COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

El Concierto de Aranjuez
Pablo Sáinz Villegas & OCM

Descripció

Avís

Avís (22/04/2020): Arrel de les instruccions de la Generalitat de Catalunya en relació a les mesures de prevenció del coronavirus i amb la finalitat de contribuir a la seva contenció, el Palau de la Música Catalana posposa tots els concerts i conferències entre fins a nou avís.

Aquest concert queda posposat fins el 21 de març de 2021. Les mateixes entrades seran vàlides

Atenció: Les persones que hagin comprat entrades per aquest concert i desitgin recuperar els diners o bescanviar-les per un altre concert, poden sol·licitar-ho al promotor del concert, Orquestra Simfònica Camera Musicae, per correu electrònic a [email protected] i es procedirà a tal efecte.

PabloSainzVillegasOCM-14-6-20

Fitxa artística

Pablo Sáinz Villegas, guitarra
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Carlos Miguel Prieto, director

Programa

J. Rodrigo: Concierto de Aranjuez
L. van Beethoven: Simfonia núm. 8, op. 93

Detalls

Bones digestions

A Rodrigo i Beethoven se’ls va posar molt bé l’estona que compartiren amb els seus amics respectius, ja que tant el concert com la simfonia d’aquest programa sorgiren a partir de  converses mantingudes al voltant d’una bona taula. Han passat 80 anys des que es va estrenar al Palau de la Música Catalana (1940) el concert per a guitarra més famós i interpretat de tots els temps. Una peça absolutament rodona, no tan sols per l’enginy de Joaquín Rodrigo en aconseguir que una orquestra simfònica no tapi en cap dels tres moviments el so de la guitarra, sinó també per la forma imaginativa en que ens permet percebre algunes sensacions dels jardins d’Aranjuez: el so dels ocells, el murmuri de l’aigua de les fonts, i fins i tot el perfum de les flors.

Beethoven es referia a aquesta obra com a ‘petita simfonia’, no pas perquè la trobés poc interessant, sinó perquè té una durada menor. Parlà sempre d’aquesta obra amb gran estima, ja que es tracta d’una obra extravertida, alegre i humorística que l’ajudà a oblidar la tristesa del mal moment en la relació amb el seu nebot i la seva cunyada. No té moviment lent i a l’Allegretto Scherzando podem sentir-hi un bon exemple d’aquest bon humor, ja que a través d’un obstinat rítmic fa referència a l’invent que Johann Nepomuk Mälzel estava desenvolupant i que denominaria metrònom.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 14 Juny 2020
    Dg
    17:30 h
    Sala de Concerts
    Nova data

Informació de l'obra

Preus:de 38 a 56 €
Organitza:Franz Schubert Filharmonia

Compartir