Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Conferència: Elles & Co. Dones, talent i societat
amb Victòria Palma

Descripció

Elles & Co

Fitxa artística

Conferència a càrrec de:
Victòria Palma,  musicòloga

Amb la col·laboració de Mònica Pagès, Ester Pinart, Mariana Sarrias i Marta Vives. Direcció de Clara del Ruste i projeccions de Juli Sanjuan.

 

Detalls

COMENTARI

Potser no coneixes els ideals renaixentistes i el destí del Concerto delle Donne del ducat de Ferrara. Ni saps res de la noia d’Olot que va fer carrera al Paral·lel de la Barcelona de principis del XX escrivint cuplets en català. O no has sentit parlar de la poeta i intel·lectual luterana a l’ombra d’algunes de les cantates de Bach al Leipzig barroc. Ni t’imagines la sort que li esperava a una nena formada en un dels famosos Ospedale de la Venècia del XVIII. Com tampoc, probablement, no coneixes la compositora francesa que va trobar en la música el llenguatge capaç d’explicar la seva passió i la veritat que sempre havia amagat. Amb elles, i d’altres, anirem del Renaixement a la contemporaneïtat, de Barcelona a l’altra punta del món. Viatjarem i ens endinsarem en les seves vides personals i artístiques, i explorarem i coneixerem els límits de les seves societats. Ens parlaran de les seves fites amb les seves paraules, amb la seva música i amb les seves històries, sovint envoltades de fatalisme, però també d’una llibertat que nedava a contracorrent. I amb tot, no serà un homenatge a víctimes, sinó una celebració, amb múltiples veus, de dones que van aconseguir fer història. Amb la musicòloga Victòria Palma, remourem l’oblit per extreure lliçons de vida i un llegat que, finalment, ha transcendit el seu temps.


Victòria Palma Barbany neix a Figueres el 1965. Comença a estudiar música al Conservatori de la seva ciutat i amplia els estudis a la Universitat Autònoma de Barcelona amb la llicenciatura de Musicologia. Amb vint-i-cinc anys, entra a treballar a l’emissora de música clàssica, Catalunya Música, on ha passat per diferents seccions i ha conduit diversos programes. El 2005 és guardonada pels Premis RAC, pel programa “Dies de Música”, el 2010 aconsegueix el premi periodístic Cadaqués a Carles Rahola, pel treball “Cadaqués ad libitum”, i el 2011, l’espai “Femení i singulars” li fa guanyar el premi de Bones Pràctiques de Comunicació No Sexista que atorga l’ADPC. Actualment continua treballant de locutora i redactora en diferents programes i projectes de recerca musical. 


Activitat emmarcada dins la
Biennal del Pensament Ciutat Oberta.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 20 Novembre 2018
    Dt
    19:00 h
    Petit Palau

Informació de l'obra

Preus:Entrada gratuïta. Aforament limitat (cal retirar l'entrada per Internet o a Taquilles)
Organitzen:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música i Institut de Cultura de Barcelona

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir