Cor Mitjans & Cor Petits
—De qui és el bosc?
La Casa dels Cants
Diumenge, 11 de maig de 2025 – 17 h
Petit Palau
Compromís amb el medi ambient:
Amb la col·laboració de:
Membre de:
Programa
Cor Mitjans de l’Orfeó Català
Cor Petits de l’Orfeó Català
Marta Torres, flauta
Teresa Nogueron, clarinet
Pep Coca, contrabaix
José Vicente, percussió
Berta Moner, piano
Glòria Fernàndez i Mercè Pi, directoresJosep Ollé (1987) i Marc Donat (1968)
De qui és el bosc?Aquest concert té una durada de 60 minuts, sense pausa.
La durada del concert és aproximada.#coral #enfamilia
Poema
Batall
Han denegat la faula i el miracle,
i el dir batega com un calze ardent.
Res no detura l’àliga que ens guaita
ni el capitell que explica el bé i el mal.
Seguim el traç dels rostres més antics,
dels campanars romànics i les busques
que mouen les estrelles avials.
La nit, la por? O les obscures súpliques
de qui abandona el setge més roí?
Som ben menuts. I ens volten infinits.
La grandesa és un cor de veus minúscules.Lluís Calvo
Del llibre L’espai profund.
Barcelona: Edicions Proa, 2020.Comentari
Des de ben petit, Josep Ollé va tenir una relació especial amb la música coral que es va intensificar encara més amb la seva dedicació a la composició com a activitat professional. Així, ara fa quatre anys va preparar per al casal d’estiu de la coral infantil El Virolet dels Lluïsos de Gràcia el musical De qui és el bosc?, una adaptació de la novel·la juvenil de Mercè Canela i Garayoa del mateix títol –publicada per primera vegada el 1976 per l’editorial La Galera–, que Marc Donat va convertir en llibret.
Ara, i després que diverses escoles de música donessin vida també a aquella partitura, el Palau de la Música acull l’estrena del seu propi encàrrec, en forma de cantata, de la mateixa obra. La principal diferència respecte de l’original és la inclusió d’un narrador que va desplegant el text, mentre que la participació dels cantaires es concentra en les cançons i algunes intervencions puntuals de veus solistes o bé parlades. També s’ha adaptat la tonalitat d’alguns fragments pensant en les característiques i dimensions de la suma dels dos cors que l’interpretaran en aquesta ocasió.
La història arrenca en el moment d’acabar el curs acadèmic, amb una primera escena –o cançó, en aquest cas– en què els infants expliquen, amb tocs humorístics molt característics de l’estil de Donat, la seva destinació per vacances: alguns es queden al poble, mentre que d’altres viatjaran a punts llunyans i exòtics. En altres moments, però, els nens i nenes del cor donen veu a personatges molt diversos, com uns operaris, o bé simbolitzen el foc i l’aigua en la descripció d’un incendi. També hi ha personatges als quals és el narrador qui dona vida.
La música de Josep Ollé en aquesta partitura no és, curiosament, la més representativa del seu catàleg. Per explicar aquesta història, el compositor tortosí s’allunya de l’àmbit de la música tradicional o fins i tot sacra on se sent més còmode per acostar-se a la música lleugera i vehicular les emocions que narra el text amb una estètica propera al teatre musical.
Finalment, Ollé acompanya les veus amb una orquestració reduïda però efectiva que afegeix, al piano habitual, la flauta, clarinet, contrabaix i percussió. Els instruments aporten efectes de profunditat, doblen algunes melodies o bé hi fan contracants, sempre tenint en compte el nombre d’efectius vocals d’aquest concert.
Albert Torrens, periodista i director de la «Revista Musical Catalana»
Biografies
Biografies
© Antoni Bofill
© Antoni Bofill
Cor Petits de l’Orfeó Català
El Cor Petits de l'Orfeó Català està integrat per una vintena de nens i nenes de sis i set anys, Mercè Pi n’és la directora i Laia Armengol la pianista. En aquesta etapa s’inicia la formació al món de la veu i la música. A partir de cançons, exercicis i jocs es treballa l’extensió de la veu, la seva lleugeresa, l’afinació i el reconeixement auditiu des de l’escolta i la imitació; així mateix, els integrants s’eduquen en el ritme, la pulsació i l’expressivitat musical mitjançant el cant, la dansa i l’escenificació de les cançons. Igualment, es fomenta que els cantaires es familiaritzin amb la respiració i tinguin consciència corporal. També es treballen els sentits de la responsabilitat, el compromís i la constància, per afavorir que els cantaires creixin a nivell personal i despleguin totes les seves capacitats musicals i les vinculades a la intel·ligència emocional.
Actua habitualment al Palau de la Música Catalana amb la resta de cors de l’Escola Coral, als concerts de Primavera i de Sant Esteve; també fa intercanvis amb altres corals, que inclouen concerts fora del Palau, i un cap de setmana de treball.
El 2019 va interpretar la cantata Daltabaix de la ciutat de J. Ollé, juntament amb el Cor Mitjans de l’Orfeó Català, i el desembre del mateix any va actuar amb Dàmaris Gelabert i l’Orquestra Simfònica del Vallès al cicle Simfònics al Palau. El gener del 2020 va participar al concert dels Carmina Burana de C. Orff amb el Cor Jove de l’Orfeó Català, dins el projecte Palau Vincles. El 2021 va participar en la producció audiovisual Carmina Burana, amb els cors de Palau Vincles, que s’estrenà el 28 de març a Palau Digital i TV3.
La temporada 2022-23 va interpretar al Palau, al costat del Cor Infantil de l’Orfeó Català, el programa “De la nit al dia”, amb obres de Brahms, Rutter, Pastrana i Luboff, entre d’altres, i amb la direcció escènica de Dani Coma, així com el concert Chiaroscuro, al costat de la resta de formacions de l’Escola Coral, tots dirigits per Basilio Astúlez. De la temporada passada (2023-24) destaca el concert Cuques de llum, amb obres de Marc Dalmases, al costat del Cor Mitjans de l’Orfeó Català i el Cor de l’SCIC.
Biografies
© Antoni Bofill
© Antoni Bofill
Cor Mitjans de l’Orfeó Català
El Cor Mitjans de l'Orfeó Català està integrat per entre trenta i quaranta nens i nenes de vuit a deu anys, Glòria Fernàndez n’és la directora i Laia Armengol la pianista. Els cantaires hi comencen a treballar el ric repertori coral per a cors infantils i augmenten el compromís amb el Cor amb l’assistència a dues sessions d’assaigs setmanals. Se’ls introdueix en la tècnica vocal educant la veu, l’actitud corporal i la consciència de la respiració, aspectes necessaris per cantar. Combinen els assaigs amb dues sessions setmanals de llenguatge musical per aprendre les bases de la lectura i l’escriptura musicals. També s’hi treballen els valors de la integració social i la cooperació, per mitjà dels concerts benèfics, el projecte Palau Vincles o els intercanvis internacionals. Així es sensibilitza els cantaires sobre tot allò que pugui afavorir la millora de la societat que ens envolta.
