Joyce DiDonato

Si la temporada passada la vam inaugurar amb un concert en què Joyce DiDonato ens presentava un programa, My favorite things, que recollia el bo i millor de les pàgines de l’òpera italiana barroca, aquesta temporada 2022-23 la tancarem amb un nou programa original de la cantant, que porta un títol ben suggeridor: Eden.

Natural de Kansas, la mezzosoprano Joyce DiDonato segueix perpetuant l’idil·li amb el públic del Palau d’ençà que hi debutà el gener del 2021, amb un recital íntim en un dels moments més difícils de la pandèmia. Enguany tornarà amb un programa molt personal, titulat Eden, que evoca una temàtica molt present als nostres dies, la relació de l’home amb la natura.
Reflexionarà sobre quin és el lloc que ocupa la natura en la vida actual de l’individu en el context del canvi climàtic i l’impacte de les accions humanes en la supervivència de l’ecosistema mundial. DiDonato estructura el programa en quatre cicles que fan referència a les estacions, amb un programa que inclou obres des del segle XVII al XXI i abastant, com a compositors, Händel, Gluck, Wagner, Mahler, Ives, Copland i la guanyadora de l’Oscar Rachel Portman, a qui DiDonato li va encarregar una obra expressament per a aquest projecte.

Concerts amb obres de Joyce DiDonato