COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Gautier Capuçon & OCM
Els Planetes de Holst i les Variacions Rococó

Descripció

GaudierCampuc¦ºonOCM-concert 24-11-19

Fitxa artística

Gautier Capuçon, violoncel
Cor de Noies de l’Orfeó Català (Buia Reixach i Feixes, directora)
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Programa

P. I. Txaikovski: Variacions rococó, op. 33
G. Holst: Els planetes, op. 32

Detalls

Passat, present i futur

El Rococó fou un moviment artístic caracteritzat, en pintura, per la suavitat dels colors i l’amabilitat dels temes. En música, Mozart en fou un dels seus màxims representants a l’inici de la seva carrera, amb obres on advocava per melodies lleugeres i enganxoses, estructures molt clares i poc ús del contrapunt. Txaikovski, amb les Variacions escrites l’any 1876, va retre homenatge a aquest estil mozartià que tant admirava, proposant un tema i set variacions en les quals el violoncel·lista ha de demostrar tant el seu virtuosisme tècnic i expressiu com el seu mestratge per dialogar amb l’orquestra.

També Holst demostrà el seu enorme mestratge en composar entre els anys 1912 i 1918 l’obra que el catapultà a la fama internacional. Cadascun dels set planetes que dibuixà -ometé la Terra- va acompanyat d’un subtítol que ajuda a comprendre les múltiples inspiracions que Holst buscà, i que no arriben a descriure un programa concret sinó les seves impressions sobre la influència de l’astrologia, l’imaginari de la mitologia, el misteri del destí i la volubilitat de l’esperit humà. A diferència de Txaikovski, que mirà al passat musical però sense renunciar al seu present a l’hora de composar les variacions Rococó, Holst s’aferrà a les influències musicals del seu present per obrir una finestra cap al futur.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 24 Novembre 2019
    Dg
    17:30 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 18 a 56 €
Durada:105 minuts (aprox)
Organitza:Orquestra Simfònica Camera Musicae

Programa

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a divendres de 16 a 20 h, i fins a les 21 h els dies que hi hagi concert en aquest horari.

Compartir