El Cor actua habitualment al Palau de la Música Catalana amb els altres cors de l’Escola Coral, i també té la seva activitat pròpia dins i fora del Palau, tot participant en intercanvis amb altres corals de Catalunya.
El juliol del 2016 va interpretar per primera vegada els Carmina Burana de Carl Orff amb el Cor Jove de l’Orfeó Català, dirigits per Esteve Nabona, al cicle Estiu al Palau. El 2018 va actuar, al costat de l’Orfeó Català i els cors de l’Escola Coral, en l’obra El monstre al laberint de Jonathan Dove al festival Grec. El 2019 va interpretar la cantata Daltabaix de la ciutat de J. Ollé, juntament amb el Cor Petits de l’Orfeó Català i la Coral El Virolet, i el desembre va actuar, al costat del Cor Petits de l’Orfeó Català, al cicle Simfònics al Palau amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i la cantant Dàmaris Gelabert. El 2022, al cicle La Casa dels Cants, va interpretar la cantata El capità Noè i el seu zoo flotant de Joseph Horovitz, al costat del Cor Infantil de l’Orfeó Català. Al Palau, el 2023 protagonitzà, al costat dels cors Infantil i Juvenil de Palau Vincles, el projecte de cocreació Fem somriure el planeta, amb dibuix en directe, i el concert Chiaroscuro, al costat de la resta de formacions de l’Escola Coral i dirigit per Basilio Astúlez. De la temporada passada (2023-24) destaca el concert Cuques de llum, amb obres de Marc Dalmases, al costat del Cor Petits de l’Orfeó Català i el Cor de l’SCIC.
Biografies
Berta Moner, piano
Nascuda a Girona l’any 2000, va cursar el Grau Professional al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona on va obtenir el premi d’honor de piano. Va cursar el Grau Superior d’Interpretació de la música clàssica i contemporània en l’especialitat de piano a l’ESMUC amb el professor Denis Lossev i, alhora, la carrera de Matemàtiques a la Universitat de Barcelona. Actualment, és pianista a diverses orquestres com ara l’Original SoundTrack Orchestra o la Jove Orquestra Simfònica del Vallès i té una gran activitat en col·laboració amb diversos músics com a pianista repertorista i fent música de cambra. És cantaire del Cor Jove de l’Orfeó Català.Biografies
Marta Torres, flauta
Realitzà els seus estudis al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona i posteriorment al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, sota el mestratge de Christian Farroni. A Viena consolidà la seva carrera musical a la Universitat de Música i Arts MUK estudiant amb Karl-Heinz Schütz, solista de la Filharmònica de Viena. Graduada amb les qualificacions més altes, guanyà l’audició de l’Acadèmia d’Estiu Angelika-Prokopp de la Filharmònica de Viena, la qual cosa li va permetre tocar per primera vegada al prestigiós Salzburger Festspiel.
Durant la seva carrera ha guanyat diversos premis de solista, com el segon premi de Juventudes Musicales de España (2019), que li va donar l’oportunitat d’oferir concerts i gires per tot el país, i ha participat en nombrosos festivals de renom internacional, com el Salzburger Festspiele, Graz Festspiel, Kultur Sommer Wien i Festival de Peralada. En la seva carrera com a flautista ha tingut l’oportunitat de formar part de programacions com la de MusaE o la Fundación Juan March de Madrid, així com participar en una extensa gira per la Xina amb l’orquestra vienesa Wien Klang Sinfonietta Orchester.
Des de l’any 2017 és col·laboradora de la GIO Symphonia, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, Franz Schubert Filharmonia, Wien Klang Sinfonietta o OBC. Una activitat orquestral que compagina amb el duet de flautes travesseres Die Zauberflöten, que forma amb la flautista austríaca Theresa Prem.
Biografies
Teresa Nogueron, clarinet
Nascuda a la Ràpita (1990), és llicenciada en interpretació del clarinet per l’ESMUC i Màster en Interpretació Orquestral per la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst de Frankfurt am Main. Guanyadora de diversos concursos i premis catalans, com l’Arjau o el Premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura, atorgat per Lluís Llach (Celler Vall Llach), i Enderrock. Ha tocat amb l’OBC, Orquestra de Cadaqués, Camerata XXI, Orquestra de Cambra de Granollers, amb la qual va debutar com a solista a L’Auditori, Orquestra Simfònica del Vallès i GIOrquestra, entre d’altres, i amb els artistes Josep Carreras, Barbara Hendricks, Kiri Te Kanawa, Ara Malikian, Sílvia Pérez Cruz, Joan M. Serrat, Noa, Andrea Boccelli, als festivals de Cap Roig, Castell de Peralada, Portaferrada i Jardins de Pedralbes. També ha tocat a llocs emblemàtics, com el Liceu, L’Auditori, Palau de la Música Catalana o Palau Sant Jordi.
És fundadora del grup Sommeliers, amb el qual ha aparegut a TV3, RAC105, Catalunya Ràdio i altres emissores, i amb el qual té tres àlbums i ha tocat a diversos festivals de música moderna. També ha col·laborat amb diferents artistes en l’enregistrament de discs, com Carles Cases, Halldor Mar, Caïm Riba o Blaumut. Ha participat a La Marató de TV3, Cantània, Canta Gran o la gravació de l’himne del Barça per a la final de la Champions femenina, i també en projectes educatius, com El Carnaval dels animals, L’invent de la doctora Larsen o cantates amb els cors de l’Orfeó al Palau de la Música. Actualment compagina la interpretació amb orquestres i projectes de cambra clàssics i moderns amb la docència.
Biografies
Pep Coca, contrabaix
Nascut a Terrassa (1966), va estudiar contrabaix amb Ferran Sala, Christoph Rahn i Horacio Fumero i és graduat per l’ESMUC en l’especialitat de música moderna i jazz. Ha col·laborat amb Raimon, Lídia Pujol, Lucrecia i Toti Soler, i du a terme una incansable activitat en el món del jazz, el folk i la música coral. Entre els anys 2007 i 2014 va dirigir el seu propi projecte Domini Màgic, amb què publicà tres cedés amb música original. És professor d’instrument i conjunts a les escoles municipals d’Esparreguera, Barberà del Vallès i Nou Barris.
Biografies
José Vicente Espinosa Paredes, percussió
Nascut a Barcelona (1978), es va formar en l’especialitat de percussió clàssica i contemporània a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, Banda Municipal de Barcelona, el grup Percussions de Barcelona, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de Cambra de Granollers, Orquestra de Cambra de Terrassa, Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC Filharmonia), Orquestra de Cambra Segle XXI, Orquestra Simfònica de Sant Cugat i Cobla Sant Jordi, entre d’altres.
Biografies
© Antoni Bofill
© Antoni Bofill
Mercè Pi, directora
Directora del Cor Petits de l’Orfeó Català
Cursà els estudis musicals al Conservatori de Badalona, on obtingué les titulacions professionals de cant i solfeig i el títol superior de pedagogia musical. Amplià estudis en diversos cursos internacionals de cant i cursos de pedagogia musical, com són els mètodes Willems, Dalcroze i Orff, entre d’altres. També ha realitzat estudis de clarinet modern. Sempre ha compaginat la tasca pedagògica amb la de cantant, tot formant part de diverses agrupacions corals. Ha estat membre del Cor Lieder Càmera, fundat per Josep Vila i Casañas, i ha col·laborat amb la Capella de Santa Maria del Mar i el Cor Madrigal.
Des del 1992 és professora a l’EMM de Premià de Mar. I des del 2002 és membre de l’equip pedagògic de l’Escola Coral de l’Orfeó Català com a directora del Cor Petits i professora de llenguatge musical. Ha treballat en projectes educatius de l’Escola Coral per impulsar el cant coral, a Bombai i al Camerun. Ha format part del projecte social Palau Vincles durant molts anys. El 2023 va dirigir el Cantaxics (ACEM) en la celebració del seu 30è aniversari amb totes les escoles de música de Catalunya.
Biografies
© Mariona Fernàndez
© Mariona Fernàndez
Glòria Fernàndez Blanco, directora
Directora del Cor Mitjans de l’Orfeó Català
Llicenciada en direcció de cors per l’Escola de Superior de Música de Catalunya, durant molts anys ha participat com a cantant professional en diferents formacions, com el cor Arsys Bourgogne, dirigit per Pierre Cao, i La Capella Reial de Catalunya, dirigida per Jordi Savall, entre d’altres.Ha dirigit diverses corals mixtes, infantils i femenines durant aquests darrers vint-i-cinc anys i des del setembre del 2007 dirigeix el Cor Mitjans de l’Orfeó Català. Ha participat en projectes educatius de l’Escola Coral de l’Orfeó Català per impulsar el cant coral, a Bombai i al Camerun, i des de l’inici del projecte social Palau Vincles (2011) fins al 2023 com a directora de cors, entre d’altres el Cor Juvenil.
Paral·lelament, s’ha interessat en el cos i la veu des d’una mirada més àmplia i integradora, i s’ha format en el mètode pedaògicomusical Jaques-Dalcroze, en dansa contemporània, en teràpia corporal integrativa i en musicoteràpia de la veu entre altres expressions.
Textos
De qui és el bosc?
Música de Josep Ollé.
Llibret de Marc Donat, basat en la novel·la de Mercè Canela.
Una producció d’El Virolet.Vacances
Ja arriben les vacances,
adeu mestres i companys.
Hem passat grans aventures
en aquest darrer any.Hem passat grans aventures
que hem viscut intensament,
i hem après milions de coses,
i ho hem fet sempre contents.I hem après milions de coses,
cantant, llegint, dibuixant.
Quin any més inoblidable,
ha passat ben bé volant.Quin any més inoblidable,
(A reveure els de per aquí.)
Ja arriben les vacances,
Les vacances són aquí.Rap
Fer el kumabaià per la muntanya...
Triples, taps i esmaixades… Toma castanya!Quedar-me gamba i no fotre ni l’ou…
Veure pajarracus sense fer gens d’enrenou.Posar-me les botes de creps, coulants i gofres...
Acabar amb els dits dels peus plens de butllofes.
Un mes a London City, en plan guai...
Baixar al centre de la Terra i encara més avall.
Un mes sense mòbil, sense Instagram...
Penjar-se de la trompa d’un elefant.
New York, New York, it’s a wonderful town,
però anar-hi amb la família... What a pity, quin pal!Els amics del bosc
L’esquirol valent surt de dins del cau,
ha agafat tres pinyes i em diu adeu-siau.El grill juganer canta d’amagat,
però quan busco el seu ric-ric, el grill ha callat.
El mussol nocturn vola ben silent,
ha aterrat a una branca i em mira fixament.
Veniu tots cap al bosc a jugar amb uns quants amics.
Cantareu i ballareu fins que es faci de nit.Esquirol, grill, mussol i la resta d’animals,
us esperen ben contents, no els feu cap mal.Som, som, som
Som l’Exèrcit de la Serra, els reis de la destrucció
hem vingut a donar guerra, ens agrada entrar en acció,
som l’Exèrcit de la Serra, els reis de la destrucció,
deixarem el pla dels Roures com el pompis d’un nadó.
Som uns bèsties, sanguinaris, diabòlics i brutals,
despietats, facinerosos, inhumans i carcamals...
Som els reis... de la destral!Senyor Jaume:
Acosteu-vos operaris, que no us ho diré dos cops:
Amb només mitja setmana, heu d’aniquilar aquest bosc.Una nova motoserra d’última generació
us farà la feina bruta i quedareu com un senyors.Tothom
Som uns bèsties...
Quina mà de pins i roures, quina mà de tons de verd...
Sembla un quadre de Picasso, de Van Gogh o de Monet.
Quina mà de pins i roures, quina mà de tons de verd...
Ara hi passarem l’escombra i quedarà com un desert
Som uns bèsties...Senyor Jaume
He venut aquesta terra per pagar a tres creditors,
a una casa de penyores i a un parell de jugadors.
I els quatre rals que em sobrin els invertiré content
al casino, a les travesses o jugant il·legalment.
Quan em quedi sense un duro, és a dir ben escurat,
tornaré corrents a casa i vendré més propietats:
que d’això... en tinc a grapats.Treballar pel senyor Jaume no és cap negoci rodó:
és un penques, és un galtes, té més barra que un torró.
Ens esbronca amb mala jeia als petits i també als grans...
Jo l’engegaria a dida, a la porra o a pastar fang.
Miserable, escanyapobres, cobejós i usurer,
vil, ronyós, roí, garrepa, agarrat del puny estret.
És l’avar... de Molière!De qui és el bosc?
Hi ha milers d’animalons
corrent amunt i avall:
esquirols, conills i llebres,
guineus i algun senglar.També una mà d’insectes
que hi campen dia i nit.
Viuen tots plegats als boscos,
del més gran al més petit.De qui és el bosc? Teu!
De qui és el bosc? Meu!
De qui és el bosc? Seu, nostre, vostre!
És de tothom, passeu la crida:
salvem el bosc, el bosc és vida!Roures, oms, pins o alzines
i aquell que no sé què és;
allà espígol i lavanda...
—Ei, que són ben bé el mateix.Julivert, sàlvia, farigola i romaní...
Quina olor que fan els boscos,
que tenim a prop d’aquí.De qui és el bosc? Teu...
Hi ha ocells de tota mena
i per tot arreu fan niu,
a la tardor, a la primavera,
a l’hivern i a l’estiu.Perdius i orenetes
i una àguila imperial
—On vas a parar, una àguila?
No siguis animal!De qui és el bosc? Teu...
Hi ha d'haver alguna manera
Hi ha d’haver alguna manera
que el senyor Jaume es faci enrere.
Preguntem-ho ara als grans,
que ells sí que saben el que es fan.No hi ha hagut cap altra manera
que el senyor Jaume es faci enrere.
A ningú vol escoltar,
és tossut com un marrà.L’incendi
Foc
Soc foc, soc flama,
soc destrucció...
Soc fum, soc brasa,
soc aniquilació...
Cremo plantes, cremo arbres,
cremo fruits del bosc,
cremo nius, caus de bestioles...
Ho cremo tot, soc FOC!!!Aigua
Avancem de mica en mica,
avancem a poc a poc.
Només l’aigua porta vida,
només l’aigua guanya el foc!L’havanera de l'oncle Joan
Som aquí a les drassanes
de la gran capital
per rebre l’oncle Joan,
que arriba d’ultramar.
Va marxar fa molts anys,
només era un marrec,
i ara ja és tot un home,
un home fet i dret.
Admireu quina estampa
de mariner aguerrit.
Sembla en Jack Sparrow...
Quina enveja, el podrit!
El tiet torna a casa
de los mares del sur.
Benvingut, oncle Joan,
oncle Joan, benvingut!Oncle Joan
Déu n’hi do com es mou
aquest coi de vaixell;
deu ser la maregassa,
però sempre anem de gairell.
Ja pot ser tramuntana,
xaloc, llevant o garbí,
però aquesta cafetera
sembla un balancí.
No m’aguanto ni amb pinces,
vaig de cantu i de tort.
Dues hores més d’aigua
i em podeu dar per mort.
Sort que he vist Barcelona,
en Colom i el seu dit,
la Sagrada Família
i al davant Montjuïc.Tothom
Després d’anys sense veure’l,
torna a casa per fi:
no fa gaire bona cara,
potser no volia venir.L’aposta
Tu treus un tres, jo tiro un cinc,
dos uns i un dos i un sis i un u,
i ara dos tresos cadascú.
Amb un quatre quasi ho tinc
i ja és tot meu si surt un cinc,
però si és un sis soc home mort.
No pot ser bo temptar la sort.Ja ha començat el compte enrere
Ja ha començat el compte enrere
perquè no talin la roureda.
No tenim pas gaire temps
per trobar aquests documents.Regirem la casa sencera,
cofres, baguls i calaixeres.
Hem de trobar aquests papers
o ja no hi podrem fer res.Salvarem el bosc
Salvarem el bosc,
salvarem el bosc,
salvarem el bosc tots junts.
Oh, no ens rendirem,
no ho farem mai.
Salvarem el bosc tots junts.Ni un arbre talat,
ni un arbre talat,
ni un arbre talat mai més.
Oh, ho hem d’impedir,
ara i aquí.
Ni un arbre talat mai més.Hem salvat el bosc,
hem salvat el bosc,
hem salvat el bosc tots junts.Oh, no ens hem rendit,
no ho farem mai.
Hem salvat el bosc tots junts.Fi de festa
De qui és el bosc? Teu!
De qui és el bosc? Meu!
De qui és el bosc? Seu, nostre, vostre!
És de tothom, passeu la crida:
salvem el bosc, el bosc és vida!Tot pintava malament,
tots ho vèiem molt pelut.
Quin cangueli, el senyor Jaume!—Jo no ho he vist mai perdut!
Sort de tots els de la colla,
mestres, pares, oncle Joan.
Era una aposta arriscada,
però ara hi hem sortit guanyant!I quina enveja que teníem
quan sentíem els companys
que explicaven les vacances
que farien aquest any!
Però hem plantat cara al senyor Jaume
i hem lluitat contra un gran foc.
Hem salvat el pla dels Roures.
Som la monda, som de por!Quantes aventures que hem viscut per salvar aquest bosc.
Si tenim mil boscos, tenim mil tresors.I ara tots anem a l’una,
fem un pas endavant,
protegim la natura
que hem estat maltractant.
Hem de cuidar la Terra,
mantenir l’aire pur,
no malgastar gens d’aigua.
Són el nostre futur.I ara tots anem a l’una,
fem un pas endavant,
protegim la natura:
arbres, flors i animals,
camps, deserts i muntanyes,
boscos, llacs, mars i rius.
Si cuidem el planeta,
el planeta ens somriu!També et pot interessar...
La Casa dels Cants
Diumenge, 01.06.25 – 12 h
Sala de Concerts Cor Infantil de l’Orfeó Català & Maria GuinandCor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma, directora)
Pau Casan, pianista
María Guinand, directoraA. Grau: Opereta ecológica (Acto del viento, Acto del mar, Acto del río, Acto del árbol)
A. Grau: Pat pa’ cá
A. Grau: “Si San Pedro se muriera” i “Ponte el gorro peruchito”, de Cinco canciones de El San Pedro
Cançons populars catalanes: Joan del Riu; Sant Joan, Sant Martí
A. Grau: La cucaracha
A. Grau: Brujas y hadas, La ronda que nunca se acaba (del cicle d’obres basades en poemes de Jesús Rosas Marano)Preu: 15 €
Cor Mitjans & Cor Petits
—De qui és el bosc?
La Casa dels Cants
Diumenge, 11 de maig de 2025 – 17 h
Petit Palau
Compromís amb el medi ambient:
Amb la col·laboració de:
Membre de:
Programa
Cor Mitjans de l’Orfeó Català
Cor Petits de l’Orfeó Català
Marta Torres, flauta
Teresa Nogueron, clarinet
Pep Coca, contrabaix
José Vicente, percussió
Berta Moner, piano
Glòria Fernàndez i Mercè Pi, directoresJosep Ollé (1987) i Marc Donat (1968)
De qui és el bosc?Aquest concert té una durada de 60 minuts, sense pausa.
La durada del concert és aproximada.#coral #enfamilia
Poema
Batall
Han denegat la faula i el miracle,
i el dir batega com un calze ardent.
Res no detura l’àliga que ens guaita
ni el capitell que explica el bé i el mal.
Seguim el traç dels rostres més antics,
dels campanars romànics i les busques
que mouen les estrelles avials.
La nit, la por? O les obscures súpliques
de qui abandona el setge més roí?
Som ben menuts. I ens volten infinits.
La grandesa és un cor de veus minúscules.Lluís Calvo
Del llibre L’espai profund.
Barcelona: Edicions Proa, 2020.Comentari
Des de ben petit, Josep Ollé va tenir una relació especial amb la música coral que es va intensificar encara més amb la seva dedicació a la composició com a activitat professional. Així, ara fa quatre anys va preparar per al casal d’estiu de la coral infantil El Virolet dels Lluïsos de Gràcia el musical De qui és el bosc?, una adaptació de la novel·la juvenil de Mercè Canela i Garayoa del mateix títol –publicada per primera vegada el 1976 per l’editorial La Galera–, que Marc Donat va convertir en llibret.
Ara, i després que diverses escoles de música donessin vida també a aquella partitura, el Palau de la Música acull l’estrena del seu propi encàrrec, en forma de cantata, de la mateixa obra. La principal diferència respecte de l’original és la inclusió d’un narrador que va desplegant el text, mentre que la participació dels cantaires es concentra en les cançons i algunes intervencions puntuals de veus solistes o bé parlades. També s’ha adaptat la tonalitat d’alguns fragments pensant en les característiques i dimensions de la suma dels dos cors que l’interpretaran en aquesta ocasió.
La història arrenca en el moment d’acabar el curs acadèmic, amb una primera escena –o cançó, en aquest cas– en què els infants expliquen, amb tocs humorístics molt característics de l’estil de Donat, la seva destinació per vacances: alguns es queden al poble, mentre que d’altres viatjaran a punts llunyans i exòtics. En altres moments, però, els nens i nenes del cor donen veu a personatges molt diversos, com uns operaris, o bé simbolitzen el foc i l’aigua en la descripció d’un incendi. També hi ha personatges als quals és el narrador qui dona vida.
La música de Josep Ollé en aquesta partitura no és, curiosament, la més representativa del seu catàleg. Per explicar aquesta història, el compositor tortosí s’allunya de l’àmbit de la música tradicional o fins i tot sacra on se sent més còmode per acostar-se a la música lleugera i vehicular les emocions que narra el text amb una estètica propera al teatre musical.
Finalment, Ollé acompanya les veus amb una orquestració reduïda però efectiva que afegeix, al piano habitual, la flauta, clarinet, contrabaix i percussió. Els instruments aporten efectes de profunditat, doblen algunes melodies o bé hi fan contracants, sempre tenint en compte el nombre d’efectius vocals d’aquest concert.
Albert Torrens, periodista i director de la «Revista Musical Catalana»
Biografies
Cor Petits de l’Orfeó Català
© Antoni Bofill
El Cor Petits de l'Orfeó Català està integrat per una vintena de nens i nenes de sis i set anys, Mercè Pi n’és la directora i Laia Armengol la pianista. En aquesta etapa s’inicia la formació al món de la veu i la música. A partir de cançons, exercicis i jocs es treballa l’extensió de la veu, la seva lleugeresa, l’afinació i el reconeixement auditiu des de l’escolta i la imitació; així mateix, els integrants s’eduquen en el ritme, la pulsació i l’expressivitat musical mitjançant el cant, la dansa i l’escenificació de les cançons. Igualment, es fomenta que els cantaires es familiaritzin amb la respiració i tinguin consciència corporal. També es treballen els sentits de la responsabilitat, el compromís i la constància, per afavorir que els cantaires creixin a nivell personal i despleguin totes les seves capacitats musicals i les vinculades a la intel·ligència emocional.
Actua habitualment al Palau de la Música Catalana amb la resta de cors de l’Escola Coral, als concerts de Primavera i de Sant Esteve; també fa intercanvis amb altres corals, que inclouen concerts fora del Palau, i un cap de setmana de treball.
El 2019 va interpretar la cantata Daltabaix de la ciutat de J. Ollé, juntament amb el Cor Mitjans de l’Orfeó Català, i el desembre del mateix any va actuar amb Dàmaris Gelabert i l’Orquestra Simfònica del Vallès al cicle Simfònics al Palau. El gener del 2020 va participar al concert dels Carmina Burana de C. Orff amb el Cor Jove de l’Orfeó Català, dins el projecte Palau Vincles. El 2021 va participar en la producció audiovisual Carmina Burana, amb els cors de Palau Vincles, que s’estrenà el 28 de març a Palau Digital i TV3.
La temporada 2022-23 va interpretar al Palau, al costat del Cor Infantil de l’Orfeó Català, el programa “De la nit al dia”, amb obres de Brahms, Rutter, Pastrana i Luboff, entre d’altres, i amb la direcció escènica de Dani Coma, així com el concert Chiaroscuro, al costat de la resta de formacions de l’Escola Coral, tots dirigits per Basilio Astúlez. De la temporada passada (2023-24) destaca el concert Cuques de llum, amb obres de Marc Dalmases, al costat del Cor Mitjans de l’Orfeó Català i el Cor de l’SCIC.
Cor Mitjans de l’Orfeó Català
© Antoni Bofill
El Cor Mitjans de l'Orfeó Català està integrat per entre trenta i quaranta nens i nenes de vuit a deu anys, Glòria Fernàndez n’és la directora i Laia Armengol la pianista. Els cantaires hi comencen a treballar el ric repertori coral per a cors infantils i augmenten el compromís amb el Cor amb l’assistència a dues sessions d’assaigs setmanals. Se’ls introdueix en la tècnica vocal educant la veu, l’actitud corporal i la consciència de la respiració, aspectes necessaris per cantar. Combinen els assaigs amb dues sessions setmanals de llenguatge musical per aprendre les bases de la lectura i l’escriptura musicals. També s’hi treballen els valors de la integració social i la cooperació, per mitjà dels concerts benèfics, el projecte Palau Vincles o els intercanvis internacionals. Així es sensibilitza els cantaires sobre tot allò que pugui afavorir la millora de la societat que ens envolta.
El Cor actua habitualment al Palau de la Música Catalana amb els altres cors de l’Escola Coral, i també té la seva activitat pròpia dins i fora del Palau, tot participant en intercanvis amb altres corals de Catalunya.
El juliol del 2016 va interpretar per primera vegada els Carmina Burana de Carl Orff amb el Cor Jove de l’Orfeó Català, dirigits per Esteve Nabona, al cicle Estiu al Palau. El 2018 va actuar, al costat de l’Orfeó Català i els cors de l’Escola Coral, en l’obra El monstre al laberint de Jonathan Dove al festival Grec. El 2019 va interpretar la cantata Daltabaix de la ciutat de J. Ollé, juntament amb el Cor Petits de l’Orfeó Català i la Coral El Virolet, i el desembre va actuar, al costat del Cor Petits de l’Orfeó Català, al cicle Simfònics al Palau amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i la cantant Dàmaris Gelabert. El 2022, al cicle La Casa dels Cants, va interpretar la cantata El capità Noè i el seu zoo flotant de Joseph Horovitz, al costat del Cor Infantil de l’Orfeó Català. Al Palau, el 2023 protagonitzà, al costat dels cors Infantil i Juvenil de Palau Vincles, el projecte de cocreació Fem somriure el planeta, amb dibuix en directe, i el concert Chiaroscuro, al costat de la resta de formacions de l’Escola Coral i dirigit per Basilio Astúlez. De la temporada passada (2023-24) destaca el concert Cuques de llum, amb obres de Marc Dalmases, al costat del Cor Petits de l’Orfeó Català i el Cor de l’SCIC.
Berta Moner, piano
Nascuda a Girona l’any 2000, va cursar el Grau Professional al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona on va obtenir el premi d’honor de piano. Va cursar el Grau Superior d’Interpretació de la música clàssica i contemporània en l’especialitat de piano a l’ESMUC amb el professor Denis Lossev i, alhora, la carrera de Matemàtiques a la Universitat de Barcelona. Actualment, és pianista a diverses orquestres com ara l’Original SoundTrack Orchestra o la Jove Orquestra Simfònica del Vallès i té una gran activitat en col·laboració amb diversos músics com a pianista repertorista i fent música de cambra. És cantaire del Cor Jove de l’Orfeó Català.Marta Torres, flauta
Realitzà els seus estudis al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona i posteriorment al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, sota el mestratge de Christian Farroni. A Viena consolidà la seva carrera musical a la Universitat de Música i Arts MUK estudiant amb Karl-Heinz Schütz, solista de la Filharmònica de Viena. Graduada amb les qualificacions més altes, guanyà l’audició de l’Acadèmia d’Estiu Angelika-Prokopp de la Filharmònica de Viena, la qual cosa li va permetre tocar per primera vegada al prestigiós Salzburger Festspiel.
Durant la seva carrera ha guanyat diversos premis de solista, com el segon premi de Juventudes Musicales de España (2019), que li va donar l’oportunitat d’oferir concerts i gires per tot el país, i ha participat en nombrosos festivals de renom internacional, com el Salzburger Festspiele, Graz Festspiel, Kultur Sommer Wien i Festival de Peralada. En la seva carrera com a flautista ha tingut l’oportunitat de formar part de programacions com la de MusaE o la Fundación Juan March de Madrid, així com participar en una extensa gira per la Xina amb l’orquestra vienesa Wien Klang Sinfonietta Orchester.
Des de l’any 2017 és col·laboradora de la GIO Symphonia, Orquestra Simfònica del Vallès, Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, Franz Schubert Filharmonia, Wien Klang Sinfonietta o OBC. Una activitat orquestral que compagina amb el duet de flautes travesseres Die Zauberflöten, que forma amb la flautista austríaca Theresa Prem.
Teresa Nogueron, clarinet
Nascuda a la Ràpita (1990), és llicenciada en interpretació del clarinet per l’ESMUC i Màster en Interpretació Orquestral per la Hochschule für Musik und Darstellende Kunst de Frankfurt am Main. Guanyadora de diversos concursos i premis catalans, com l’Arjau o el Premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura, atorgat per Lluís Llach (Celler Vall Llach), i Enderrock. Ha tocat amb l’OBC, Orquestra de Cadaqués, Camerata XXI, Orquestra de Cambra de Granollers, amb la qual va debutar com a solista a L’Auditori, Orquestra Simfònica del Vallès i GIOrquestra, entre d’altres, i amb els artistes Josep Carreras, Barbara Hendricks, Kiri Te Kanawa, Ara Malikian, Sílvia Pérez Cruz, Joan M. Serrat, Noa, Andrea Boccelli, als festivals de Cap Roig, Castell de Peralada, Portaferrada i Jardins de Pedralbes. També ha tocat a llocs emblemàtics, com el Liceu, L’Auditori, Palau de la Música Catalana o Palau Sant Jordi.
És fundadora del grup Sommeliers, amb el qual ha aparegut a TV3, RAC105, Catalunya Ràdio i altres emissores, i amb el qual té tres àlbums i ha tocat a diversos festivals de música moderna. També ha col·laborat amb diferents artistes en l’enregistrament de discs, com Carles Cases, Halldor Mar, Caïm Riba o Blaumut. Ha participat a La Marató de TV3, Cantània, Canta Gran o la gravació de l’himne del Barça per a la final de la Champions femenina, i també en projectes educatius, com El Carnaval dels animals, L’invent de la doctora Larsen o cantates amb els cors de l’Orfeó al Palau de la Música. Actualment compagina la interpretació amb orquestres i projectes de cambra clàssics i moderns amb la docència.
Pep Coca, contrabaix
Nascut a Terrassa (1966), va estudiar contrabaix amb Ferran Sala, Christoph Rahn i Horacio Fumero i és graduat per l’ESMUC en l’especialitat de música moderna i jazz. Ha col·laborat amb Raimon, Lídia Pujol, Lucrecia i Toti Soler, i du a terme una incansable activitat en el món del jazz, el folk i la música coral. Entre els anys 2007 i 2014 va dirigir el seu propi projecte Domini Màgic, amb què publicà tres cedés amb música original. És professor d’instrument i conjunts a les escoles municipals d’Esparreguera, Barberà del Vallès i Nou Barris.
José Vicente Espinosa Paredes, percussió
Nascut a Barcelona (1978), es va formar en l’especialitat de percussió clàssica i contemporània a l’Escola Superior de Música de Catalunya. Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, Banda Municipal de Barcelona, el grup Percussions de Barcelona, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquestra de Cambra de Granollers, Orquestra de Cambra de Terrassa, Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC Filharmonia), Orquestra de Cambra Segle XXI, Orquestra Simfònica de Sant Cugat i Cobla Sant Jordi, entre d’altres.
Mercè Pi, directora
© Antoni Bofill
Directora del Cor Petits de l’Orfeó Català
Cursà els estudis musicals al Conservatori de Badalona, on obtingué les titulacions professionals de cant i solfeig i el títol superior de pedagogia musical. Amplià estudis en diversos cursos internacionals de cant i cursos de pedagogia musical, com són els mètodes Willems, Dalcroze i Orff, entre d’altres. També ha realitzat estudis de clarinet modern. Sempre ha compaginat la tasca pedagògica amb la de cantant, tot formant part de diverses agrupacions corals. Ha estat membre del Cor Lieder Càmera, fundat per Josep Vila i Casañas, i ha col·laborat amb la Capella de Santa Maria del Mar i el Cor Madrigal.
