Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Conferència: J.S. Bach. Esperit i Raó
amb Ramón Andrés

Descripció

Bach: esperit i raó

Fitxa artística

Conferència a càrrec de:
Ramón Andrés,  assagista, pensador i poeta

Detalls

COMENTARI

Bach no és només un dels grans compositors de la història, és també un pilar fonamental de la cultura occidental, una equació que conté variables que permeten explicar tot un continent a punt de transformar-se. Allunyat de l’estereotip de geni aïllat, immers en la titànica tasca de trucar a la porta de Déu a través de l’art, Bach va cultivar i absorbir el seu Zeitgeist a través de la matemàtica, la teologia, l’alquímia, els avatars polítics, socials i religiosos d’una Europa que caminava del Barroc al Segle de les Llums. Una figura essencial per comprendre la transició d’una societat luterana que es disposava a creuar un pont cap a al món de la Raó encara de la mà de l’Esperit. Ramón Andrés, assagista i pensador de la música ens proposa una cartografia intel·lectual de Bach: de la seva llibreria privada als espais públics on prenien forma els canvis d’idees.


Ramón Andrés és assagista, pensador i poeta. Ha escrit nombrosos articles sobre música i literatura, i ha publicat llibres como el Diccionario de instrumentos musicales (1995-2001), W. A. Mozart (2003-2006), El oyente infinito (2007), Johann Sebastian Bach. Los días, las ideas y los libros (2005), El mundo en el oído. El nacimiento de la música en la cultura (2008), No sufrir compañía. Escritos místicos sobre el silencio (2010), Diccionario de música, mitología, magia y religión (2012), El luthier de Delft. Música, pintura y ciencia en tiempos de Vermeer y Spinoza (2013), Semper dolens. Historia del suicidio en Occidente (2015), Pensar y no caer (2015) y Claudio Monteverdi. «Lamento della Ninfa» (2017), a més de l’edició d’Oculta filosofía. Razones de la música en el hombre y la naturaleza (2004), de Juan Eusebio Nieremberg. El 2015 fou guardonat amb el Premio Príncipe de Viana de la Cultura.


Activitat emmarcada dins la
Biennal del Pensament Ciutat Oberta.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 17 Octubre 2018
    Dc
    19:00 h
    Petit Palau

Informació de l'obra

Preus:Entrada gratuïta. Aforament limitat (cal retirar l'entrada per Internet o a Taquilles)
Organitzen:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música i Institut de Cultura de Barcelona

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir