Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Els darrers lieder d’Strauss + Schumann 2
Ainhoa Arteta & Orquestra Simfònica OCM

Descripció

Ainhoa Arteta-OCM

Fitxa artística

Ainhoa Arteta, soprano
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Programa

L. van Beethoven: Obertura Egmont, op. 84
R. Strauss: Vier letzte Lieder
R. Schumann:  Simfonia núm. 2, op. 61

Descarregar el programa de mà
Document PDF (1.07MB)

Detalls

La fascinació de fer que res sembli difícil

Goethe manifestà la seva admiració per la forma en què Beethoven havia musicat la seva obra teatral Egmont, amb una descripció perfecta del contingut: l’heroïcitat del comte d’Egmont, que lluità contra l’opressió del poble fins la seva mort. Tot i que n’escoltarem només l’obertura, hi podrem percebre clarament el patiment dels qui se senten sense llibertat i viuen l’esperança d’arribar a aconseguir-la.

Les quatre últimes cançons que Richard Strauss compon amb més de 80 anys suposen un repte per a les sopranos, que han de combinar les exigències líriques amb la transmissió del contingut dels tres poemes de Hesse (Primavera, Setembre, En anar a dormir) i d’Eichendor (El crepuscle). La portentosa veu d’Ainhoa Arteta, que les canta des de fa més d’una dècada, i la seva perspicàcia interpretativa fan que aparentment tal dificultat no existeixi i aconsegueixi delectar-nos del principi a la fi.

La Simfonia núm. 2 de Schumann presenta trets
 de compositors que ell admirava (Beethoven, Mendelssohn, Bach), però filtrats a través de la seva pròpia personalitat, en què la inestabilitat emocional dota les seves obres d’una sensibilitat, energia i signi cat unívocs.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 28 Abril 2019
    Dg
    17:30 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 18 a 50 €
Organitza:Orquestra Simfònica Camera Musicae

Compartir