Des del 1992 és professora a l’EMM de Premià de Mar. I des del 2002 és membre de l’equip pedagògic de l’Escola Coral de l’Orfeó Català com a directora del Cor Petits i professora de llenguatge musical. Ha treballat en projectes educatius de l’Escola Coral per impulsar el cant coral, a Bombai i al Camerun. Ha format part del projecte social Palau Vincles durant molts anys. El 2023 va dirigir el Cantaxics (ACEM) en la celebració del seu 30è aniversari amb totes les escoles de música de Catalunya.
Glòria Fernàndez Blanco, directora
© Mariona Fernàndez
Directora del Cor Mitjans de l’Orfeó Català
Llicenciada en direcció de cors per l’Escola de Superior de Música de Catalunya, durant molts anys ha participat com a cantant professional en diferents formacions, com el cor Arsys Bourgogne, dirigit per Pierre Cao, i La Capella Reial de Catalunya, dirigida per Jordi Savall, entre d’altres.Ha dirigit diverses corals mixtes, infantils i femenines durant aquests darrers vint-i-cinc anys i des del setembre del 2007 dirigeix el Cor Mitjans de l’Orfeó Català. Ha participat en projectes educatius de l’Escola Coral de l’Orfeó Català per impulsar el cant coral, a Bombai i al Camerun, i des de l’inici del projecte social Palau Vincles (2011) fins al 2023 com a directora de cors, entre d’altres el Cor Juvenil.
Paral·lelament, s’ha interessat en el cos i la veu des d’una mirada més àmplia i integradora, i s’ha format en el mètode pedaògicomusical Jaques-Dalcroze, en dansa contemporània, en teràpia corporal integrativa i en musicoteràpia de la veu entre altres expressions.
Textos
De qui és el bosc?
Música de Josep Ollé.
Llibret de Marc Donat, basat en la novel·la de Mercè Canela.
Una producció d’El Virolet.Vacances
Ja arriben les vacances,
adeu mestres i companys.
Hem passat grans aventures
en aquest darrer any.Hem passat grans aventures
que hem viscut intensament,
i hem après milions de coses,
i ho hem fet sempre contents.I hem après milions de coses,
cantant, llegint, dibuixant.
Quin any més inoblidable,
ha passat ben bé volant.Quin any més inoblidable,
(A reveure els de per aquí.)
Ja arriben les vacances,
Les vacances són aquí.Rap
Fer el kumabaià per la muntanya...
Triples, taps i esmaixades… Toma castanya!Quedar-me gamba i no fotre ni l’ou…
Veure pajarracus sense fer gens d’enrenou.Posar-me les botes de creps, coulants i gofres...
Acabar amb els dits dels peus plens de butllofes.
Un mes a London City, en plan guai...
Baixar al centre de la Terra i encara més avall.
Un mes sense mòbil, sense Instagram...
Penjar-se de la trompa d’un elefant.
New York, New York, it’s a wonderful town,
però anar-hi amb la família... What a pity, quin pal!Els amics del bosc
L’esquirol valent surt de dins del cau,
ha agafat tres pinyes i em diu adeu-siau.El grill juganer canta d’amagat,
però quan busco el seu ric-ric, el grill ha callat.
El mussol nocturn vola ben silent,
ha aterrat a una branca i em mira fixament.
Veniu tots cap al bosc a jugar amb uns quants amics.
Cantareu i ballareu fins que es faci de nit.Esquirol, grill, mussol i la resta d’animals,
us esperen ben contents, no els feu cap mal.Som, som, som
Som l’Exèrcit de la Serra, els reis de la destrucció
hem vingut a donar guerra, ens agrada entrar en acció,
som l’Exèrcit de la Serra, els reis de la destrucció,
deixarem el pla dels Roures com el pompis d’un nadó.
Som uns bèsties, sanguinaris, diabòlics i brutals,
despietats, facinerosos, inhumans i carcamals...
Som els reis... de la destral!Senyor Jaume:
Acosteu-vos operaris, que no us ho diré dos cops:
Amb només mitja setmana, heu d’aniquilar aquest bosc.Una nova motoserra d’última generació
us farà la feina bruta i quedareu com un senyors.Tothom
Som uns bèsties...
Quina mà de pins i roures, quina mà de tons de verd...
Sembla un quadre de Picasso, de Van Gogh o de Monet.
Quina mà de pins i roures, quina mà de tons de verd...
Ara hi passarem l’escombra i quedarà com un desert
Som uns bèsties...Senyor Jaume
He venut aquesta terra per pagar a tres creditors,
a una casa de penyores i a un parell de jugadors.
I els quatre rals que em sobrin els invertiré content
al casino, a les travesses o jugant il·legalment.
Quan em quedi sense un duro, és a dir ben escurat,
tornaré corrents a casa i vendré més propietats:
que d’això... en tinc a grapats.Treballar pel senyor Jaume no és cap negoci rodó:
és un penques, és un galtes, té més barra que un torró.
Ens esbronca amb mala jeia als petits i també als grans...
Jo l’engegaria a dida, a la porra o a pastar fang.
Miserable, escanyapobres, cobejós i usurer,
vil, ronyós, roí, garrepa, agarrat del puny estret.
És l’avar... de Molière!De qui és el bosc?
Hi ha milers d’animalons
corrent amunt i avall:
esquirols, conills i llebres,
guineus i algun senglar.També una mà d’insectes
que hi campen dia i nit.
Viuen tots plegats als boscos,
del més gran al més petit.De qui és el bosc? Teu!
De qui és el bosc? Meu!
De qui és el bosc? Seu, nostre, vostre!
És de tothom, passeu la crida:
salvem el bosc, el bosc és vida!Roures, oms, pins o alzines
i aquell que no sé què és;
allà espígol i lavanda...
—Ei, que són ben bé el mateix.Julivert, sàlvia, farigola i romaní...
Quina olor que fan els boscos,
que tenim a prop d’aquí.De qui és el bosc? Teu...
Hi ha ocells de tota mena
i per tot arreu fan niu,
a la tardor, a la primavera,
a l’hivern i a l’estiu.Perdius i orenetes
i una àguila imperial
—On vas a parar, una àguila?
No siguis animal!De qui és el bosc? Teu...
Hi ha d'haver alguna manera
Hi ha d’haver alguna manera
que el senyor Jaume es faci enrere.
Preguntem-ho ara als grans,
que ells sí que saben el que es fan.No hi ha hagut cap altra manera
que el senyor Jaume es faci enrere.
A ningú vol escoltar,
és tossut com un marrà.L’incendi
Foc
Soc foc, soc flama,
soc destrucció...
Soc fum, soc brasa,
soc aniquilació...
Cremo plantes, cremo arbres,
cremo fruits del bosc,
cremo nius, caus de bestioles...
Ho cremo tot, soc FOC!!!Aigua
Avancem de mica en mica,
avancem a poc a poc.
Només l’aigua porta vida,
només l’aigua guanya el foc!L’havanera de l'oncle Joan
Som aquí a les drassanes
de la gran capital
per rebre l’oncle Joan,
que arriba d’ultramar.
Va marxar fa molts anys,
només era un marrec,
i ara ja és tot un home,
un home fet i dret.
Admireu quina estampa
de mariner aguerrit.
Sembla en Jack Sparrow...
Quina enveja, el podrit!
El tiet torna a casa
de los mares del sur.
Benvingut, oncle Joan,
oncle Joan, benvingut!Oncle Joan
Déu n’hi do com es mou
aquest coi de vaixell;
deu ser la maregassa,
però sempre anem de gairell.
Ja pot ser tramuntana,
xaloc, llevant o garbí,
però aquesta cafetera
sembla un balancí.
No m’aguanto ni amb pinces,
vaig de cantu i de tort.
Dues hores més d’aigua
i em podeu dar per mort.
Sort que he vist Barcelona,
en Colom i el seu dit,
la Sagrada Família
i al davant Montjuïc.Tothom
Després d’anys sense veure’l,
torna a casa per fi:
no fa gaire bona cara,
potser no volia venir.L’aposta
Tu treus un tres, jo tiro un cinc,
dos uns i un dos i un sis i un u,
i ara dos tresos cadascú.
Amb un quatre quasi ho tinc
i ja és tot meu si surt un cinc,
però si és un sis soc home mort.
No pot ser bo temptar la sort.Ja ha començat el compte enrere
Ja ha començat el compte enrere
perquè no talin la roureda.
No tenim pas gaire temps
per trobar aquests documents.Regirem la casa sencera,
cofres, baguls i calaixeres.
Hem de trobar aquests papers
o ja no hi podrem fer res.Salvarem el bosc
Salvarem el bosc,
salvarem el bosc,
salvarem el bosc tots junts.
Oh, no ens rendirem,
no ho farem mai.
Salvarem el bosc tots junts.Ni un arbre talat,
ni un arbre talat,
ni un arbre talat mai més.
Oh, ho hem d’impedir,
ara i aquí.
Ni un arbre talat mai més.Hem salvat el bosc,
hem salvat el bosc,
hem salvat el bosc tots junts.Oh, no ens hem rendit,
no ho farem mai.
Hem salvat el bosc tots junts.Fi de festa
De qui és el bosc? Teu!
De qui és el bosc? Meu!
De qui és el bosc? Seu, nostre, vostre!
És de tothom, passeu la crida:
salvem el bosc, el bosc és vida!Tot pintava malament,
tots ho vèiem molt pelut.
Quin cangueli, el senyor Jaume!—Jo no ho he vist mai perdut!
Sort de tots els de la colla,
mestres, pares, oncle Joan.
Era una aposta arriscada,
però ara hi hem sortit guanyant!I quina enveja que teníem
quan sentíem els companys
que explicaven les vacances
que farien aquest any!
Però hem plantat cara al senyor Jaume
i hem lluitat contra un gran foc.
Hem salvat el pla dels Roures.
Som la monda, som de por!Quantes aventures que hem viscut per salvar aquest bosc.
Si tenim mil boscos, tenim mil tresors.I ara tots anem a l’una,
fem un pas endavant,
protegim la natura
que hem estat maltractant.
Hem de cuidar la Terra,
mantenir l’aire pur,
no malgastar gens d’aigua.
Són el nostre futur.I ara tots anem a l’una,
fem un pas endavant,
protegim la natura:
arbres, flors i animals,
camps, deserts i muntanyes,
boscos, llacs, mars i rius.
Si cuidem el planeta,
el planeta ens somriu!També et pot interessar...
La Casa dels Cants
Diumenge, 01.06.25 – 12 h
Sala de Concerts Cor Infantil de l’Orfeó Català & Maria GuinandCor Infantil de l’Orfeó Català (Glòria Coma, directora)
Pau Casan, pianista
María Guinand, directoraA. Grau: Opereta ecológica (Acto del viento, Acto del mar, Acto del río, Acto del árbol)
A. Grau: Pat pa’ cá
A. Grau: “Si San Pedro se muriera” i “Ponte el gorro peruchito”, de Cinco canciones de El San Pedro
Cançons populars catalanes: Joan del Riu; Sant Joan, Sant Martí
A. Grau: La cucaracha
A. Grau: Brujas y hadas, La ronda que nunca se acaba (del cicle d’obres basades en poemes de Jesús Rosas Marano)Preu: 15 €
Col·laboradors
Armand Basi – Ascensors Jordà – Bagués-Marsiera Joiers – Balot Restauració – Caixa Enginyers – Calaf Grup – CECOT – Colonial – Fundació Antigues Caixes Catalanes - BBVA – Fundació Castell de Peralada – Fundació Metalquimia – Gómez-Acebo & Pombo – Helvetia Compañía Suiza S.A. de Seguros y Reaseguros – Illy – Quadis – Saba Infraestructures, S.A. – Saret de Vuyst Travel – Scasi Soluciones de Impresión S.L. – Soler Cabot – Veolia Serveis Catalunya –Benefactors d'Honor
Mariona Carulla Font – M. Dolors i Francesc – Pere Grau Vacarisas – María José Lavin Guitart – Mª. del Carmen Pous Guardia – Daniela Turco – Joaquim Uriach i Torelló –Benefactors Principals
Elvira Abril – Eulàlia Alari Ballart – Pere Armadàs Bosch – Rosamaria Artigas i Costajussà – Professor Rafael I. Barraquer Compte – Francesc Xavier Carbonell Castellón – Lluís Carulla Font – Joaquim Coello Brufau – Josep Colomer Viure – Josep Daniel i Lluïsa Fornos – Isabel Esteve Cruella – Casimiro Gracia Abian – Jordi Gual i Solé – Ramón Poch Segura – Juan Eusebio Pujol Chimeno – Juan Manuel Soler Pujol – Joan Uriach Marsal – Manel Vallet Garriga –Benefactors
Maria Victoria de Alós Martín – Mahala Alzamora Figueras-Dotti – Zacaries Benamiar – Gemma Borràs i Llorens – Jordi Capdevila i Pons – David Carrasco Chiva – Oriol Coll – Rolando Correa – Elvira Gaspar Farreras – Pablo Giménez-Salinas Framis – Maite González Rodríguez – Irene Hidalgo de Vizcarrondo – Pepita Izquierdo Giralt – Immaculada Juncosa – Joan Oller i Cuartero – Rafael Pous Andrés – Inés Pujol Agenjo – Pepe Pujol Agenjo – Toni Pujol Agenjo – Carla Sanfeliu – Josep Ll. Sanfeliu – Marc Sanfeliu – Elina Selin – Jordi Simó Sanahuja – M. Dolors Sobrequés i Callicó – Salvador Viñas Amat –