• Cor de Cambra del Palau & Whitacre
  The sacred veil de Whitacre

  La Casa dels Cants

  Dissabte, 23 de setembre de 2023 – 12 h

  Petit Palau

  #coral #contemporània

 • Amb la col·laboració de:

  • image/svg+xml
  • image/svg+xml
  • image/svg+xml
  • Logo nou Inaem

  Membre de:

  • image/svg+xml
 • Programa

  Laia Puig, violoncel
  Jordi Armengol, piano
  Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (Xavier Puig, director - Júlia Sesé, directora preparadora)
  Eric Whitacre, director


  Eric Whitacre (1970)
  The sacred veil
  Sobre poemes de Charles Anthony Silvestri i Julia Lawrence Silvestri.

  1. The Veil Opens
  2. In a Dark and Distant Year
  3. Home
  4. Magnetic Poetry
  5. Whenever There Is Birth
  6. I’m Afraid
  7. I Am Here
  8. Delicious Times
  9. One Last Breath
  10. Dear Friends
  11. You Rise, I Fall
  12. Child of Wonder

  Durada aproximada del concert:
  60 minuts, sense pausa

  Concert enregistrat per Catalunya Música
  #coral #contemporània

 • Poema

  CÀNTIC

  Alliteu a dins del cor la pols d’estrelles del vostre rastre,
  les eternes cal·ligrafies del vel d’amor i el foc d’atzars.
  Camineu fins als sepulcres de l’ombra impura dels que s’alienen
  i expliqueu-los que ens escrivíem amb dits de fang i ram d’amar.

  Érem fills de la proclama, exiliats al temps del fat, emboscats i proscrits, elevats a la lloança.

  Ens gruava l’empelt per dins, el vesc que empeny, el crit de saba.

  La pell de llibertat.

  La deu de l’esperança.

   

  Laia Llobera
  Paradísia (2023)

 • 20231205 Anunci Palau 100 Extensa DESKTOP
 • Comentari

  The sacred veil és fruit de la col·laboració entre Eric Whitacre i el seu amic Charles Anthony Silvestri, poeta i historiador. L’any 2005, l’esposa de Silvestri, Julie va morir de càncer d’ovari als trenta-sis anys i el va deixar sol amb dos fills petits. Més de deu anys després el vidu va començar a processar la pèrdua a través de la poesia.

  El 2018, amb motiu d’un coencàrrec de Los Angeles Master Chorale, la Monash Academy of Performing Arts (MLIVE) d’Austràlia i la temporada NTR Zaterdag Matinee de l’emissora neerlandesa NPO Radio 4, va sorgir una obra de grans dimensions –la més extensa de Whitacre fins ara–, amb dotze moviments i cinquanta minuts de durada.

  La partitura, íntima i emotiva, explica de començament a final tota una història de vida, amor i pèrdua: des de la primera trobada de la parella, fins a l’enamorament, el naixement dels fills, el diagnòstic, la lluita amb la malaltia i, finalment, el desenllaç tràgic i la cerca de consol.

  A més del poema de Silvestri, l’obra també es basa en textos de Julie –fragments d’un diari personal o de correus electrònics enviats als seus amics– i del mateix Whitacre, que fins i tot posa música al diagnòstic mèdic.

  The sacred veil evoca el concepte d’un vel finíssim que separa el passat del futur, els vius dels morts, allò temporal d’allò etern. El vel és representat per un Do central, la mateixa nota d’on parteix el tema de Julie, il·lustrada amb un senzill motiu de tres notes: Do-Mi bemoll-Do.

  Un violoncel i un piano toquen melodies simples com a contrapunt elegíac de les parts corals. Les cançons d’amor formen el nucli de l’obra, on destaquen el tercer moviment –“Home”, en el qual Silvestri confessa que se sent com a casa al costat de Julie– o la secció “You rise, I fall”, especialment punyent, que il·lustra amb clústers ascendents i descendents els estats emocionals que travessa la parella. Whitacre reserva els reptes musicals més durs per al penúltim moviment, on demana als intèrprets tot tipus d’efectes –acords complexos, glissandi, silencis prolongats– al llarg de deu minuts de cant a cappella, després dels quals entra el piano.

  Amb tot, el nom de Julie no apareix mai, de manera que The sacred veil transmet un missatge universal amb el qual moltes persones es poden sentir identificades: celebra la vida, ofereix consol i contribueix amb música exquisida a la comprensió de la mort.

  The sacred veil es va estrenar el febrer del 2019 al Walt Disney Concert Hall de Los Angeles, on també se’n va fer el primer enregistrament. El setembre del 2022 en va tenir lloc l’estrena australiana, a l’Alexander Theatre de la Universitat de Monash de Melbourne. El mes d’abril passat, el conjunt Voces8 en va fer un segon enregistrament.

  Albert Torrens, director de la "Revista Musical Catalana"

 • Biografies

  Laia Puig, violoncel

  Laia Puig

  © May Zircus

  Després de nou anys de formació a les universitats de Graz, Basilea i Berlín, la violoncel·lista Laia Puig Torné està establerta a Barcelona per conjugar els seus interessos: l’activitat concertística, la música de cambra, la pedagogia i la gestió cultural.

  Com a solista, s’ha presentat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana, amb l’Orquestra de Cambra del Garraf al Festival Internacional Pau Casals, Camerata XXI, Orquesta Andrés Segovia i Orquesta Vigo 430. Va fer l’estrena mundial de l’obra inèdita Concerto libero de Xavier Montsalvatge, al Festival Castell de Peralada l’estiu del 2012.

  Les seves gravacions en directe a Catalunya Música han estat retransmeses per la Unió Europea de Radiodifusió. Ha estat guardonada en nombroses ocasions: Concurs Germans Claret, Concurs Nacional Ciutat de Xàtiva, Concurs Internacional de Llanes i El Primer Palau, entre d’altres.

  Actualment compagina la docència al Conservatorio Superior de Música de l’Aragó amb la interpretació. És membre del Trio Freixas, junt amb la violinista Tatevik Khachatryan i la pianista Alba Ventura. Ha estat membre del quartet Les Mademoicelli i del 2009 al 2016 va ser directora artística de la Camerata 432.

 • Jordi Armengol, piano

  Jordi Armengol

  Nascut a Prats de Lluçanès (Barcelona), inicià els seus estudis de piano amb Vicenç Prunés a l’Escolania de Montserrat, on també estudià violí i orgue sota el mestratge del pare Ireneu Segarra. Posteriorment continuà els estudis de piano amb Albert Attenelle i de música de cambra amb Jordi Mora a l’Escola de Música de Barcelona. El 1996 obtingué el premi d’honor al Conservatori Professional de Música de Tarragona. Posteriorment es traslladà a Friburg per estudiar amb Vitali Berzon. Destacà en els concursos nacionals de piano de Madrid, Vilafranca del Penedès, Berga i Carlet.

  Ha actuat com a pianista acompanyant al festival Grec i al Maig Coral de Barcelona, als cicles Cambra Coral i Concerts de Tarda al Palau de la Música Catalana, així com a L’Auditori i al Liceu. També ha actuat a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, Auditori Enric Granados de Lleida, així com a Manresa, Tarragona i altres ciutats del territori català. Ha participat en el XX Ciclo Música y Teatro al Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial, al XXI Cicle de Música Clàssica de Peníscola i al Cicle de Concerts dels Jardins de Can March a Mallorca. Fora del territori espanyol ha actuat a França, Estònia i Guatemala.

  Ha ofert concerts amb els directors de cor Jordi Casas, Josep Vila, Mireia Barrera, Johan Duijck, Fernando Marina, Gorka Sierra, Daniel Mestre, Simon Halsey, Josep Vila i Jover, i Júlia Sessé. I ha col·laborat en els assaigs dels directors d’orquestra Salvador Brotons, Edmon Colomer, Antoni Ros Marbà, Manel Valdivieso, Josep Pons, Jesús López Cobos, Víctor Pablo, Sir Neville Marriner, Helmut Rilling, Daniel Barenboim i Jean-Christophe Spinosi, entre d’altres. Ha col·laborat com a pianista acompanyant a les classes de flauta de Magdalena Martínez i de cant amb M. Dayme, R. Smith, Dolors Aldea, Elena Copons i Ana Luisa Chova, entre d’altres, a Barcelona, Terrassa, Tortosa, així com al Curs Internacional de Dènia, Festival de Música de Tarragona i Curs Internacional d’Interpretació Històrica de la Música de la Fundació “la Caixa”. Ha estat repertorista a les classes d’oboè i fagot a l’ESMUC i professor de piano i música de cambra a l’Escola de Música de Barcelona.

  Com a compositor, ha publicat a l’editorial Boileau, i ha gravat un CD de l’obra coral i pianística del compositor Cristòfor Taltabull amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

  Es dedica a la música de cambra amb diverses formacions i als recitals amb cantants, tot treballant habitualment amb les sopranos Elena Copons, Ulrike Haller i amb el baríton Josep-Ramon Olivé, amb els quals ha participat en nombrosos concerts en festivals i en cicles a L’Auditori i a la Pedrera, Schubertíada a Vilabertran, en el prestigiós cicle ECHO Rising Stars, cicle Música de Cambra Life Victoria, cicle de Música Catalana Joan Manén, així com al cicle Intèrprets Catalans al Petit Palau.

  Actualment és el pianista del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana dirigit per Xavier Puig.

 • Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana

  COR DE CAMBRA DEL PALAU DE LA MÚSICA CATALANA - XAVIER PUIG (c)Ricardo Ríos

  @ Ricardo Rios

  El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana és un dels cors professionals més prestigiosos de l’Estat espanyol. Va ser creat per l’Orfeó Català l’any 1990 amb la missió de difondre la música coral universal, promoure la recuperació del patrimoni musical català i fomentar la nova creació. El Cor ha estat dirigit per Jordi Casas i Bayer, Josep Vila i Casañas i Simon Halsey. Actualment Xavier Puig n’és el director i Jordi Armengol el pianista.

  Als seus components se’ls exigeix un alt nivell vocal i artístic, aspectes que aporten al grup un potencial que el converteix en un cor de gran qualitat. Ha estat dirigit per grans mestres, com René Jacobs, Marc Minkowski, Kent Nagano, Simon Rattle, Gustavo Dudamel, Daniel Barenboim, Christophe Rousset, Vladimir Jurowski, Daniele Gatti, Simon Carrington i Fabio Biondi, i ha col·laborat amb els cantants Philippe Jaroussky i Mark Padmore. Des de l’any 2010 la formació és membre de The European Network for Professional Chamber Choirs (TENSO).

  A nivell internacional, cal destacar-ne el debut el 2017 als Proms de la BBC de Londres, la gira amb Jean-Christophe Spinosi i l’Ensemble Matheus el 2018, i el debut al festival MÜPA de Budapest el 2022 amb un programa d’ensalades i madrigals del Renaixement català. De la temporada passada cal destacar la Passió segons sant Joan de Bach, sota la direcció de Xavier Puig, i les estrenes de Reconnaissance de Kaija Saariaho i Invocation to the earth de Xavier Pagès Corella, sota la direcció de Simon Halsey. Els projectes més destacats d’aquesta temporada 2022-23 inclouen la interpretació d’obres dels compositors convidats del Palau de la Música Catalana Caroline Shaw i Ferran Cruixent (dirigit per Júlia Sesé, preparadora del Cor), el concert commemoratiu del centenari del l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, la segona col·laboració amb Europa Galante i Fabio Biondi, amb Il ritorno d’Ulisse in patria de Monteverdi, i la nova col·laboració amb Franco Fagioli i l’Orchestre de l’Opéra Royal de Versalles que inclou dos concerts a l’auditori francès.

 • Eric Whitacre, director

  Eric Whitacre

  © Marc Royce

  Guanyador d’un Grammy, el compositor i director d’orquestra Eric Whitacre és un dels músics més populars del panorama actual. Les seves obres es programen arreu del món i els seus innovadors Cors Virtuals han unit cent mil cantants de més de 145 països al llarg de l’última dècada. Nascut a Nevada (1970), és llicenciat per la prestigiosa Juilliard School of Music (Nova York). Actualment és compositor convidat al Pembroke College de la Universitat de Cambridge (Regne Unit) i ambaixador del Royal College of Music (Londres). Recentment va completar el seu segon període com a artista resident a la Master Chorale de Los Angeles. El 2022 la Cincinnati Pops Orchestra i la National Symphony Orchestra van estrenar-li una nova obra per a orquestra: Preludi en Do.

  Les seves composicions han estat àmpliament enregistrades i l’àlbum de debut com a director d’orquestra amb Universal, Light and gold, va irrompre directament als primers llocs de les llistes d’èxits i va guanyar un Grammy. Com a director convidat, ha atret un públic que ha omplert sales amb moltes de les orquestres i cors més importants del món, com ara al Carnegie Hall (Nova York) o el Royal Albert Hall (Londres). Insaciablement curiós i amant de tota mena de música, ha treballat amb el llegendari compositor de Hollywood Hans Zimmer, així com amb les icones del pop britànic Laura Mvula, Imogen Heap i Annie Lennox.

  La seva composició Deep field està inspirada en els èxits del telescopi espacial Hubble i va esdevenir la base d’una col·laboració pionera amb la NASA, l’Space Telescope Science Institute i els cineastes 59 Productions. La seva obra The sacred veil, una profunda meditació sobre l’amor, la vida i la pèrdua, va ser estrenada pel cor Los Angeles Master Chorale, dirigida pel compositor i editada amb el segell Signum Records. El 2021, Eric Whitacre va posar en marxa l’Escola Virtual amb el seu primer curs The Beautiful Mess: Masterclass in Composition and Creativity (El Bell Desordre: Classe Magistral de Composició i Creativitat).                

  Conferenciant carismàtic, Whitacre ha pronunciat discursos d’obertura de reunions per a TED, Apple, Google, el Programa d’Oradors de les Nacions Unides, en l’àmbit de l’educació i per a nombroses institucions mundials. La seva col·laboració amb Spitfire Audio va donar lloc a una biblioteca de mostres vocals pionera que es va convertir instantàniament en tot un èxit de vendes i hi accedeixen compositors d’arreu del món. Eric Whitacre s’enorgulleix de ser un artista Yamaha.

 • Formació

  Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana

  Xavier Puig, director titular
  Júlia Sesé, directora preparadora

  Sopranos
  Belen Barnaus
  Natàlia Casasús
  Míriam Garriga
  Anaïs Oliveras
  Brenda Sara
  Júlia Sesé

  Contralts
  Marta Cordomí
  Assumpta Cumí
  Toni Gubau
  Maria Jurado
  Mariona Llobera
  Magda Pujol

  Tenors
  Aniol Botines
  Josep Camós
  Martí Doñate
  Carles Prat
  Marc Rendon
  Matthew Thomson

  Baixos
  Pablo Acosta
  Esteve Gascón
  Oriol Mallart
  Daniel Morales
  David Pastor
  German de la Riva

 • Textos

  1. The Veil Opens
  1. El vel s'obre

  Charles Anthony Silvestri

  Whenever there is birth or death,
  The sacred veil between the worlds
  Grows thin and opens slightly up
  Just long enough for Love to slip,
  Silent, either in or out
  Of this our fragile, fleeting world,
  Whence or whither a new home waits.
  And our beloved ones draw near,
  In rapt anticipation, or
  In weary gratitude, they stand;
  Our loved ones stand so close, right here,
  Just on the other side
  Of Eternity.

  Sempre que es produeix un naixement o una mort,
  el vel sagrat entre els mons
  s’aprima i s’obre lleugerament
  prou perquè l’Amor llisqui,
  silent, cap endins o cap enfora
  Del nostre fràgil i fugaç món,
  Allà on l'espera una nova llar.
  I els nostres éssers estimats s’atansen,
  en extasiada anticipació, o bé
  en extenuada gratitud s’aturen;
  els nostres éssers estimats són tan a prop,
  aquí mateix,
  justament a l’altre cantó
  de l’Eternitat.


  2. In a Dark and Distant Year
  2. En un any fosc i distant

  Charles Anthony Silvestri

  In a dark and distant year,
  A wand’rer ancient and austere,
  He surrounds himself with books he’s never read.
  He was a child then, the world inside his head.

