COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Nit de Bill Viola al Palau de la Música Catalana
The Crossing, 1996 | The Messenger, 1996 | Inverted Birth, 2014

Descripció

Nota

Projecció ininterrompuda de 3 audiovisuals de l'artista visual Bill Viola a la Sala de Concerts.
El públic podrà entrar i sortir lliurement durant les 7 hores de projecció.

Bill Viola

Programa

Bill Viola: The Crossing, 1996
Bill Viola: The Messenger, 1996
Bill Viola: Inverted Birth, 2014

Detalls

Pioner del videoart, Bill Viola (Nova York, 1951) ha creat instal·lacions, vídeos, entorns sonors, obres per a concerts, òperes i espais sacres durant més de quaranta anys.

En les seves obres, Viola i la seva parella artística i dona, Kira Perov, fan servir tecnologies audiovisuals sofisticades, a la vegada que exploren l’espiritualitat i la percepció en l’experiència humana centrant-se en temes universals, com el naixement, la mort, el despertar de la consciència...

Les fonts de l’artista procedeixen de l’art d’Orient i d’Occident, de les tradicions espirituals del budisme zen, el sufisme islàmic i el misticisme cristià.

Si fotografia per als grecs vol dir “escriure amb llum”, per a Viola els seus vídeos són com proverbis que expressen una profunda observació sobre la vida. Alhora ens interpel·len, tot convidant-nos a submergir-nos en nosaltres mateixos; una invitació al més íntim de nosaltres mateixos que crea una atmosfera a mig camí entre el gabinet de meravelles i un lloc ple de descobriments estètics inesperats.

Al voltant de les imatges en moviment el temps queda suspès en la llum i la foscor, i hi ha una connexió amb l’invisible i l’inexplicable: una il·luminació espiritual, un procés circular de perpètua circulació o incubació latent d’aquesta mateixa metamorfosi. En aquesta creació de camps de percepció, Viola no només visita i observa la consciència, sinó que també ofereix descobriments, canvis de mentalitat i transfiguracions.

L’èxit planetari de Viola suggereix que els éssers humans som potser més vells, savis i lents que les nostres pròpies innovacions tecnològiques i també que els nostres propis moviments artístics. D’alguna manera hem canviat menys del que imaginem.

En el marc d’una ambiciosa retrospectiva dels treballs de Bill Viola a La Pedrera, celebrarem una nit especial on podrem gaudir peces en tres equipaments: La Pedrera, Palau de la Música Catalana i Liceu.

Sigueu convidats a entrar en aquest món de meravelles i descobriments estètics, on el temps quedarà en suspens. Ens permetrà connectar amb l’invisible i l’inexplicable per aturar-nos en una contemplació transformadora. 

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 4 Desembre 2019
    Dc
    18:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:Entrada Gratuïta | Aforament limitat
Durada:420 minuts (aprox)
Organitza:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música

Programa

Compartir