Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Presentació de la nova Temporada 2019-2020
a càrrec de Joan Oller, director General

Descripció

Portada llibre fons negre

Detalls

Beethoven significa, com cap altre compositor, un abans i un després en la història de la música. Canvia la música en si mateixa, tot arribant a unes cotes d’esplendor heroica mai vistes i, després, trenca les fronteres del seu temps per apuntar camins que trigaran un segle a ser transitats.
Però no és només la música el que canvia, també és el rol de l’artista i la funció de l’art en la societat els que queden capgirats després de la seva obra titànica.

El 2020 farà 250 anys del naixement de Beethoven i tot Europa ho celebrarà. Celebració d’una tan gran extensió que, probablement, podria vorejar l’excés. Integrals de Simfonies, de Concerts, de Sonates, de Quartets, etcètera. Serà tan enorme que, potser, es pot entreveure que és l’esperit d’Europa –de l’Europa civilitzada, il·lustrada i integradora– el que crida contra les forces destructives que la volen afeblir. L’Europa que troba en Beethoven el seu referent musical i, per tant, espiritual.
El Palau celebrarà aquest aniversari amb una gran presència del compositor de Bonn en la programació. La integral de les seves Simfonies ofertes per Sir John Eliot Gardiner en serà un dels moments rellevants.
Com ho serà també la versió de Fidelio que ens portarà Gustavo Dudamel, una òpera en la qual es plantegen temes d’indubtable actualitat: el rol de la dona, la repressió, la justícia, la llibertat. També hi haurà obres menys conegudes: l’oratori Crist en el Mont de les Oliveres o la Cantata per la mort de l’emperador Josep II. Per tant, hi ha un interès especial en les obres simfonicocorals, com no podia ser altrament, sent el Palau la seu d’un univers coral que es desenvolupa a partir de l’Orfeó Català.
En relació amb la música escrita als nostres dies, els compositors residents seran Jörg Widmann, el compositor europeu jove més destacat actualment, i Joan Magrané, que és alhora promesa i realitat del panorama musical català.
Una vegada més i al llarg de més d’un centenar de concerts, oscil·larem entre els plaers del retrobament amb allò conegut i el plaer del descobriment. Plaers mai en estat pur, ja que tot allò conegut es transforma en novetat a cada nova interpretació en viu, i tot descobriment té referents anteriors que ajuden a situar-lo.
Esperem que la temporada tingui elements d’interès per a tothom i anticipi grans estones de plaer. Per als qui estimem la música de Beethoven (que potser som gairebé tots els melòmans) serà, de ben segur, una temporada especial!

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

 • 25 Abril 2019
  Dj
  19:00 h
  Sala d'Assaig de l'Orfeó Català
 • 2 Maig 2019
  Dj
  19:00 h
  Sala d'Assaig de l'Orfeó Català

Informació de l'obra

Preus:Entrada lliure | Aforament limitat
Organitza:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música

Compartir