Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Les Quatre Estacions, Vivaldi
Bolero, Ravel

Descripció

Las Cuatro Estaciones

Detalls

Les Quatre Estacions, Vivaldi

Amb aquesta obra, Vivaldi va voler plasmar a la música els sentiments que despertaven en ell les estacions de l'any. Els violins, l'orquestra de cordes i el baix continu aconsegueixen imitar el cant d'ocells, els trets d'escopeta, els lladrucs dels gossos, la remor de l'aigua de les rieres ... Es tracta d'un exemple de música descriptiva o programàtica, molt de moda en el període barroc, encara que Vivaldi la va superar, incorporant innovacions musicals i dotant-la d'una gran frescor i força expressiva.

Dins de la vasta producció compositiva d'Antonio Vivaldi, Les quatre estacions és la seva obra més famosa i difosa. Les quatre partitures que la integren (La primavera, L'estiu, La tardor i L'hivern) formen part d'un conjunt de dotze concerts per a violí i orquestra estrenats a Amsterdam 1725.

En la seva estrena l'obra va ser rebuda amb entusiasme, encara que va ser a partir de la segona meitat del segle XIX quan aquestes quatre peces es van incloure en innombrables concerts i produccions discogràfiques, i van traspassar els límits de la música clàssica per conquerir el favor de tot tipus de públic.

 

Bolero, Ravel

Bolero constitueix un autèntic exercici de virtuosisme orquestral l'interès resideix en la forma en què Ravel combina els diferents instruments, des del subtil pianíssim de l'inici fins al fortíssim final.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 18 Gener 2019
    Dv
    18:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 32 a 51 €
Organitza:NK Prodarte

Compartir