Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

La Patètica de Txaikovski
Noms propis: el virtuosisme de Sayaka Shoji

Descripció

Sayaka-Shoji

Fitxa artística

Sayaka Shoji, violí
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Programa

L. van Beethoven: Concert per a violí i orquestra, op. 61
P. I. Txaikovski: Simfonia núm. 6, op. 74, “Patètica”

Detalls

D’ençà que va guanyar l’any 1999 el Primer Premi en el Concurs Paganini –va ser la primera violinista japonesa i l’artista més jove en aconseguir-ho-, Sayaka Shoji ha actuat al costat dels directors d’orquestra més importants del món (Ashkenazy, Davis, Dutoit, Jansons, Maazel, Mehta i Pappano, entre d’altres), fent música amb les orquestres més prestigioses. Amb la voluntat d’explorar al màxim les virtuds de Shoji com a solista, el director titular i artístic de l’Orquestra, Tomàs Grau, ens proposa una relectura del Concert per a violí en Re major, op. 61 de Beethoven, peça que el compositor va dedicar l’any 1806 al seu col·lega Franz Clement, un destacadíssim violinista del moment. De fet, el destí d’aquesta obra s’associa a noms propis del violinisme de tots els temps; conten que aquest concert es va tocar molt poc en vida de Beethoven i que no va ser fins a mitjan segle XIX, i gràcies a la interpretació d’un joveníssim Joseph Joachim, que va convertir-se en una peça de gran èxit.

La segona part del concert apel·la a un compositor molt estimat i interpretat per l’Orquestra Simfònica Camera Musicae: P.I.Txaikovski. Grau clou el ‘cicle Txaikovski’, aquest compositor ha marcat sens dubte el creixement de la formació catalana l’últim lustre, i ho fa programant la Simfonia núm. 6 en Si menor, Patètica, la darrera obra simfònica del compositor i un autèntic tractat sobre el destí, a banda d’un reconegut homenatge al folklore rus.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 18 Febrer 2018
    Dg
    17:30 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 24 a 45 €
Organitza:Orquestra Simfònica Camera Musicae

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir