Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Simon Halsey, director

  • Director coral del Cor i de l’Orquestra Simfònica de Londres.
  • Director coral dels cors de l’Orquestra Simfònica de la Ciutat de Birmingham.
  • Director artístic dels cors de l’Orfeó Català i assessor artístic del Palau de la Música Catalana.
  • Director artístic del Programa Coral de Joves de la Filharmònica de Berlín.
  • Director del Cor Jove del BBC Proms.
  • Assessor artístic del Cor del Schleswig-Holstein Musik Festival.
  • Director honorífic del Cor de la Ràdio de Berlín.
  • Professor i director d’activitats corals a la Universitat de Birmingham.


Simon Halsey ocupa un estatus únic en la música clàssica. És l’assessor de confiança en matèria de cant coral dels millors directors, orquestres i cors de tot el món, així com un mestre inspirador i ambaixador del cant coral per a amateurs de totes les edats, habilitats i orígens. Convertint el cant en una part central de les institucions del més alt nivell de les quals forma part, ha esdevingut una peça clau en la millora que ha experimentat el cant simfònic arreu d’Europa.

Així mateix, és un professor i acadèmic altament respectat, que ha promogut les noves generacions de directors corals amb el seu curs de postgrau a Birmingham i les seves classes magistrals a Princeton i Yale, entre d’altres. És doctor honoris causa per diverses universitats del Regne Unit, i el 2011 Schott Music va publicar el seu llibre i DVD sobre direcció de cors, Chorleitung: Vom Konzept zum Konzert.

Ha treballat en gairebé 80 projectes de gravació, molts dels quals han guanyat importants premis, incloent-hi el Gramophone Award, Diapason d’Or, Echo Klassik, i tres premis Grammy amb el Cor de la Ràdio de Berlín. Fou nomenat Comanador de l’Orde de l’Imperi Britànic el 2015, premiat amb la Queen’s Medal for Music el 2014, i va rebre la Creu d’Oficial de l’Orde del Mèrit de la República Federal d’Alemanya el 2011 com a reconeixement a la seva important contribució a la música coral alemanya.

La primera temporada del nomenament de Halsey a Barcelona coincideix amb el 125è aniversari de l’Orfeó Català, durant el qual els cors de l’Orfeó Català actuaran sota el lideratge de Halsey amb directors mundialment coneguts i amb orquestres de Barcelona i estrangeres. Els plats forts inclouen el Requiem de Verdi amb l’Orquestra Simfònica de Londres i Gianandrea Noseda el mes de setembre del 2016 i la Novena Simfonia de Beethoven amb Gustavo Dudamel el març del 2017. Halsey dirigirà personalment els Requiems de Fauré i Duruflé.

Nascut a Londres, Simon Halsey cantà als cors del New College, Oxford i King’s College, Cambridge, i estudià direcció d’orquestra al Royal College of Music de Londres. El 1987 fundà amb Graham Vick la Touring Opera de la ciutat de Birmingham. Fou director en cap del Cor de la Ràdio d’Holanda del 1997 al 2008 i el principal director del Programa Coral de la Royal Northern Sinfonia del 2004 al 2012. Del 2001 al 2015 va dirigir el Cor de la Ràdio de Berlín, del qual actualment és director honorífic. Amb el seu lideratge, el Cor va obtenir reputació a escala mundial com un dels millors conjunts corals professionals. Halsey també va engegar projectes innovadors en espais poc convencionals i amb formats interdisciplinaris.