COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Les quatre estacions, Vivaldi
Bolero, Ravel

Descripció

4 Estaciones - Imagen Web 1920x1080

Programa

A. VIVALDI: Les quatre estacions
M. Ravel: Bolero

Detalls

Les quatre estacions és l'obra més famosa i difosa de Vivaldi. Les quatre partitures que la integren (La primavera, L'estiu, La tardor i L'hivern) formen part d'un conjunt de dotze concerts per a violí i orquestra estrenats a Amsterdam el 1725 i rebuts amb entusiasme pel públic.

No obstant això, va ser a partir de la segona meitat del segle XIX quan aquestes quatre peces es van incloure en innombrables concerts i van conquistar tots els públics.

Amb aquesta obra Vivaldi va voler fer palès a la música els sentiments que despertaven en ell les estacions de l'any: el cant d'ocells, els lladrucs de gos, la remor de l'aigua dels rierols, les tempestes d'estiu... Vivaldi va estimar la vida intensament i va passar llargues hores escoltant i observant la natura per reflectir-la en la seva partitura.

Bolero és una de les obres musicals més interpretades de tot el món que constitueix un autèntic exercici de virtuosisme orquestral. Va ser composta per Ravel arran d'un encàrrec que va rebre en 1927 de la coreògrafa i ballarina russa Ida Rubinstein, en què demanava crear "un ballet de caràcter espanyol".

Descobreix les dues obres immortals en el mateix concert.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 10 Gener 2020
    Dv
    17:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 28 a 52 €
Durada:120 minuts (aprox)
Organitza:NK Prodarte

Compartir