Nit de Bill Viola al Palau de la Música Catalana
The Crossing, 1996 | The Messenger, 1996 | Inverted Birth, 2014

Descripció

Nota

Projecció ininterrompuda de 3 audiovisuals de l'artista visual Bill Viola a la Sala de Concerts.
El públic podrà entrar i sortir lliurement durant les 7 hores de projecció.

Bill Viola

Programa

Bill Viola: The Crossing, 1996
Bill Viola: The Messenger, 1996
Bill Viola: Inverted Birth, 2014

Detalls

Pioner del videoart, Bill Viola (Nova York, 1951) ha creat instal·lacions, vídeos, entorns sonors, obres per a concerts, òperes i espais sacres durant més de quaranta anys.

En les seves obres, Viola i la seva parella artística i dona, Kira Perov, fan servir tecnologies audiovisuals sofisticades, a la vegada que exploren l’espiritualitat i la percepció en l’experiència humana centrant-se en temes universals, com el naixement, la mort, el despertar de la consciència...

Les fonts de l’artista procedeixen de l’art d’Orient i d’Occident, de les tradicions espirituals del budisme zen, el sufisme islàmic i el misticisme cristià.

Si fotografia per als grecs vol dir “escriure amb llum”, per a Viola els seus vídeos són com proverbis que expressen una profunda observació sobre la vida. Alhora ens interpel·len, tot convidant-nos a submergir-nos en nosaltres mateixos; una invitació al més íntim de nosaltres mateixos que crea una atmosfera a mig camí entre el gabinet de meravelles i un lloc ple de descobriments estètics inesperats.

Al voltant de les imatges en moviment el temps queda suspès en la llum i la foscor, i hi ha una connexió amb l’invisible i l’inexplicable: una il·luminació espiritual, un procés circular de perpètua circulació o incubació latent d’aquesta mateixa metamorfosi. En aquesta creació de camps de percepció, Viola no només visita i observa la consciència, sinó que també ofereix descobriments, canvis de mentalitat i transfiguracions.

L’èxit planetari de Viola suggereix que els éssers humans som potser més vells, savis i lents que les nostres pròpies innovacions tecnològiques i també que els nostres propis moviments artístics. D’alguna manera hem canviat menys del que imaginem.

En el marc d’una ambiciosa retrospectiva dels treballs de Bill Viola a La Pedrera, celebrarem una nit especial on podrem gaudir peces en tres equipaments: La Pedrera, Palau de la Música Catalana i Liceu.

Sigueu convidats a entrar en aquest món de meravelles i descobriments estètics, on el temps quedarà en suspens. Ens permetrà connectar amb l’invisible i l’inexplicable per aturar-nos en una contemplació transformadora. 

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 4 Desembre 2019
    Dc
    18:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:Entrada Gratuïta | Aforament limitat
Durada:420 minuts (aprox)
Organitza:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música

Programa

Compartir

Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017