Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Els Reials Focs Artificials de Händel
Rinaldo Alessandrini & Orquestra Simfònica OCM

Descripció

Rinaldo Alessandrini-OCM

Fitxa artística

Orquestra Simfònica Camera Musicae
Rinaldo Alessandrini, director

Programa

L. van Beethoven: Obertura Zur Namensfeier, op. 115
G. F. Händel: Música per als reials focs artificials, HWV 351
L. van Beethoven: Simfonia núm. 1, en Do major, op. 21

Descarregar el programa de mà
Document PDF (781KB)

Detalls

Música per a celebracions

Zur Namensfeier havia de servir per celebrar el sant de l’emperador Francesc I -el 4 d’octubre se celebra Sant Francesc d’Assís- de l’any 1814, però Beethoven no va acabar l’obra a temps i es va estrenar al desembre. No obstant això, va mantenir en l’obra 
el ritme festiu, les melodies líriques i el caràcter sumptuós de l’efemèride. Händel sí que va acabar la seva obra a temps, l’abril del 1749, a pesar d’haver acceptat l’encàrrec amb desil·lusió. Fins i tot va tenir la sort de poder sentir els cinc moviments sencers a l’assaig general. El dia en què s’inaugurava amb música i focs artificials, l’edifici de fusta, encarregat pel rei Jordi II de Gran Bretanya per celebrar la signatura del Tractat d’Aix-la-Chapelle, es va acabar incendiant i tot va ser un desastre...

Això avui ja no tornarà a passar: les tres dècades d’experiència de Rinaldo Alessandrini provocaran foc però en forma d’aplaudiments! Aplaudiments que no va aconseguir Beethoven el dia de l’estrena de la seva primera simfonia, que els crítics van considerar una mala barreja de simfonies de Mozart i Haydn amb una modernitat poc comprensible en els tempos molt ràpids i les novetats harmòniques. Els crítics no sempre l’encerten.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 17 Març 2019
    Dg
    17:30 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 18 a 50 €
Durada:90 minuts (aprox)
Organitza:Orquestra Simfònica Camera Musicae

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir