Orquestra Guitarres Barcelona
amb instrumentistes convidats

Descripció

Nota

*El vídeo promocional és d'un concert anterior, no es correspon exactament al proper concert, és només a mode ilustratiu del que es veurà a l'escenari.

Fitxa artística

Intèrprets convidats:

Clavicèmbal  Olga Kobékina 
Violí Ala Voronkova
Ballet espanyol Olga Ponce

Orquestra de Guitarres de Barcelona:

Director musical SERGI VICENTE
Guitarres soprano  ANDREA BARATO – HUAYMA TULIAN– ALBERT RUBI - GLENN BARGAIN - ARI TORRES
Guitarres JUAN RUANO– ASUNCIÓN SABATER – MARGARITA ALBA - ROLAND MOLES - JONNY GARCIA - CONCHI RODRIGUEZ - JORGE DE LA CRUZ – LAURA COLLADO - NEREA CAMPOS - ANNA BUENO - CRISTINA FUERTES – ION CARRASCO - LEANDRO FERNANDEZ – JORGE MOLINA – MAXI SANTALAMACHIA
Guitarres baix JESUS DURAN – ESTHER ZURRIAGA - GERARD MEJÍAS – ADAM MUÑOZ

Detalls

El programa de l'Orquestra de Guitarres de Barcelona tindrà una primera part de compositors barrocs com A. VIVALDI, J.S. BACH. A. SOLER, etc. i una segona part de música espanyola amb obres de I. ALBÉNIZ, E. GRANADOS i un llarg etc.

En aquesta ocasió assistiran a l’estrena absoluta de l’obra El Palau de J-GALEOTE, escrita especialment per a l’Orquestra de Guitarres de Barcelona.

L'Orquestra de Guitarres de Barcelona torna per primer cop al Palau de la Música Catalana després d’aquests difícils dos anys.

Fa més de 30 anys, el seu fundador i director, Sergi Vicente, va iniciar una experiència pedagògica que, amb el temps, es va convertir en un gran projecte professional, essent pioner en el seu gènere i consolidant-se com a referència per a totes les orquestres de guitarres posteriors. Aquesta original formació orquestral, producte d’un constant treball d’investigació, adaptació i interpretació, ha realitzat més de 700 actuacions, tot interpretant un ampli repertori que inclou obres de compositors provinents de tots els períodes de la historia de la música.

Durant aquests anys, han format part de l’Orquestra més de 150 guitarristes de numeroses nacionalitats. Alguns han desenvolupat una brillant carrera de solistes i uns quants han sigut seleccionats per formar part de la European Guitar and Mandolin Youth Orchestra juntament amb altres músics de tots els països europeus. A més, l’Orquestra ha sigut sempre acompanyada per prestigiosos solistes (O. Kobékina, clavicèmbal, A. Voronkova, violí, O. Ponce, dansa, etc.), els quals ajuden a confeccionar un gran concert i espectacle, a l’alçada del meravellós marc arquitectònic i artístic on es representa. També han col·laborat com a solistes molts instrumentistes de destacat prestigi internacional.

A més de tocar a les més prestigioses sales i participar en els més rellevants festivals d’Espanya, l’Orquestra ha mantingut sempre un reconeixment i una intensa activitat internacional: a l’any 2000 va participar al Festival Internacional de Guitarra de la Habana, el 2003 va realizar una gira per diverses ciutats de Rússia, i el 2009 i el 2011 va culminar amb gran èxit dues gires als Estats Units. També són destacables les seves actuacions a Roma, París i Viena i les seves participacions al Festival de Música del Mediterrani els anys 2008, 2011, 2013, 2014 i 2018.

Amb motiu del seu 15è aniversari va ser editat un CD i DVD amb gran acollida comercial, i el 2009 el Mestre Leo Brouwer va dirigir personalment l’Orquestra a l’Auditori de Barcelona. Va ser gravat en directe per TV3, i la difusió d’aquest material audiovisual suposa un referent reconegut internacionalment per totes les formacions de guitarres del món.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 24 Juliol 2022
    Dg
    19:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 25 a 49 €
Durada:115 minuts (aprox)
Organitza:NovAria Artists

Programa

També pots comprar per:

Telèfon

T. 932 957 207 

Taquilles

[email protected]
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

  • De dilluns a divendres: de 9 a 21 h.
  • Dissabtes: de 9.30 a 21 h.
  • Diumenges i festius: de 9.30 a 13 h i 2 hores abans dels concerts (per la venda del dia).

Compartir