• Cantata Escola de Músics 2024
  Una cantata diferent

  La Casa dels Cants

  Divendres, 5 d'abril de 2024 – 12 h

  Sala de Concerts

 • Agraïment:

  • PALAU VINCLES - taronja

  Compromís amb el medi ambient:

  • Logos mediambientals

  Amb la col·laboració de:

  • image/svg+xml
  • image/svg+xml
  • image/svg+xml
  • Logo nou Inaem

  Membre de:

  • image/svg+xml
 • Intèrprets

  Cors de Ciutat Vella de l’Escola de Músics i JPC:
  Escola Alexandre Galí
  Escola Cervantes
  Escola Concepció Arenal
  Escola Collaso
  Escola Diputació
  Escola Eduard Marquina
  Escola Elisabets
  Escola Llorers
  Escola Mediterrània
  Escola Milà i Fontanals
  Escola Prim
  Escola Sagrat Cor
  Escola Santa Maria dels Apòstols
  Institut Pau Claris
  Institut Ernest Lluch
  Institut Rambla Prim

  Julio Díaz, baríton – pare 
  Carla Monroig i Lucía Poblador, veu blanca – Bruna 
  Daniela Pérez, veu blanca  segona solista

  Combo Escola de Músics i JPC:
  Joaquim Tardido, piano
  Laia Farrés, violoncel
  Bartolomé García Plata, clarinet
  Alan García, baix elèctric
  Nil Casals, bateria

  Adrià Aguilera, compositor i dramatúrgia
  Yolanda Mallofré, direcció escènica
  Sandra Jurado, coreografies i moviments cor
  Cristina Colomer, direcció musical

  Directors/ores cors de Ciutat Vella de l’Escola de Músics i JPC:
  Directora Primer bloc: Laura de Arenzana i Deidre Atienzar
  Directora Segon bloc: Mireia Caralt
  Directora Tercer bloc: Tània Bou
  Directores Quart bloc: Irene Andreu
  Directora cant comú i coordinadora dels actors: Yolanda Mallofré

 • Programa

  Adrià Aguilera (1990)
  Una cantata diferent (estrena absoluta)

  1. Avui
  2. La xunga
  3. Els colors barrejats

  4. El rei de la casa
  5. Per què?
  6. Dues mares
  7. Soc gran
  8. ABCD
  9. Les extraescolars
  10. Enganxats
  11. Un país llunyà
  12. Gira la vida
  13. La història de la Bruna
  14. Diferent

  Aquest concert té una durada de 80 minuts sense pausa.
  La durada del concert és aproximada.

  #coral #estrenes #enfamilia

 • Sinopsi

  Aquesta cantata sorgeix de la cançó Diferent amb què Adrià Aguilera va guanyar el 1r Concurs de Composició de Palau Vincles. Veient la bona acollida dels infants i el públic, Palau Vincles li encarregà una cantata que posés en valor el fet de ser “diferent”. 

  La Bruna i el seu pare són els protagonistes d’aquesta història. Una nena que canvia d’escola i el primer dia de classe es troba amb una nova realitat, uns nous companys: la xunga de l’escola, un nen daltònic que barreja els colors, un nen que acaba de tenir un germanet i ho porta fatal, una nena que té dues mares, un nen amb dislèxia, una nena que va molt atabalada amb moltes extraescolars, una nena que ve d’un país llunyà i una noia a qui se li va girar la vida. 

  Cançó rere cançó anem coneixent els nous amics de la Bruna fins que li arriba el torn a ella i explica per què l’han canviada d’escola. 

 • Comentari

  Una cantata diferent

  En un món tan canviant com el que ens ha tocat viure, l’acceptació i el respecte vers la diferència no sempre arriben a la velocitat que pertoca. Acompanyar els infants en la descoberta del seu entorn calidoscòpic, ajudar-los a comprendre’l i a comprendre’s a si mateixos és una tasca imprescindible per a pares, educadors i tota la societat. L’estiu passat nou-cents nens i nenes de Palau Vincles van gravar un videoclip amb la cançó Diferent, tema guanyador de la primera edició del concurs de la Cançó de l’Estiu del projecte social del Palau de la Música Catalana. I ara, aquest himne a la diversitat i la llibertat, obra del pianista, compositor i director musical Adrià Aguilera, es converteix en una cantata plena de significats i ressonàncies que toquen molt de prop els seus petits intèrprets i tothom que l’escolti.

  En consonància amb el títol, Una cantata diferent ens vol mostrar “que hi ha moltes realitats diverses, obrir les nostres mirades i reflexionar sobre el món en què vivim”, en paraules de l’autor. L’obra gira al voltant de la Bruna i el seu pare. A la Bruna, que té onze anys, l’han canviada de col·legi i avui ha estat un dia ple d’emocions perquè ha conegut els nous companys, cadascun amb una història personal ben diferent i única. Amb el relat de la Bruna com a fil conductor, la cantata ens va descobrint el món de tots aquests infants, tretze històries que ens interpel·len de manera directa per la proximitat i quotidianitat.

  Així, els primers que coneixerem seran “La xunga” de l’escola i un noi daltònic que té “Els colors barrejats”. Més tard descobrirem la història d’“El rei de la casa”, un nen que acaba de perdre la seva condició de fill únic per l’arribada d’un germanet. I també la d’un xaval dislèxic, que té por de llegir davant la classe perquè confon l’ordre d’“ABCD”.

  Algunes d’aquestes històries ens colpiran particularment i faran preguntar-nos “Per què” la protagonista ha perdut la seva mare o, de cop i volta, es “Gira la vida” i res serà com abans per a aquella menuda que ha compartit ascensor amb la Bruna. Desgràcies irreversibles que, d’altra banda, ens recorden que potser els fills necessiten menys “Les extraescolars” i més temps de qualitat amb els pares.

  D’acord amb els diferents trams d’edat dels intèrprets, altres cançons indaguen en alguns dels grans temes de l’adolescència, com la necessitat de proclamar que ja “Soc gran” que experimenten tots els infants, o el problema que pateixen aquells que viuen “Enganxats” als mòbils i als likes que reben a les xarxes socials.

  Finalment, la cantata també aborda altres qüestions no menys urgents de la nostra societat, com són els nous models de família que ens ensenyen els nens que tenen “Dues mares” o els sentiments que amaguen els companys que arriben d’“Un país llunyà”. “La història de la Bruna” serà l’última que coneixerem. I ella també té coses molt importants a dir-nos. Escoltem-la!

  Ana María Dávila, periodista musical

 • 20240301 Palau 100 T2425 DESKTOP
 • Biografies

  Cors de Ciutat Vella de l’Escola de Músics i JPC

  Palau vincles galeria d'imatges 1

  L’Escola de Músics i JPC situada al barri del Raval tot just acaba de celebrar trenta anys.

  És una escola reconeguda pel Departament d’Ensenyament i fa anys que lluita per la formació de músics –alguns dels quals actualment ja són músics professionals–, per l’alumnat que simplement vol gaudir de la música, per crear xarxa cultural al barri amb nens totes les edats des de primària fins a secundària, i també en fer musicoteràpia per a la gent gran.

  Va iniciar el projecte dels Cors de Ciutat Vella juntament amb el Districte de Ciutat Vella i actualment també està treballant al Barri Besòs.

  L’Escola de Músics ha treballat l’obra Una cantata diferent d’Adrià Aguilera dins el projecte Palau Vincles.

 • Adrià Aguilera, compositor i dramatúrgia

  Adrià Aguilera

  Llicenciat en interpretació del piano pel Conservatori Superior del Liceu, amplià estudis a Musikeon i Taller de Músics.

  Ha centrat la seva carrera professional en l’àmbit del teatre musical i ha estat pianista i director musical dels muntatges La familia Addams, A chorus line, Billy Elliot, Grease i The producers

  Com a compositor té Barcelona compte enrere, El secret del volcà, Obertura simfònica per a la Capitalitat de la Cultura i Una cantata diferent, entre d’altres.

  Pianista del musical participatiu organitzat per la fundació “la Caixa”, del Cantagran de L’Auditori i pianista director de la Cuina de Rossini del Gran Teatre del Liceu, també ha acompanyat les corals Musicorum, Cor Lua, Cor Eternity, Cor Itaca i enguany acompanya els cors Petits i Mitjans de l’Orfeó Català.

 • Sandra Jurado, coreografia i moviments

  Sandra Jurado

  Graduada en pedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona, formada en mediació comunitària i postgraduada en mediació artística (art per a la transformació social, la inclusió social i el desenvolupament comunitari) per la Universitat de Barcelona, és també ballarina professional de danses urbanes. Amb un aparell radiocasset de piles ballant en un parc de Barberà del Vallès va començar a endinsar-se en el món de la dansa urbana.

  L’any 2015 emprengué Median T la Danza i començà a treballar en l’àmbit socioartístic. Actualment és professora associada del Departament de Didàctiques Aplicades de la UB.

  El seu anhel constant de millora la porta a estar vinculada a diferents projectes i moviments socials relacionats amb els feminismes, l’educació i la dansa. Porta nou anys fent tallers en centres penitenciaris, centres educatius, casals, centres cívics, entitats socials i culturals diverses, especialment amb col·lectius en situació de vulnerabilitat.

  El seu projecte ha estat reconegut en múltiples ocasions i premiat per Think Big (Telefónica), Atípics (programa per a joves emprenedors amb impacte social positiu), el Concurs d’Iniciatives Innovadores en Economia Social i Solidària de Barberà del Vallès i amb les beques SOS Cultura (Fundació Carulla), Carretera i Dansa (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya) i Beques Premis Barcelona.

  També ha realitzat diverses ponències en jornades, com Dansa i Inclusió Socials (Barcelona), EducacreArts (València) o Jornades d’Intel·ligències Múltiples (Banyoles).

 • Textos

  Adrià Aguilera (1990)
  Una cantata diferent (estrena absoluta)


  1 AVUI

  COR
  Ja sona el despertador
  és un dia especial,
  un nou curs comença avui
  fer amics nous és genial.

  Vinga, afanya’t que fas tard
  que l’alarma ja ha sonat.
  Va, vesteix-te en un segon
  l’esmorzar està preparat.

  És un dia en què hi ha nervis
  vull causar bona impressió,
  perquè m’han canviat d’escola
  i no puc aguantar més tanta emoció.

  Avui potser coneixeré el meu millor amic
  avui potser viuré un moment bonic
  avui potser aprendré una cosa interessant
  que ahir no sabia i que demà serà important.

  BRUNA
  Des de ben petits ens ensenyen a ser part d’un grup,
  miro al meu voltant, les abelles van juntes al rusc.

  PARE
  Vinga, afanya’t que fas tard
  l’autobús ja està arribant,
  i les pors a sota el braç.

  COR
  És un dia en què hi ha nervis
  vull causar bona impressió,
  perquè m’han canviat d’escola
  i no puc aguantar més tanta emoció.

  Avui potser coneixeré el meu millor amic
  avui potser viuré un moment bonic
  avui potser aprendré una cosa interessant
  que ahir no sabia i que demà serà important.

  TOTS
  La veig marxar corrent amb l’autobús
  estic nerviós, tot és confús
  vull que l’acceptin i que estigui bé
  però sé que jo no hi puc fer res.

  Avui potser coneixeré el meu millor amic
  avui potser viuré un moment bonic
  avui potser aprendré una cosa interessant
  que ahir no sabia i que demà serà important.
  Comença un nou curs avui!

  2 LA XUNGA

  COR
  Només entrar a classe
  la veig allà al final
  sempre a l’última fila
  que és on la pot liar.

  BRUNA
  Tothom li riu les gràcies

  COR
  hahahahahaha

  BRUNA
  I ja l’han castigat

  COR
  Sense pati.

  BRUNA
  Sempre buscant la presa
  a qui pot fer-li mal.

  BRUNA i COR
  Ella és la xunga de l’escola,
  la que tots diuen que mola,
  la que fa que tots ballem al seu compàs!

  Ella és la xunga de l’escola, 
  la que va a la seva bola,
  la que fa que tots visquem més espantats!

  PARE
  Potser ets exagerada
  això sempre ha passat.
  Quan jo anava al col·le
  també passava igual.

  BRUNA
  Ja prou de batalletes,
  per a mi això és important.
  Estic molt preocupada
  això pinta fatal.

  BRUNA i COR
  Ella és la xunga de l’escola, 
  la que tots diuen que mola,
  la que fa que tots ballem al seu compàs!

  Ella és la xunga de l’escola, 
  la que va a la seva bola,
  la que fa que tots visquem més espantats!

  BRUNA
  Molta gent que s’uneix al seu equip 
  ho fan per por,
  perquè és millor caçar tu que ser caçat
  però a mi no m’hi trobaran.

  BRUNA i COR
  Ella és la xunga de l’escola, 
  la que tots diuen que mola,
  la que fa que tots ballem al seu compàs!

  Ella és la xunga de l’escola,
  la que va a la seva bola,
  la que fa que tots visquem més espantats!

  3 ELS COLORS BARREJATS

  COR
  Blau, groc, verd, vermell
  els colors es barregen dins del seu cap
  com la foto amb un filtre
  que allunya de la realitat.

  BRUNA
  Com deu ser un dia de Sant Jordi
  on les roses són d’un marró trist?

  PARE
  Com deu ser anar a la muntanya
  i que no sigui del verd que jo he vist?

  BRUNA
  Com deu ser veure els semàfors
  que no passen de verd a vermell?

  BRUNA i PARE
  Com deu ser mirar amunt cap al cel?

  COR
  Blau, groc, verd, vermell
  els colors es barregen dins del seu cap
  com la foto amb un filtre
  que allunya de la realitat.

  I què importa el color del que jo veig i el que tu veus,
  i què importa el seu nom, si jo dic groc i tu dius verd,
  i què importa si a mi m’agrada el blau i a tu el vermell,
  perquè a l’arc de Sant Martí hi brillen tots a dalt del cel.
  Blau, groc, verd i vermell.

  4 EL REI DE LA CASA

  COR
  Sempre em deien “tu ets el rei de casa”,
  sempre em deien “tu ets el nostre nen”,
  però ara de cop han canviat les coses
  jo vull tornar a començar.

  Em compraven tot el que volia,
  mai no em deien “això, millor que no”,
  però ara de cop al protagonista 
  li ha tocat ser apuntador.

  Perquè ha arribat el nen 
  i ja no soc el rei,
  ara la corona han posat 
  a un marrec que no té ni un mes.

  Quan l’agafo es posa a plorar,
  crec que es pensa que no soc bon germà.
  Hauré de fer més trapelleries
  he de cridar l’atenció.

  Perquè ha arribat el nen 
  i ja no soc el rei, 
  ara la corona han posat 
  a un marrec que no té ni un mes.

  SOLISTA
  He estat molt bé durant anys
  però el meu moment ja ha passat,
  ara he d’actuar com ho fan els grans
  i ajudar amb el meu germà.

  COR
  Quan em llevo els pares van cansats,
  el nen plora, no poden descansar,
  però quan somriu, tots aquests problemes
  queden del tot eclipsats.

  Per fi tinc un germà
  amb qui podré jugar
  i veuré
  com creix el meu germà
  amb qui he après el que és estimar.

  5 PER QUÈ?

  COR
  Per què quan plou et mulles?
  Per què cauen les fulles?
  Per què la tarda es diu tarda si la nit ve més tard?
  Per què no es pot dir blat fins que és al sac i ben lligat?
  Per què hi ha gent que no vol fer el bé?
  Per què hi ha gent que dorm al carrer?
  Per què no cau la lluna?
  Per què ella i la pruna es passen tota la nit vestides de dol?
  Per què el cel és blau clar i per què el mar té gust de sal?

  BRUNA
  Per què la mama ara és un estel?
  Podré estar amb ella quan vagi al cel?

  PARE
  Ja des de ben petita em feies mil preguntes,
  buscava la resposta per donar-te un perquè,
  però hi ha certes preguntes que no tenen resposta

  Per què la mama ara és un estel?
  Podré estar amb ella quan vagi al cel?

  No ho sé, no ho sé,
  deixa que parli el silenci, que jo no en sé més.

  COR
  Per què es fa una guerra?
  Per què es mor el planeta?
  Per què hi va haver una pandèmia i no n’hem après res?
  Per què en lloc d’ajudar és molt més fàcil criticar?
  Per què de grans ja no ens preguntem 
  el perquè de tot com ho fan els nens?

  No ho sé, no ho sé,
  deixa que parli el silenci, que jo no en sé més.

  6 DUES MARES

  BRUNA
  A en Pol el ve a buscar la iaia,
  la Laia marxa amb la cangur,
  en Jofre agafa l’autobús que surt a en punt
  i la Berta va amb el seu veí que és gran.

