• Alba G. Corral, artista visual & música electrònica

  Palau Fronteres

  Dimecres, 6 d'abril de 2022 – 20 h

  Petit Palau

 • Amb la col·laboració de:

  • image/svg+xml
  • image/svg+xml
  • image/svg+xml
  • Logo nou Inaem

  Membre de:

  • image/svg+xml
 • Programa

  Alba G. Corralartista visual & música electrònica


  Obres d'Alba G. Corral - Namba (1977)

  Alicia Victoria
  Hinter
  Maia
  Saturday
  Rosas
  Wanda

  Durada aproximada del concert: 70 minuts, sense pausa

  #nousformats #novacreació

 • Comentari

  L’artista visual donarà vida a la gràfica creada per al catàleg del Palau de la Música Catalana per les temporades 2020-2021 i 2021-2022, acompanyada de la música composta sota l'autoria del seu alter ego Namba. Desenvolupades amb codi de programació, imatges i composicions sonores retran homenatge a les dones que han actuat en aquesta institució al llarg de la seva història, entre les quals hi ha Wanda Landowska, Victoria de los Angeles, Maria Barrientos o Alicia de Larrocha

  En aquesta ocasió Alba G. Corral ha creat també la música a partir de codi de programació, emprant però enregistraments de fragments de piano d’Alicia de Larrocha o de veu de Victòria dels Angels: "He volgut retre homenatge a grans dones que han passat pel Palau”.

 • 20220330 Anunci Generic DESKTOP
 • Biografia

  Alba G. Corral, artista visual & música electrònica

  Alba G. Corral

  ©Claudia Murall

  Alba G. Corral (Madrid, 1977) confessa que va trigar molt de temps a considerar-se artista. La precarietat massa associada a les arts digitals i el fet afegit de ser dona, la feien dues voltes rebel.

  Després de quinze anys instal·lada a Barcelona i de ser considerada un referent internacional en la seva disciplina, aquesta condició ja no la discuteix ningú. Per l’envergadura de la seva feina i per un posicionament gairebé polític de la seva condició de creadora.

  El Palau convida una programadora de codi, de software generatiu, una activista de l’art que coneix el pols de l’underground experimental barceloní de la darrera dècada. Des de sales ja extingides com el Zentraus Club de la Rambla del Raval, espais d’avantguarda com l’Hangar o centres de creació multimèdia com el Niu del Poblenou. Aquest és l’ecosistema d’una artista que ja ha passat per festivals imprescindibles, com Sónar, Eufònic, L.E.V. o Mutek. Una poètica visual que s’ha pogut veure a diferents continents amb formats que van de la instal·lació al full dome. L’estiu passat inaugurava el Festival Grec amb el mític Kronos Quartet en una nova fita com a creadora i performer.

  Però… què fa Alba G. Corral? Pintar paisatges digitals que dialoguen amb la música que acompanya. Exhibicions visuals a gran escala creades a partir de la programació d’un codi algorítmic –comportaments preestablerts– que la visualista condueix en directe. Un imaginari d’una riquesa cromàtica aclaparadora i esbossos que es ramifiquen creant figures improbables.

  En definitiva, i acomplint la profecia de Kandinski: llum, forma, moviment, color i espai que són música visual.

  Composició i programació. Organicitat natural i tecnificació urbana. Matemàtica i art. Binomis que Alba G. Corral ha posat al servei, principalment, de música electrònica i electroacústica, i que el Palau convida a imaginar amb el llenguatge de la clàssica en alguns dels seus concerts i activitats. Una estètica que no només amara la imatge gràfica de la temporada, sinó que es planteja el repte de multiplicar la gran raó de ser de la nostra sala: oferir experiències en viu que es gravin en la memòria.

 • També et pot interessar...

  Palau Fronteres
  Dimarts, 14.06.22 – 22h
  Sala de Concerts

  Bach & forward

  Juan de la Rubia i Marco Mezquida, teclats
  Alba G. Corral, artista visual

  Improvisacions sobre l’obra de Johann Sebastian Bach

  Preus: de 20 a 30 €

Índex