COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

El Requiem de Mozart
Salvador Mas & Cor Francesc Valls & OCM

Descripció

20210523-RequiemmozartOCM

Fitxa artística

Irene Mas, soprano
Tànit Bono, mezzosoprano
Marc Sala, tenor
Germán de la Riva, baríton
Cor Francesc Valls
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Salvador Mas, director

Programa

W. A. Mozart: Requiem, KV 626

Detalls

UN FINAL INACABAT

Acomiadem aquesta temporada amb una de les obres més interpretades de Wolfgang Amadeus Mozart, en la compleció que ens ofereix el mestre Salvador Mas. Resulta curiós, si més no, que aquesta peça hagi arribat a ser tan coneguda sense ser una creació acabada del compositor austríac.

Existeixen molts mites al voltant d’aquesta obra: un estrany missatger que va realitzar l’encàrrec, un moribund Mozart treballant sense descans en la composició fins al darrer moment, o un Salieri a peu del llit traslladant les idees de Wolfgang a la partitura. La imatge que ens ha deixat la pel·lícula Amadeus de Miloš Forman dista molt de la realitat.

L’any 1791, a banda de ser el darrer de la vida de Mozart, va ser un any molt productiu, i el Requiem no va ser la seva única obsessió. Altres obres molt conegudes de l’autor van veure la llum aquell mateix any: el Concert per a clarinet i orquestra o l’òpera La Flauta Màgica són alguns dels projectes que el van tenir ocupat mesos abans del fatídic desenllaç i que sí va tenir temps d’enllestir.

Sí bé és cert que Mozart va deixar moltes parts sense escriure, l’encarregat de completar el Requiem va ser el seu deixeble Franz Xaver Süssmayr. Ara, aquest gran èxit no hagués estat possible sense els inspiradors esborranys del gran mestre.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

 • 23 Maig 2021
  Dg
  17:30 h
  Sala de Concerts
 • 23 Maig 2021
  Dg
  20:30 h
  Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 18 a 56 €
Organitza:Franz Schubert Filharmonia

Compartir