Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Gaziel i Picarol, dos drames modernistes
Aniversari Granados

Descripció

Orquestra de Cadaqués (c)Sonia Balcells

Fitxa artística

Ensemble de l'Orquestra de Cadaqués
Jaime Martín: director musical

Anna Niebla, soprano: Gaziel (de Gaziel) i Regina (de Picarol)
Toni Marsol, baríton: Picarol (de Picarol) i Gomós (de Gaziel)
Marc Sala, tenor: Poeta (de Gaziel)
Cristina Segura, mezzo: Gaziel (de Gaziel)
Cor de l'Auditori Enric Granados de Lleida (dir.: Xavier Puig)

Marc Rosich: director d’escena
Maria Montseny: escenografia, llums i vestuari

Programa

E. Granados / Apel·les Mestres: Gaziel i Picarol
Dos drames modernistes

Any Granados
Recuperació pel 150 aniversari

Detalls

Després de la recuperació de l’òpera Follet, apostem un cop més pel teatre líric modernista amb música d’Enric Granados i llibret d’Apel·les Mestres. En aquest cas us proposem la recuperació de dues obres més breus, amb diàlegs parlats, que estaven destinades a les sessions del Teatre Líric Català (Tívoli) i dels Espectacles-Audicions Graner (Teatre Principal) de Barcelona.

Picarol és una comèdia lírica o balada dramàtica en un acte sobre llibret d’Apel·les Mestres que, inspirat en el tema de Notre-Dame de Paris de Victor Hugo, ens presenta el drama d’un joglar enamorat de la seva princesa  a l’època medieval. Va ser estrenada el 1901 dins la temporada del Teatre Líric Català que es feia al Tívoli de Barcelona, i va tenir quatre produccions diferents, amb més de cent representacions entre 1901 i 1906. Consta de sis números musicals a càrrec d’Enric Granados, entre els quals la “Cançó del cuc i l’estrella”, que és el nucli generador de l’obra.

Gaziel, Apel·les Mestres va adaptar el mite fàustic aplicant-lo a un artista del seu propi temps, amb una crítica irònica a la societat burgesa de l’època. Aquest poema líric-dramàtic en un acte i tres quadres té vuit números musicals a càrrec de Granados, alguns d’ells purament instrumentals, i demana quatre solistes, cor masculí i orquestra. Va ser estrenat al Teatre Principal de Barcelona l’any 1906, dins els Espectacles-Audicions Graner.

Amb motiu del 150 aniversari del naixement d’Enric Granados recuperem aquestes dues obres, interpretades per l’Orquestra de Cadaqués i el Cor de l’Auditori Enric Granados de Lleida sota la direcció musical de Jaime Martín, i amb una posada en escena a càrrec de Marc Rosich.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 1 Desembre 2017
    Dv
    20:00 h
    Petit Palau

Informació de l'obra

Preus:30 €
Organitza:Ibermúsica i Tritó

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir