L'impacte de l'empoderament infantil i juvenil a través del cantOrganitzada per Palau Vincles i Nus Agency
Descripció

Detalls
La primera edició de la jornada L’impacte social de l’empoderament infantil i juvenil a través del cant” permetrà reflexionar, debatre i presentar les evidències dels beneficis del cant en població infantil i juvenil des de diversos aspectes: el desenvolupament neuronal, la millora del benestar emocional, la salut, les competències personals, socials, lingüístiques i artístiques, mitjançant diversos estudis que s’estan duent a terme als sectors sociomusical, de la salut, educatiu i cultural.
La jornada, emmarcada en l’Agenda 2030 i els ODS, comparteix l’objectiu de generar un canvi efectivament transformador en la salut i el benestar (ODS3) per assegurar la inclusió i la igualtat d’oportunitats de totes les persones, especialment les més vulnerables (ODS10), així com la fi de la pobresa (ODS1), l’educació de la igualtat (ODS4) i la generació d’aliances per assolir els objectius (ODS17).
PROGRAMA DE LA JORNADA
17 h Inici de la jornada
- Benvinguda. Joaquim Uriach, President de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana
- Presentació de l'acte des de la vessant de la infància. Esther Sara Cabanes, directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat de Catalunya
- Presentació de l'acte des de la vessant de la salut. Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya
- Ponència: L'empoderament del cant. Jordi A. Jauset, músic i especialista en neurociència
- Taula 1: Cant i salut. Beneficis de la música i el cant coral al sector de la salut.
Modera: Núria Sáez
Intervenen: Emma Plana (Psicòloga, musicoterapeuta i professora de música), Marina Pintanel (Logopeda), Mati Segura (Psicòloga, Màster en neuromúsica) i Dra. Mari Rosa Gutiérrez (Metgessa de familia, musicoterapeuta, cantaire en un grup de gospel)
- Taula 2: Cant i educació. Reptes educatius que es poden abordar a través de la música i el cant coral
Modera: Ester Bonal
Intervenen: Marc Serra (Docent de música en educació primària i professor Màster en Neuromúsica), Carme Trobalón Miramanda (Pedagoga musical, docent en educació secundària), Nicolás Babieri (Professor agregat a la Universitat Oberta de Catalunya, en els estudis d'Arts i Humanitats) i Susanna Boldú (Mestre i Cap d'estudis de l'escola Els Horts).
De 18:15 h a 18:35 h Pausa networking
- Taula 3: Cant i transformació social. El rol estratègic de l'aplicació de la música en la millora de competències i la seva capacitat transformadora
Modera: Susana Serrano
Intervenen: Eva Martí (Comunicadora, cantant), Sandra Jurado Rey (Pedagoga, ballarina, mediadora social i fundadora de Median T la Danza), Mónica Aldana (Doctorada en Psicologia de l'Educació), Marta Solé (responsable territorial del programa CaixaProinfància)
- Taula 4: Cant i cultura. El paper estratègic de la cultura i la seva capacitat per oferir oportunitats
Modera: Joan Oller
Intervenen: Pablo Larraz (Director de l'Orfeó Català), referent del ICUB (Consorci), Natxo Tarrés (Acadèmia Catalana de la Música), Valentí Oviedo (Director General del Liceu), Sergi Díaz (Director de Cultura i Educació als Barris, ICUB)
- Presentació de resultats del model d'impacte de Palau Vincles. Primers resultats del model d’impacte que ha desenvolupat Palau Vincles i que està posant en pràctica en dos dels seus projectes: el projecte coral i el projecte d’intervenció amb joves a través del hip-hop i la dansa
- Conclusions
20:30 h Cloenda de la jornada