Orchestre des Champs Élysées, Collegium Vocale Gent & Herreweghe
—Missa solemnis de Beethoven

Descripció

COLLEGIUM VOCALE GENT (c)Eric de Mildt

Fitxa artística

Eleonore Lyons, soprano
Eva Zaïzick, contralt
Ilker Arcayürek, tenor
Thomas Bauer, baix-baríton
Collegium Vocale Gent
Orchestre des Champs Élysées
Philippe Herreweghe, director

Programa

L. van Beethoven: Missa solemnis, en Re major, op. 123

 

Aquest concert està dedicat a la celebració dels 25 anys de la declaració del Palau de la Música Catalana com a Patrimoni Mundial per la UNESCO. Cal recordar que l’Orfeó Català va oferir la Missa Solemnis de Beethoven el juny del 1927 a la sala modernista, en una interpretació de la qual es conserva el que va ser el primer enregistrament de la peça a nivell mundial i que es pot escoltar al catàleg digital del Centre de Documentació de l’Orfeó Català. Cal destacar a més que el bust de Beethoven presideix l’escenari de la Sala de Concerts i representa la música clàssica universal.

Detalls

Molt s’ha especulat sobre els conflictes de fe de Beethoven, un compositor el llegat del qual no s’acostuma a associar a la música sacra; més centrat en desvetllar les agitacions de l’individu i el seu temps. Un Beethoven sord i solitari, el mateix que componia les tres darreres sonates per a piano i la seva Novena Simfonia, basteix un cant d’envergadura colossal en el què la idea de perfecció divina i la litúrgia pròpia de les misses passen pel sedàs dels abismes propis del geni de Bonn. El Collegium Vocale Gent sota la direcció de Philippe Herreweghe ens guiaran pel viatge transcendent d’un revolucionari a través del misteri religiós.

Un punt de retrobament amb la Missa solemnis de Beethoven. Una obra composta gairebé en paral·lel amb la Novena Simfonia i en la qual Beethoven evoca les preocupacions humanes i el dolor al món. Una mostra més de la genialitat del compositor de Bonn.

La relació conflictiva que manté Beethoven amb Déu es resol en aquesta obra sacra. Un monument per acarar l’espiritualitat des de l’Art poc abans de Nadal.

Vetllada per gaudir de l’excel·lència del Collegium Vocale Gent, un dels millors cors del món, i el seu director fundador, Philippe Herreweghe.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 21 Desembre 2022
    Dc
    20:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 25 a 95 €
Organitza:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música
Amb el suport de:

Programa

També pots comprar per:

Telèfon

T. 932 957 207 

Taquilles

[email protected]
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

  • De dilluns a divendres: de 9 a 21 h.
  • Dissabtes: de 9.30 a 21 h.
  • Diumenges i festius: de 9.30 a 13 h i 2 hores abans dels concerts (per la venda del dia).

Compartir