Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Lectura-homenatge: L'Esfera insomne
de Màrius Sampere

Descripció

L'Esfera insomne

Programa

Lectura íntegra de L’Esfera insomne (LaBreu, 2016) amb la participació d’una selecció de poetes actuals, personalitats de la cultura catalana... i la pròpia veu de Màrius Sampere

Detalls

"Perquè mai / no som l'endemà, som l'encara, / el potser jo, el potser tu, el potser / ell o bé l'absent, boirenc i neguitós / que va sortir a trenc d'alba / i no ha tornat encara".

Amb la col·laboració de LaBreu Edicions, el Palau ofereix la lectura d'un llibre important. L'Esfera Insomne (Premi Lletra d'Or 2016) és un monument poètic ferotge i tendre, metafísic i carnal, tràgic i irònic, ple d'amor i de mort. Amb una constel·lació d'algunes de les nostres millors veus poètiques actuals, llegirem de forma íntegra un text viu i insondable. Una celebració al·lucinant i al·lucinatòria d'allò "que no podia ser".

Amb la participació de: Esteve Plantada, Eulàlia Blay, Jaume C. Pons Alorda, Anna Gual, Marc Romera, Mireia Calafell, Lluís Calvo, Carles Duarte, Blanca Llum Vidal, Ester Andorrà, Mireia Vidal-Conte, Anna Pantinat, Francesc Gelonch, Nú Miret, Míriam Cano, Ignasi Pàmies i Jordi Valls.

L'Esfera insomne
En una obra on bateguen preocupacions metafísiques i retops de la tragèdia humana, Màrius Sampere (Barcelona, 1928) es val de la ironia i de la tendresa per farcir un discurs que transita pel dolor, per l'amor i per la mort. Considerat com una icona transcendents del paisatge literari del país, L'esfera insomne va ser, de l'origen, tot un repte: "volia fer quelcom diferent", confessa l'autor. Nous camins presents en formes poc habituals en la seva poesia, com els guions "que ell vol que expressament siguin pauses, respiració o punts suspensius; o bé la barreja, en certs moments, de prosa", com detalla el pròleg del llibre.

Exposició d'obra gràfica

Del 16 de novembre al 9 de desembre - Sala Lluis Millet

Mai no arribarà la fi del món

El món abstracte de Màrius Sampere també va veure la llum (i tenebra) en una obra gràfica insòlita que el públic del Palau podrà descobrir amb una tria d'algunes de les seves pintures més impactants. Colors i formes vibrants i un univers codificat que beu i completa el magma de la seva obra poètica.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 16 Novembre 2018
    Dv
    19:00 h
    El Mirador del Palau

Informació de l'obra

Preus:Accés gratuït. Aforament limitat
Organitzen:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música i LaBreu Edicions

Compartir