  He would often wonder, “Who
  Could love a dreamer such as you?”
  And so he trusted no one’s shadow but his own.
  He was a fool then, and he was all alone.

  En un any fosc i distant
  un rodamon vell i auster,
  s’envolta de llibres que mai no ha llegit.
  Ell aleshores era un infant, amb el món dins del cap.

  Sovint es preguntava: “Qui
  podria estimar un somiador com tu?"
  I així només confiava en la seva pròpia ombra
  Era un ximple, llavors, i estava tot sol.

  Then quite to his surprise,
  Passing there before his eyes,
  A girl unlikely, gently laughing by the shore.
  She had unlocked his heart and let his spirit soar!

  And on that golden, hopeful day
  The boy was bold enough to say,
  “Come, hold my deepest secrets here among the foam;
  You are the world to me, and you… you feel like home.”

  Aleshores, per a sorpresa seva,
  va passar davant de la seva mirada
  una noia com cap altra, que reia suaument prop de la riba
  Li havia obert el cor i deixava que el seu esperit s’enlairés.

  I en aquell dia daurat i esperançador
  el noi va gosar dir:
  “Vine, desa els meus secrets més recòndits aquí entre l’escuma;
  Ho ets tot per a mi, amb tu em sento com a casa”.


  3. Home
  3. Casa

  Charles Anthony Silvestri

  You feel like home

  Tu ets la meva llar


  4. Magnetic poetry
  4. Poesia magnètica

  Julia Lawrence Silvestri

  The enormous need
  Egg-ache whispers urging
  Moon wind chanting like sweet languid honey
  Sleep-swimming through sweaty summer
  Dream mists

  The delirious girl
  Woman goddess
  Not yet a mother
  But the spring life force is so near
  What a bare symphony here

  I recall our gorgeous moments together
  Beneath my heaving peach skin
  Essential you
  Like some diamond gift incubating
  In love

  L’enorme necessitat
  el dolor d’ovaris que xiuxiueja que hauria de tenir un fill aviat
  vent de lluna que canta com la dolça mel lànguida
  nedant en somnis a través del suador estiu
  boires de somni

  La noia delirant
  dona i deessa
  encara no és mare
  però la força de la vida primaveral és tan a prop
  quina simfonia més pura

  Recordo els nostres magnífics moments junts
  sota la meva agitada pell de préssec
  la teva essència
  com un regal de diamants covant-se
  en l’amor


  5. Whenever there is birth
  5. Sempre que hi ha naixement

  Instrumental


  6. I’m afraid
  6. Em temo que

  Charles Anthony Silvestri

  I’m afraid we found something...

  [Fifteen centimeter retroperitoneal cystic mass with complex internal septation...

  The patient is a twenty-eight-year-old white female, primagravida, in the third trimester of pregnancy.]

  I’m afraid we found something...

  [Pathology confirms grades I, II, and III mucinous cystic adenocarcinoma with focal carcinosarcoma consistent with ovarian primary.

  Em temo que hem trobat quelcom...

  [Massa quística retroperitoneal de quinze centímetres amb septació interna complexa...

  La pacient és una dona blanca de vint-i-vuit anys, primagràvida, en el tercer trimestre d’embaràs.]

  Em temo que hem trobat quelcom...

  [La patologia confirma un adenocarcinoma quístic mucinós de graus I, II i III amb carcinosarcoma focal consistent amb origen primari ovàric.

  Recommend six cycles Taxol and Carboplatin...]

  I’m afraid we’ve found something...
  […two left adnexal cysts and a
  septated right adnexal cyst…]

  I’m afraid we’ve found something...
  […exploratory laparotomy and excision of bilateral ovarian dermoids…]

  I’m afraid we’ve found something...
  […uterus, tubes, sacral pain… ovaries… recurrent, recurrent, recurrent…]

  Es recomanen sis cicles de taxol i carboplatí...]

  Em temo que hem trobat quelcom...
  [... dos quists annexials esquerres i un
  quist annexial dret septat...]

  Em temo que hem trobat quelcom...
  [... laparotomia exploratòria i escissió de dermoides ovàrics bilaterals...]

  Em temo que hem trobat quelcom...
  [... úter, trompes, dolor sacre... ovaris... recurrent, recurrent, recurrent...]

  [Exploratory laparotomy,
  total abdominal hysterectomy,
  bilateral salpingo-oophorectomy,
  paraaortic lymphadenectomy
  Bone scans in sacrum, left ilium, right acetabulum
  metastasis...
  metastasis…
  metastasis…]

  I’m afraid we found something...
  I’m afraid we found something...
  I’m afraid.

  [Laparotomia exploratòria,
  histerectomia abdominal total,
  salpingo-ooforectomia bilateral,
  limfadenectomia paraaòrtica
  exploracions òssies en sacre, ilió esquerre, acetàbul dret
  metàstasi...
  metàstasi...
  metàstasi…]

  Em temo que hem trobat quelcom...
  Em temo que hem trobat quelcom...
  Em temo. (tinc Por)


  7. I am here
  7. Soc aquí

  Instrumental


  8. Delicious times
  8. Moments deliciosos

  Julia Lawrence Silvestri

  My hair started to fall out at precisely 1:00 on my birthday.

  By Thursday it was making a terrible mess, so the kids helped me shave off whatever was left. They’d pick up my hair from the ground and slap it on my head and say, “You need more hair!” and they would laugh and laugh. Then at bath time I wore my wig, and they would beg me to take it off and put it back on again - they howled with laughter.

  Em van començar a caure els cabells precisament a la 1:00 del dia del meu aniversari.

  Dijous estava feta un desastre, així que els nens em van ajudar a afaitar-me els que em quedaven. Em recollien els cabells de terra, me’ls posaven al cap i em deien: “Necessites més cabells!”, i reien i reien. Després, a l’hora del bany, em posava la perruca i em suplicaven que me la tragués i me la tornés a posar; i udolaven de riure.

  At bedtime, when my little one plays with my hair, she just stroked my head and said, “It’s so soft and clean!” She says, “Mommy, your hair went bye-bye but it’ll be back soon!” I was most worried about her because she loves my hair so much, but she is just fine!

  Today I visited my oldest at school and he shouted, “Hey everybody! My mom has a wig!” He was the star of the class as all the kindergarten stared, open-mouthed, in wonderment. It’s been a very funny week. The kids have been amazing, and we’ve had some really delicious times together.

  A l’hora d’anar a dormir, quan la meva menuda juga amb els meus cabells, m’acarona el cap i em diu: “Que suau i net!”. I em diu: “Marona, els teus cabells se n’han anat, però ben aviat tornaran!". Estava molt preocupada per ella perquè li encanten els meus cabells, però ella ho porta bé!

  Avui he visitat el meu fill gran a l’escola i ha cridat: “Eh, escolteu! La meva mare porta perruca!”. Ha estat l’estrella de la classe mentre tots els nens de preescolar se’l miraven bocabadats, sorpresos. Ha estat una setmana molt divertida. Els nens han estat increïbles i hem passat moments realment deliciosos tots plegats.


  9. One last breath
  9. Un darrer alè

  Eric Whitacre

  In a dark and distant year,
  The wand’rer weary, full of fear,
  Confronts a fated force more powerful than life —
  A carriage made of sea
  Has come to take his wife.

  The waves too dark and deep to swim,
  He hears his love cry out to him,
  Her piercing anguish rising high above the foam.
  “Please don’t let go of me
  For you, you are my home!”

  From the shore he sees his bride
  As she fights hard against the tide.
  He swears a sacred vow that every loved one keeps.
  He steels himself,
  Takes one last breath, and leaps.

  En un any fosc i distant
  el rodamon, exhaust i mort de por,
  s’enfronta a una força del destí més poderosa fins i tot que la vida —
  Un carruatge fet de mar
  ha vingut a endur-se la seva dona.

  Les onades són massa fosques i profundes per nedar,
  sent com el seu amor el crida,
  l’angoixa penetrant s’enlaira per sobre de l’escuma.
  “Sisplau, no em deixis anar,
  perquè tu, tu ets casa meva”.

  Des de la riba veu la seva núvia
  en plena lluita contra la marea.
  Ell fa el vot sagrat que tot ésser estimat compleix.
  S’enforteix,
  i, amb un darrer sospir, salta.


  10. Dear friends
  10. Estimats amics

  Julia Lawrence Silvestri

  Dear friends: tonight I feel that I must ask you to pray.

  I just got out of the hospital tonight and I received some bad news. The scan showed that I had numerous liver and peritoneal metastases. My doctor said this meant I most likely had about two months to live.

  I am now asking you to pray as you have never prayed before. Please don’t pray that I will have a peaceful death. Please don’t feel pity for me. Just pray hard. Pray that I will be healed in a miraculous, supernatural way. Pray that God will give me wisdom as to what to do next. Fight with me, don’t give up on me.

  Estimats amics: aquesta nit sento que he de demanar-vos que reseu.

  Aquesta nit acabo de sortir de l’hospital i he rebut males notícies. L’escàner va mostrar que tenia nombroses metàstasis hepàtiques i peritoneals. El meu metge m’ha dit que el més probable és que em quedin uns dos mesos de vida.

  Ara us demano que reseu com mai abans ho heu fet. Sisplau, no reseu perquè tingui una mort tranquil·la. Sisplau, no sentiu llàstima per mi. Reseu amb força. Pregueu perquè em curi miraculosament i de manera sobrenatural. Reseu perquè Déu em doni saviesa sobre què fer tot seguit. Lluiteu amb mi, no us rendiu amb mi.


  11. You rise, I fall
  11. Tu voles, jo em desplomo

  Charles Anthony Silvestri

  Listening to your labored breath,
  Your struggle ends as mine begins.
  You rise; I fall.

  Fading, yet already gone;
  What calls you I cannot provide.
  You rise; I fall.

  Broken, with a heavy hand
  I reach to you, and close your eyes.
  You rise; I fall.

  Escoltant la teva respiració agitada,
  la teva lluita acaba, i la meva comença.
  Tu voles, jo em desplomo

  T'estas esvaint, però ja has marxat;
  allò que t'atrau, jo no t’ho puc donar.
  Tu voles, jo em desplomo

  Destrossat, amb una mà pesant
  m'apropo a tu, i et tanco els ulls.
  Tu voles, jo em desplomo


  12. Child of wonder
  12. Criatura meravellosa

  Eric Whitacre

  Child of wonder
  Child of sky
  Time to end your voyage
  Time to die.

  Silent slumber calls you
  Dark and deep
  Child of soft surrender
  Child of sleep.

  - - - - -

  Criatura meravellosa
  criatura celestial
  hora de posar fi al viatge
  hora de morir.

  El somni silenciós et crida
  fosc i profund
  criatura de la suau rendició
  criatura del somni.

  - - - - -

  Child of sorrow
  Child of rain
  There is no tomorrow
  No more pain.

  Turn your silvered sail
  Toward the light
  Child of mourning
  Child of night.

  - - - - -

  Criaturadel dolor
  criatura de la pluja
  no hi ha demà
  prou de dolor.

  Gira l’espelma platejada
  cap a la llum
  criaturadel dol
  criatura de la nit.

  - - - - -

  Child of iridescence
  Child of dream
  Stars and moons will guide you
  Down the stream.

  Stretched on ocean waves
  Of endless foam
  Welcome home my child
  Welcome home.

  Criatura d’iridescència
  criatura del somni
  estrelles i vidres et guiaran
  corrent avall.

  Estirat sobre les onades de l’oceà
  d’escuma sense fi
  benvinguda a casa, criatura meva
  benvinguda a casa.

 • També et pot interessar...

  Petit Palau Cambra
  Dilluns, 02.10.23 – 19.30 h
  Petit Palau

  Àries d’òpera i cançó catalana i espanyola

  Alexandra Nowakowski, soprano
  Michał Biel, piano

  Àries de Gounod, Massenet, Thomas i Szymanowski, i cançons de Toldrà, Montsalvatge, Falla, Obradors, Dvořák i Rodrigo

  Preu: 15 euros

 • Mecenes d'Honor

  Mecenes Protectors

  Mitjans Col·laboradors

  Amics Benefactors

  Benefactors Palau XXI

Índex