  El pare de la Clara és un tardón,
  arriba i diu: “estaba en la reunión”.
  El pare de la Sílvia ve amb la bossa de comprar
  i l’Ahmed espera sempre el seu germà.

  COR
  Molts tipus de família pots trobar,
  uns viuen junts, uns altres divorciats,
  nens que viuen amb els avis,
  d’altres que van ser adoptats,
  nens que tenen un sol pare,
  d’altres nens amb tres germans.

  la Júlia ens ha explicat que a casa són tres
  però no ben bé com tu ho estàs pensant
  té dues mares que l’estimen i a més
  per a elles no hi ha res més important.
  La Marta ajuda a fer els deures d’anglès
  la Sònia mentrestant els fa el sopar
  són mama i mami, una família de tres
  i està molt clar que no els falta res.

  BRUNA
  La Indira viu amb la tieta,
  el Pablo té un gos i un gat,
  la Carla viu entre setmana a Sant Cugat
  i el dissabte va amb son pare a Montgat.

  La Laura viu amb un cosí que és gran
  té un cromosoma més que el fa especial,
  l’Oxana és d’Ucraïna i fa poc que va arribar
  viu amb la seva família a Cornellà.

  7 SOC GRAN

  COR
  Es fa molt estrany
  tot el cos m’està canviant
  no sé massa el perquè
  però no soc un infant.

  Això de jugar
  crec que ja se m’ha acabat
  ara tot és un pal
  és això fer-se gran?
  Tots volem ser algú
  ser un més del grup.

  Què deuran pensar
  és l’únic que m’importa,
  vull ser popular
  no vull ser el típic bitxo raro,
  així que és el moment de canviar.

  Per això dic
  papa, ja soc gran
  vull triar els meus amics
  i també el meu estil.
  Papa, ja soc gran
  l’infant que coneixies mai tornarà.

  Tenir un bon perfil,
  vull mostrar el millor de mi,
  que se’m vegi feliç
  i que tinc molts amics.

  Vestir com els grans
  no amb el que portava abans,
  seguir el Twitch de l’Ibai,
  això no falla mai.

  Tots volem ser algú
  ser un més del grup.
  Què deuran pensar
  és l’únic que m’importa,
  vull ser popular
  no vull ser el típic bitxo raro,
  així que és el moment de canviar.

  Per això dic
  papa, ja soc gran
  vull triar els meus amics
  i també el meu estil.
  Papa, ja soc gran
  l’infant que coneixies mai tornarà.

  BRUNA
  Seguiré l’Instagram d’influencers
  ompliré tot el mòbil de memes
  faré el que està de moda
  vull tenir molts likes.

  I quan sigui el moment del be real
  toca ser natural, qui ho diria
  sempre amb la pantalla
  que ella mai no falla.

  COR
  T’envio un privat 
  si et vull demanar amistat,
  però si et veig pel carrer 
  no sé gaire què fer.

  T’escric un whatsapp 
  amb el que em passa pel cap,
  però si estic malament
  això mai ningú ho sap.
  Tots volem ser algú
  ser un més del grup.

  Què deuran pensar
  és l’únic que m’importa
  vull ser popular
  no vull ser el típic bitxo raro,
  així que és el moment de canviar.

  Per això dic
  papa, ja soc gran
  vull triar els meus amics
  i també el meu estil.
  Papa, ja soc gran
  l’infant que coneixies mai tornarà.

  8 ABCD

  COR
  Quan fa falta un voluntari 
  mai no es presta per llegir 
  va comptant quants nens li queden 
  fins que li toqui patir.

  BRUNA
  Les lletres mai no paren quietes
  i ja no sap què dir
  fingeix que són massa petites
  però li ha tocat i ha de llegir.

  SOLISTA
  El cric arriba amb els llapassos
  COR
  El circ arriba amb els pallassos.

  SOLISTA
  En Pere ronca sis llibrets
  COR
  El pare compra sis bitllets.

  SOLISTA
  El futbolista fa el seu xut
  COR
  El funambulista fa el seu truc.

  SOLISTA
  I un per la coba treu foc
  COR
  I un per la boca treu foc.

  SOLISTA
  I l’hemolabajupa amunt
  COR
  I l’home bala puja amunt.

  SOLISTA
  Les lletres mai no paren quietes
  i jo no sé què dir
  fingeixo que són molt petites
  però m’ha tocat i he de llegir.

  COR
  Les lletres confuses
  síl·labes difuses.

  SOLISTA
  M’ha tocat i he de llegir.

  COR, i després BRUNA i PARE
  ABCD | EFG
  HIJ | KLM
  NOP | QRS
  TUVW | XYZ.

  COR
  Quan fa falta un voluntari
  mai no es presta per llegir.

  9 LES EXTRAESCOLARS

  COR
  Totes les setmanes jo faig mil extraescolars
  sempre dono voltes, ves aquí, després allà
  faig de cinc a nou activitats sense parar
  vaig molt estressada, viure així per a mi és un pal.

  El dilluns comença amb natació per escalfar
  després toca anglès perquè el first he d’aprovar
  el dimarts faig dansa i teatre musical:

  mamma mia, quan estudiaré
  oh, no, venen els exàmens”.

  El dimecres toca fer pintura i arts marcials,
  el dijous solfeig, ja estic a quart d’elemental,
  el divendres hockey i francès per rematar,
  vaig molt estressada, viure així per a mi és un pal.

  SOLISTA
  I per fi quan ve el cap de setmana,
  veig la llum al final del camí
  m’imagino el sofà i la migdiada
  però resulta que tinc partit o concert,
  campionat o combat
  o que fem un intercanvi de francès.
  Però a veure, papes, potser no ho heu entès?

  COR
  L’únic que vull és estar amb vosaltres
  passejar rambla avall
  o anar junts a berenar.

  L’únic que vull és estar amb vosaltres
  seure junts i parlar
  que tornem a jugar.
  L’únic que vull
  és estar amb vosaltres
  m’és igual el que fem
  o a on anem…

  I per fi quan ve el cap de setmana,
  veig la llum al final del camí
  ja no em cal imaginar-me els meus pares
  perquè els tinc al meu costat.

  L’únic que vull és estar amb vosaltres
  passejar rambla avall
  o anar junts a berenar.

  L’únic que vull és estar amb vosaltres
  seure junts i parlar
  que tornem a jugar.

  L’únic que vull
  és estar amb vosaltres
  i per fi us tinc amb mi.

  10 ENGANXATS

  COR
  Des que em llevo al matí
  fins que cau la nit i em toca anar a dormir
  som com inseparables, estem molt ben connectats
  jo i el mòbil, sempre amb l’Insta i amb el Whats.

  Tinc molt d’estrès, i em fa por
  quan estic parlant i se’n va la connexió,
  però aquest cop és pitjor, s’ha trencat la pantalla,
  faig un reset, però falla.

  Ho intento i el poso amb arròs 
  però això no ha anat mai bé
  me’n vaig al tècnic de la cantonada
  i em diu que no hi ha res a fer.
  Ja no aguanto més, vull explotar.

  Necessito connectar-me ja,
  vull mirar les fotos que s’han publicat
  veure qui em comenta i posar molts likes.
  He d’estar a les xarxes i a molts grups de whatsapp
  no puc viure sense el mòbil, ja se sap.

  Ara no sé què faré
  si de cop m’aïllo, pensaran que no estic bé
  o encara pitjor, perdré tots els seguidors
  i al col·le se n’estendran molts, de rumors.

  Estic al mig del carrer
  veig passar un avi que no té res a fer
  i s’asseu en un banc, quan li miro les mans
  veig un mòbil, com no hi he pensat abans?

  Me’n vaig cap a casa volant
  començo a rebuscar
  a veure en quin coi de calaix
  hi ha els mòbils que un dia van funcionar
  quan per fi els trobo
  no us podeu imaginar...

  SOLISTA
  La il·lusió que em fa veure que el primer
  no carrega gens, està fet malbé,
  a l’altre, no hi cap la targeta sim,
  però és que a més no recordo quin n’era el pin,
  i l’últim és en blanc i negre;
  l’hauria d’exposar per qui el vulgui veure.

  COR
  Tinc ansietat, un calfred,
  és el buit que sento quan no tinc internet.
  Una mà abandonada que no sent la vibració
  quan el mòbil rep una notificació.

