Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Suzanne Vega & Collegium Vocale Gent
Einstein on the beach de Philip Glass

Descripció

Avís

Flexibilitat d'accés a la Sala de Concerts
Tot respectant el desig de Philip Glass, durant la funció el públic podrà entrar i sortir de la Sala en qualsevol moment.
Preguem que es faci amb respecte vers els intèrprets i la resta del públic que romandrà en la Sala.
El servei de bar estarà obert durant tota la funció i es garantirà l’accés al concert en qualsevol moment.

Nota

Concert inclòs en l'abonament Palau 100+

20190527-Suzane-Vega

Fitxa artística

Suzanne Vega, veu
Collegium Vocale Gent
Ictus Ensemble
Georges-Elie Octors, director

Programa

Ph. Glass: Einstein on the beach

Descarregar el programa de mà
Document PDF (1.25MB)

Detalls

El testimoni sonor d’Albert Einstein omplirà la sala modernista del Palau de la Musica Catalana amb l’òpera avantguardista Einstein on the Beach de Philip Glass. Estructures musicals minimalistes i variacions rítmiques, infinites i progressives, ideades per retre homenatge a una de les figures més importants de l’era moderna.

El Glass més obsessivament minimalista desplega el seu art en el gènere de l’òpera per crear una peça inclassificable: un nou gènere, una antiòpera, una òpera continua o un objecte sonor sense identificar. Una peça en què l’absència de narrativa potencia l’arquitectura musical, en què la paraula es substituïda per el Do, Re, Mi literal amb un perpetuum mobile que construeix, variació rere variació, una atmosfera misteriosa per apropar-nos a la versió més abstracta i etèria d’Einstein.

Estrenada el 1976 al Festival d’Avinyó, Einstein on the Beach està considerat un dels grans èxits del compositor nord-americà i una de les peces més impactants de l’últim quart del segle XX. Glass la inclou en la “Trilogia Retrats”, un conjunt d’òperes en què representa els personatges com artífexs d’un canvi important en l’època en què van viure. De Gandhi i la resistència no violenta a la injustícia a Satyagraha, el faraó Akhenaton i la transició al monoteisme a Akhnaten i Albert Einstein com a figura clau per a entendre la ciència contemporània a Einstein on the Beach.

Collegium Vocale Gent es posa al capdavant d’aquest repte amb la participació de la cantant nord-americana Suzanne Vega, encarregada de posar veu als textos de Robert Wilson, creats exclusivament per aquesta òpera, juntament amb el fil melòdic d’un violí com a testimoni presencial del propi científic.

Einstein on the Beach és una peça poc habitual a les sales de concerts i per les seves característiques, amb una durada que s’aproxima a les 3.30 h, es permetrà l’entrada i sortida lliure de la Sala de Concerts durant la seva interpretació.

The most beautiful experience we can have is the mysterious”, Albert Einstein


Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 27 Maig 2019
    Dl
    20:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 15 a 60 €
Durada:200 minuts (aprox)
Organitza:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir