Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Conferència: Música per a la convivència
Conversa entre Alfred Brendel i Richard Sennett

Descripció

Nota

Aquesta conferència es podrà seguir en streaming en aquest enllaç

Hi haurà disponible aparells de traducció simultània.

brendel-&-sennet

Fitxa artística

Alfred Brendel, pianista
Richard Sennett, sociòleg

Detalls

COMENTARI

El silenci forma part de la música? Quina relació estableix el músic amb el compositor de la peça que interpreta? Influeix el sentit de l’humor en la interpretació? Existeix la música quan no sona?

Són algunes de les preguntes que es fa el pianista Alfred Brendel que, deu anys després d’abandonar els escenaris, segueix pensant la música. De tot això parlarà amb el sociòleg Richard Sennett. Un diàleg sobre la música, però també sobre la convivència. Sennett traça paral·lelismes entre la música i les relacions humanes: la cooperació entre les persones no és innata, s’ha d’aprendre, i la música és un bon punt de partida. Tocar en duet o en un quartet exigeix tenir en compte les necessitats dels altres músics, sobretot si toquen instruments diferents. La cooperació té valor sobretot quan es produeix entre diferents. Per exemple, entre un piano i un violoncel. 


Alfred Brendel (Vízmberk, 1931) Pianista, poeta i escriptor. La seva destresa interpretant les peces de Hayden, Mozart o Beethoven l’han convertit en un dels referents internacionals en música clàssica. En la seva trajectòria professional ha combinat els concerts amb la divulgació de la música a través de conferències i assajos, que es troben recollits a Sobre la música. Ensayos completos y conferencias (Acantilado, 2016). Com a creador també ha explorat el gènere de la poesia, recentment s’ha publicat el recull Espejo cóncavo y duende negro. Poesías reunidas y nuevas poesías (Ediciones Alfar, 2018). L’any 1998 va ser condecorat Cavaller Comandant del Molt Excel·lent Ordre de l’Imperi Britànic per les seves aportacions musicals al Regne Unit.

Richard Sennett  (Chicago, 1943) És catedràtic de Sociologia de la London School of Economics i catedràtic d'Humanitats de la New York University. És autor d'alguns dels assaigs més provocadors i incisius del nostre temps, en els quals tracta les transformacions cabdals que es produeixen a la societat contemporània en àmbits com el treball, la família, la ciutat o les classes socials. Enguany ha publicat Building and Dwelling: Ethics for the City (Penguin, 2018), el tercer volum de l’anomenada “trilogia de l’Homo faber”, formada per El artesano (Anagrama, 2009) i Juntos. Rituales, placeres i políticas de cooperación (Anagrama, 2012).


Activitat emmarcada dins la
Biennal del Pensament Ciutat Oberta.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 18 Octubre 2018
    Dj
    19:00 h
    Petit Palau

Informació de l'obra

Preus:Entrada gratuïta. Aforament limitat (cal retirar l'entrada per Internet o a Taquilles)
Organitzen:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música i Centre de Cultura Contemoprània de Barcelona (CCCB)

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir