Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Rèquiem de Mozart

Descripció

Fitxa artística

Orquestra Terrassa 48
Coral Cantiga
Josep Prats,  director musical
Quim Térmens,  concertino

Mireia Tarragó, soprano  
Maria Melnychyn,  mezzosoprano
Jorge Juan Morata, tenor
Xavier Casademont,  baix

Programa

J. A. Hasse: Simfonia op. 5 núm. 6 en Sol menor
W. A. Mozart:  Divertiment  en Fa Major KV138
W. A. Mozart: Tres motets (Sancta Maria mater Dei | Alma Dei creatoris | Ave verum corpus)
W.A. Mozart:  Rèquiem

Detalls

Una de les obres més populars del compositor austríac és el seu aclamat Requiem, una obra que ha esdevingut mitològica. A la seva immensa qualitat artística s’hi han afegit les circumstàncies del seu misteriós origen i el seu dramàtic desenllaç.  A banda de guions cinematogràfics, efectivament Mozart mai va saber qui li encarregava la Missa de Difunts a través del misteriós emissari. Ara sabem que no fou ni Salieri ni altres rivals, sinó el comte Walsseg-Stuppach, amb la intenció de fer-lo passar com a obra pròpia i dedicar-la a la mort de la seva difunta esposa... En qualsevol cas, l’obra es convertí en el cant del cigne del compositor, i quedà inacabada.

El que és menys conegut és que, per tal de cobrar la segona part de l’encàrrec, la vídua encarregà la finalització de l’obra no pas al seu deixeble preferit Süssmayr, sinó a un altre jove compositor vienès: Joseph Eybler. Hem de suposar, doncs, que fou una de les darreres voluntats del compositor l’escollir el seu contemporani més capaç per completar l’obra. Eybler instrumentà tota la Sequenz, però davant el full blanc del Lacrimosa no es veié en cor de seguir a l’alçada del mestre, i retornà la partitura a la vídua. Fou llavors quan l’assumí Süssmayr. L'estrena d’aquesta obra  es va produir a Viena el 2 de gener del 1793 en un concert a benefici de la vídua de W.A. Mozart.

De tota aquesta història, magnificada per llegendes o anècdotes més o menys contrastades, l'element més important és el contingut final: una obra d'una gran intensitat i amb una càrrega emocional esglaiadora. Una obra que tramet el plany del darrer alè d’un dels grans genis de la història.

“Mozart creava més amb menys del que altres grans mestres feien amb molt   P.Lichtenthal

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 31 Octubre 2019
    Dj
    20:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 28 a 58 €
Organitza:NovAria Artists

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir