un missatge de germanor i esperança en la vida i el món que els deixarem en herència.

  Un tema de Josep Maria Torrents, president honorífic de la Federació Internacional de Pueri Cantores, obre l’actuació del Cor Petits de l’Orfeó Català, dins la qual destaca una dolça cançó de bressol, L’homenet de sorra de Johannes Brahms. Dedicada al conegut personatge que deixa caure sorra als ulls dels infants per fer-los adormir-se, va ser la quarta de les Quinze cançons populars per a nens que el compositor va regalar als fills de Robert Schumann després de la prematura mort del seu amic. Tot seguit, els més petits de la casa interpretaran El petit fantasma de Marcel Ortega, una composició misteriosa i divertida que ens parla d’un petit esperit que no sap fer por i que va ser guardonada amb el Premi Reus 2011 de composició per a corals infantils. Completen el repertori dues obres més que també van prendre part en aquest certamen, el 2007: en la mateixa línia de l’anterior, els Petits bruixots de Lluís Maria Bosch, i He somniat, del compositor i director coral Raimon Romaní.

  Pren el relleu el Cor Mitjans amb un colorista programa d’aires ètnics. Els petits cantaires de vuit a deu anys ens proposen un viatge musical que arrenca amb aires caribenys inconfusibles, tot convidant-nos a fer nostre el ritme d’aquest Calypso de Jan Holdstock. A continuació viatjarem a Portugal amb A linda rosa do Belém i evocarem els carrers de Nova Orleans amb el Blues de l’ase trist, abans de travessar l’estret per arribar al Marroc, en companyia del grup Nass Marrakech. D’aquesta popular formació de música gnawa sentirem una cançó extreta del seu disc Sabil’a’salaam, el títol de la qual resulta molt significatiu en aquests moments: Salam Alaikum, la coneguda salutació àrab que desitja la pau. Al tram final, dos temes també d’urgent actualitat i que constitueixen tot un clam a la defensa del medi ambient: Volem viure i Be cool. Entre l’un i l’altre, la fusió mestissa de Txarango, que amb els seus Mil ocells ens convida a aixecar-nos davant els cops de la vida.

  També de caire viatger serà l’actuació final del Cor Infantil, que arrenca amb una cançó hebrea amb música de la cantant Noa, Keren-Or (Nocturn), seguida pel conegut tema castellà A la Nanita Nana. En l’actuació dels nens i nenes d’entre onze i setze anys viatjarem un altre cop al Carib, amb la festiva cançó nadalenca dominicana Cantemos a María i, d’allí, a Sud-àfrica, el país de Nelson Mandela, amb un tema que es va popularitzar per tot el món amb motiu de la fi de l’apartheid, Siyahamba, que en llenguatge zulú vol dir “caminem”. Per acabar, tornarem a Europa amb la cançó tradicional nòrdica Sense vent, abans que, com també va fer a la pel·lícula Sister act (Una monja de cuidado), I will follow him posi un punt final impactant al concert.

  Ana Maria Dàvila, periodista i divulgadora musical

 • Biografies

  Cor Petits de l’Orfeó Català

  Cor Petits de l'Orfeó Català

  © AntoniBofill

  Integrat per nens i nenes de sis i set anys, Gemma Tatay n’és la directora i Adrià Aguilera el pianista. En aquesta etapa s’inicia la formació al món de la veu i la música. A partir de cançons, exercicis i jocs es treballa l’extensió de la veu, la seva lleugeresa, l’afinació i el reconeixement auditiu des de l’escolta i la imitació; així mateix, els integrants s’eduquen en el ritme, la pulsació i l’expressivitat musical mitjançant el cant, la dansa i l’escenificació de les cançons. Igualment, es fomenta que els cantaires es familiaritzin amb la respiració i tinguin consciència corporal. També es treballen els sentits de la responsabilitat, el compromís i la constància, per afavorir que els cantaires creixin a nivell personal i despleguin totes les seves capacitats musicals i les vinculades a la intel·ligència emocional.

  Actua habitualment al Palau de la Música Catalana amb la resta de cors de l’Escola Coral, als concerts de Primavera i de Sant Esteve; també fa intercanvis amb altres corals, que inclouen concerts fora del Palau, i un cap de setmana de treball.

  El 2019 va interpretar la cantata Daltabaix de la ciutat de J. Ollé, juntament amb el Cor Mitjans de l’Orfeó Català, i el desembre del mateix any va actuar amb Dàmaris Gelabert i l’Orquestra Simfònica del Vallès al cicle Simfònics al Palau. El gener del 2020 va participar al concert dels Carmina Burana de C. Orff amb el Cor Jove de l’Orfeó Català, dins el projecte Palau Vincles. El 2021 va participar en la producció audiovisual Carmina Burana, amb els cors de Palau Vincles, que s’estrenà el 28 de març a Palau Digital i TV3.

  Aquesta temporada interpretarà al Palau, al costat del Cor Infantil de l’Orfeó Català, el programa “De la nit al dia”, amb obres de Brahms, Rutter, Pastrana i Luboff, entre d’altres, i amb la direcció escènica de Dani Coma, així com el concert Chiaroscuro, al costat de la resta de formacions de l’Escola Coral, tots dirigits per Basilio Astúlez.

  El Cor Petits forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, amb seu al Palau de la Música Catalana, que rep el mecenatge de la Fundación Banco Santander.

 • Cor Mitjans de l’Orfeó Català

  Cor Infantil de l'Orfeó Català

  ©AntoniBofill

  Integrat per trenta-sis nens i nenes de vuit a deu anys, Glòria Fernàndez n’és la directora i Adrià Aguilera el pianista. Els cantaires hi comencen a treballar el ric repertori coral per a cors infantils i augmenten el compromís amb el Cor amb l’assistència a dues sessions d’assaigs setmanals. Se’ls introdueix en la tècnica vocal educant la veu, l’actitud corporal i la consciència de la respiració, aspectes necessaris per cantar. Combinen els assaigs amb dues sessions setmanals de llenguatge musical per aprendre les bases de la lectura i l’escriptura musicals. També s’hi treballen els valors de la integració social i la cooperació, per mitjà dels concerts benèfics, el projecte Palau Vincles o els intercanvis internacionals. Així es sensibilitza els cantaires sobre tot allò que pugui afavorir la millora de la societat que ens envolta.

  El Cor actua habitualment al Palau de la Música Catalana amb els altres cors de l’Escola Coral, i també té la seva activitat pròpia dins i fora del Palau, tot participant en intercanvis amb altres corals de Catalunya.

  El juliol del 2016 va interpretar per primera vegada els Carmina Burana de Carl Orff amb el Cor Jove de l’Orfeó Català, dirigits per Esteve Nabona, al cicle Estiu al Palau. El 2018 va actuar, al costat de l’Orfeó Català i els cors de l’Escola Coral, en l’obra El monstre al laberint de Jonathan Dove al festival Grec. El 2019 va interpretar la cantata Daltabaix de la ciutat de J. Ollé, juntament amb el Cor Petits de l’Orfeó Català i la Coral El Virolet, i el desembre va actuar, al costat del Cor Petits de l’Orfeó Català, al cicle Simfònics al Palau amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i la cantant Dàmaris Gelabert. El 2022, al cicle La Casa dels Cants, va interpretar la cantata El capità Noè i el seu zoo flotant de Joseph Horovitz, al costat del Cor Infantil de l’Orfeó Català. Al Palau, el 2023 protagonitzà, al costat dels cors Infantil i Juvenil de Palau Vincles, el projecte de cocreació Fem somriure el planeta, amb dibuix en directe, i el concert Chiaroscuro, al costat de la resta de formacions de l’Escola Coral i dirigit per Basilio Astúlez.

  El Cor Petits forma part de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, amb seu al Palau de la Música Catalana, que rep el mecenatge de la Fundación Banco Santander.

 • Cor Infantil de l'Orfeó Català

  Cor Infantil de l'Orfeó Català

  ©AntoniBofill

  Està integrat per cantaires d’11 a 16 anys. Des de la seva fundació fins al 2008 va ser dirigit per Elisenda Carrasco; actualment Glòria Coma i Pedrals n’és la directora i Pau Casan el pianista. Ha actuat a Barcelona, Tàrrega, Pamplona, Sant Sebastià, Montpeller i Pisa. Ha col·laborat amb orquestres i cors de prestigi i ha treballat amb els directors E. Pohjola, P. Hyökki, M. Janowski, S. Bychkov, Z. Mehta, V. P. Pérez, I. Fischer i J. E. Gardiner, entre d’altres. Ha actuat al Gran Teatre del Liceu i ha treballat amb Comediants i amb Dani Coma en diverses ocasions. Va actuar a l’òpera El monstre al laberint de J. Dove amb tots els cors de l’Orfeó Català i la JONC, dirigits per Simon Halsey, al Festival Grec 2018. 

  El 2019 va interpretar la Tercera Simfonia de Mahler, juntament amb el Cor de Noies i la Gustav Mahler Jugendorchester, dirigits per J. Nott, i més endavant amb l’Orquestra Filharmònica d’Israel, sota la direcció de Z. Mehta. El 2020 va participar a la Festa de la Música Coral interpretant una de les obres premiades al III Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català.

  Del 2021 cal destacar la seva intervenció en la Passió segons sant Mateu de J. S. Bach interpretada per l’Orfeó Català, solistes de l’Orquestra Filharmònica de Berlín i l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, sota la direcció de Simon Halsey. 

 • També et pot interessar...

  La Casa dels Cants
  Cor de Cambra del Palau & Gregory Maqoma
  Broken Chord


  Cor de Cambra del Palau dela Música Catalana 
  (Xavier Puig, director principal/ Simon Halsey, director artístic)

  Concepció i interpretació: Gregory Maqoma 
  Direcció musical: Thuthuka Sibisi 
  Cantants: Xolisile Bongwana. Zandile Hlatshwayo, Siphiwe Nkabinde, Tshegofatso Khunwane 
  Disseny del vestuari: Laduma Ngxokolo 
  Tècnic: Oliver Hauser 
  So: Ntuthuko Mbuyazi 
  Mànager en gira: Siyandiswa Dokoda

  La història del primer cor de sud-africans negres que, a finals del segle XIX, va actuar a la Gran Bretanya i a Nord-amèrica, inspira una coreografia que parla d’identitat africana, de migracions i de fronteres tancades.

  Diumenge, 18.07.21 – 20 h
  Dilluns, 19.07.21 – 20 h
  Sala de Concerts
  Preu: 25 €

Índex