COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Gran Missa en Do menor de Mozart
Salvador Mas & OCM

Descripció

Avís

Avís (11/03/2020): Arrel de les instruccions de la Generalitat de Catalunya en relació a les mesures de prevenció del coronavirus i amb la finalitat de contribuir a la seva contenció, el Palau de la Música Catalana posposa tots els concerts i conferències entre els dies 12 i 26 de març ambdós inclosos.

Aquesta producció no queda cancel·lada, sinó que queda posposada a esperes de confirmar la nova data. Les entrades adquirides seran vàlides per a la nova data que anunciarem el més aviat possible.

Atenció: Les persones que hagin comprat entrades per aquest concert i desitgin recuperar els diners o bescanviar-les per un altre concert, poden sol·licitar-ho al promotor del concert, Orquestra Simfònica Camera Musicae, per correu electrònic a info@orquestracameramusicae.com i es procedirà a tal efecte.

20200322 ocm

Fitxa artística

Ulrike Haller, soprano
Marta Mathéu, soprano
Joan Francesc Folqué, tenor
Carles Pachón, baix
Cor Lieder Càmera
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Salvador Mas, director

Programa

W. A. MOZART: Simfonia núm. 36, KV 425 ‘Linz’
W. A. Mozart: Gran Missa, en Do menor, KV 427

Detalls

Un pilar indiscutible

Mozart és el màxim representant de la música de la segona meitat del segle XVIII. Un geni sense igual que va deixar importantíssimes aportacions en tots els gèneres musicals per als què va composar.

La Simfonia núm. 36 y la Missa en Do menor són dues obres molt diferents que comparteixen alguns trets: composades en el mateix període (1782-3 la missa i 1783 la simfonia); les dues estan en Do (per a la simfonia utilitza el mode major i per a la missa el mode menor i amb estructures clarament influenciades per les modes del moment.

Mozart va escriure els quatre moviments de la simfonia en un temps record. Viatjant amb la seva esposa, des de Viena a Salzburg, van aturar-se a la ciutat de Linz per  descansar i va ser convidat a participar en un concert. No portava cap obra seva i es va posar a composar. L’estrena va ser als quatre dies.

La Gran Missa, no obstant, és una obra inacabada. No va finalitzar l’orquestració d’alguns passatges del Credo i no va escriure un Agnus Dei, però està considerada una de les seves obres sacres més importants. La influència de Bach i Händel es barregen amb la seva irrepetible personalitat, en una obra que adopta les característiques de la Missa solemnis o napolitana que, influenciada per l’òpera, separa les parts de la missa ordinària en números diferents i introdueix àries virtuosístiques.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 22 Març 2020
    Dg
    17:30 h
    Sala de Concerts
    Canvi de data

Informació de l'obra

Preus:de 38 a 56 €
Organitza:Orquestra Simfònica Camera Musicae
Amb el suport de:

Programa

Compartir