  Engego el portàtil corrents
  per veure l’Instagram,
  resulta que ara el router no va
  i no em puc connectar.
  Ja no aguanto més, vull explotar.

  Necessito connectar-me ja,
  vull mirar les fotos que s’han publicat
  veure qui em comenta i posar molts likes.
  He d’estar a les xarxes i a molts grups de whatsapp
  no puc viure sense el mòbil, ja se sap.

  SOLISTA
  I enmig de la tragèdia
  m’adono del problema
  vivim amb el mòbil enganxats.

  La vida en cinc polzades
  oblido que a vegades
  les coses importants són les que em passen
  quan et miro als ulls.

  COR
  He volgut desconnectar-me ja,
  sense la pantalla tot es veu més clar.
  Veure’ns en persona i no per Instagram
  fer un cafè una tarda, no una nota al Whatsapp.
  Ja puc viure sense el mòbil al costat!

  11 UN PAÍS LLUNYÀ

  COR
  Hi ha una nena a classe
  que ens té a tots intrigats,
  fa un somriure trist
  quan preguntes pel passat.

  Mira a l’horitzó
  i es toca el mocador
  que l’àvia va donar-li
  al marxar del seu país.

  Alguns nens fan mofa
  dient que no és d’aquí,
  però ella no els escolta
  segueix el seu camí.

  Pensa en la família,
  l’esforç que ells van fer
  i amb els ulls plorosos
  explica com se sent.

  Diu que enyora l’olor d’espècies
  el color que té el cel quan cau la nit
  passejar pel desert quan vol calma
  diu que troba a faltar els que s’hi van quedar.

  Quan va entrar a l’escola
  va ser un inici dur,
  un xoc de cultures
  ningú no és prou madur.

  Va aprendre l’idioma
  va fer el seu grup d’amics,
  però de nit somia
  que torna al seu país.

  Diu que enyora l’olor d’espècies
  el color que té el cel quan cau la nit
  passejar pel desert quan vol calma
  diu que troba a faltar els que s’hi van quedar.

  Aquelles abraçades que fa l’àvia
  que et deixen sense respiració,
  jugar a fet i amagar entre les parades
  i córrer pel mig d’aquell mercat,
  diu que anhela els vents de l’orient
  i la llum quan el sol s’està ponent.

  Diu que enyora l’olor d’espècies
  el color que té el cel quan cau la nit
  passejar pel desert quan vol calma
  diu que troba a faltar els que s’hi van quedar.

  Diu que enyora l’olor d’espècies
  el color que té el cel quan cau la nit
  passejar pel desert quan vol calma
  diu que enyora un país molt llunyà.

  12 GIRA LA VIDA

  COR
  Gira la vida
  tot es capgira
  així és la vida.

  Era un dijous amb un sol radiant
  d’aquells dies que fa una calor sufocant
  pujava amb els papes a Roda de Ter,
  em trec el cinturó per mirar el maleter.

  Mama, el termo on coi l’has ficat?
  A la bossa del papa, aquí, a un costat.
  De cop va i se’ns creua algun animal,
  el papa que frena, l’impacte és brutal.

  Un esclat molt fort com quan marquen gol.
  Amb un sol pla seqüència perquè és el final.
  No recordo res però es fa ben palès.
  La història canvia, un gir argumental.

  Aquí em tens
  donant voltes per la vida,
  vaig girant.
  Les rodes de la cadira
  gira, gira la vida
  gira, gira la vida, en un segon tot es fon.

  Gira la vida
  tot es capgira
  així és la vida.

  Ara fa un temps que per fi ho he paït
  puc parlar-ne, ho explico i em marxa el neguit
  hi ha dies que enyoro poder caminar,
  però ho sé dintre meu que això mai passarà.

  Una decisió que ho canvia tot.
  O potser és el camí que em guardava el destí.
  Soc més forta avui tinc molt clar el que vull.
  Des d’aquell accident que li dic a la gent.

  Aquí em tens
  donant voltes per la vida,
  vaig girant.
  Les rodes de la cadira
  gira, gira la vida
  gira, gira la vida, en un segon tot es fon.

  Gira, amb alegria
  gira com si avui fos l’últim dia.

  13 LA HISTÒRIA DE LA BRUNA

  COR
  És el moment de dir 
  per què ha vingut aquí,
  potser pot amagar la realitat 
  i tornar a començar.

  BRUNA
  No és gens senzill de dir
  quan t’ha tocat patir
  i tothom va girar el cap 
  com si allò no hagués passat.

  PARE
  Ho veus quan ja és molt tard
  perquè ella va canviar
  el seu somriure etern es va apagar
  i no estàs preparat.

  Parlant amb professors
  vaig veure que el millor
  era alçar el vol, marxar lluny
  quan per fi arribés el juny.

  BRUNA
  Així que m’omplo de valor
  i els explico la veritat,
  a l’altra escola em van fer bullying
  vaig deixar de ser qui soc.

  Potser no és el que vols sentir
  però això s’ha de compartir,
  algú en silenci està patint 
  i jo vull dir-li soc aquí.

  Si algun cop sents que et fas petita
  una fórmula has de recordar,
  en un cos tan petit
  no hi pot cabre un cor tan gran.

  TOTS
  Si algun cop sents que et fas petita
  una fórmula has de recordar,
  en un cos tan petit
  no hi pot cabre un cor tan gran.

  COR I BRUNA
  Si algun cop sents que et fas petita
  una fórmula has de recordar,
  en un cos tan petit
  no hi pot cabre un cor tan gran.

  PARE
  És la meva petita

  TOTS
  És igual el que et digui la gent,
  ser diferent no pot ser res dolent
  justament és això el que et fa ser tan especial.

  Si algun cop sents que et fas petita
  una fórmula has de recordar,
  en un cos tan petit
  no hi pot cabre un cor tan gran.

  14 DIFERENT

  BRUNA
  Des de ben petits
  ens ensenyen a ser part d’un grup.

  COR
  Ja tinc el meu grup.

  BRUNA
  Miro al meu voltant,
  les abelles van juntes al rusc.

  COR
  Volen cap al rusc.

  PARE
  Neix la fulla, cau de l’arbre
  no ho fa sola.

  COR
  Van caient les fulles.

  PARE
  Veus, la resta l’acompanya
  mentre vola.

  TOTS
  Tots volem ser algú
  ser un més del grup.
  No som diferents no ho veus?

  És igual l’edat que tingui
  o el color dels meus cabells,
  som iguals no ho veus?

  Sota el sol la pell se’ns crema
  i quan plou sense paraigua ens mullem
  i tots dos plorem
  no veus que no som tan diferents.

  BRUNA
  Quan et vas fent gran
  te n’adones que tots al voltant.

  COR
  Tots al meu voltant.

  BRUNA
  Volen amagar
  el que a tu et fa ser especial.

  COR
  Jo soc especial.

  PARE
  Passa el temps i t’enamores,
  sents que flotes.

  COR
  Sento papallones.

  PARE
  És igual si és noi o noia,
  som persones.

  TOTS
  Tots volem ser algú
  ser un més del grup.

  No som diferents, no ho veus?
  És igual l’edat que tingui
  o el color dels meus cabells
  som iguals, no ho veus?

  Sota el sol la pell se’ns crema
  i quan plou, sense paraigües ens mullem
  i tots dos plorem
  no veus que no som tan diferents.

  És igual el que et digui la gent
  ser diferent mai pot ser res dolent
  justament és això
  el que et fa ser tan especial
  no n’hi ha dos iguals.

  Jo soc diferent, ja ho sé.
  Soc sensible i m’emociono
  m’és igual qui tinc davant,
  diferent, ja ho sé.

  Vull poder estimar a qui vulgui
  sense por al què diran
  o al què em faran.

  El món va canviant
  juntes fem un món més diferent.

 • Anunci fes-te soci_desktop
 • També et pot interessar...

  La Casa dels Cants
  Diumenge, 26.05.24 – 12 h
  Petit Palau

  Cuques de llum

  Cor Mitjans de l’Orfeó Català
  Cor Petits de l’Orfeó Català
  Cor del SCIC
  Glòria Fernàndez i Gemma Tataydirectores

  M. Dalmases: Cuques de llum, música sobre un recull de poemes de Salvador Perarnau

  Preu: 15 euros

 • Mecenes d'Honor

  Mecenes Protectors

  Mitjans Col·laboradors

  Amics Benefactors

  Benefactors Palau XXI

Índex