Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Rachmaninov 2 + Quadres d’una Exposició
Alexander Melnikov & Orquestra Simfònica OCM

Descripció

Alexander Melnikov-OCM

Fitxa artística

Alexander Melnikov, piano
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Programa

S. Rachmaninov: Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 18
M. Mussorgsky: Quadres d’una exposició

Descarregar el programa de mà
Document PDF (504KB)

Detalls

Sobreposar-se a l'adversitat

Rachmaninov i Mussorgsky no només coincideixen en els seus orígens i en les referències que fan a
la música popular del seu país, sinó també en una personalitat extremadament sensible que els va fer patir greus períodes de tristor. Les dues obres que conformen aquest programa són un meravellós manifest sobre com afrontar, mitjançant la creació musical, una adversitat: el Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 18, evoca la superació d’una depressió i està dedicada al doctor Nikolái Dahl, a qui Rachmaninov reconeix la seva inestimable ajuda; els Quadres d’una exposició és un homenatge pòstum a l’artista Viktor Hartmann, la mort sobtada del qual havia deixat abatut al seu amic Mussorgsky.

Comptar amb Alexander Melnikov per escoltar la resposta musical que Rachmaninov va donar a la dura pregunta de Tolstoi Per a què serveix la música que compons? és un luxe que ens permetrà descobrir com les melodies, d’inspiració russa, transiten per l’univers sonor de les emocions. L’obra de Mussorgsky, originàriament per a piano però orquestrada per Ravel, representa al propi compositor visitant una exposició d’obres pictòriques de Hartmann. Cada Promenade simbolitza el pas d’una obra a una altra, descrit magistralment amb la música.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 14 Octubre 2018
    Dg
    17:30 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 18 a 50 €
Durada:90 minuts (aprox)
Organitza:Orquestra Simfònica Camera Musicae

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir