Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Cuarteto Quiroga
Officium

Descripció

20200609-Cuarteto-Quiroga

Fitxa artística

Cuarteto Quiroga
Aitor Hevia, violí I
Cibrán Sierra, violí II
Josep Puchades, viola
Helena Poggio, violoncel

Programa

G. Kurtág: Officium breve
T. L. de Victoria: Officium defunctorum (fragments arranjats)
C. de Morales: Officium defunctorum (fragments arranjats)
L. van Beethoven: Quartet núm. 15, en La menor, op. 132

Detalls

El Cuarteto Quiroga, Premi Nacional de Música 2018, és considerat un dels grups més singulars i actius del panorama internacional, reconegut per la crítica i el públic per la seva forta personalitat i unes interpretacions intrèpides i renovadores.

Enguany, amb el títol “Officium”, el Cuarteto Quiroga ens apropa a la solemnitat de la litúrgia dels difunts de diferents èpoques: els officium defunctorum del Renaixement, la seva traducció contemporània amb Kurtág i una de les peces més dramàtiques i emotives del repertori de la darrera etapa de Beethoven, el Quartet núm. 15, en La menor, op. 132.

Tomás Luis de Victoria i Cristóbal de Morales, els compositors més rellevants i avançats del segle XVI juntament amb Francisco Guerrero, van compondre officium defunctorum. Aquestes composicions polifòniques, ara arranjades per a quartet de corda, desprenen una solemnitat, misticisme, desesperació i dramatisme sorprenents, i es consideren autènticament precursores del Barroc. En concret, l’Officium Deffunctorum de Victoria fou compost en memòria de Maria d’Àustria i Portugal. La visió contemporània l’aporta György Kurtág i el seu Officium breve, in memoriam Andreae Szervánszky.

La combinació d’obres mestres del Barroc i la música contemporània mostra l’harmonia entre la música composta fa cinc-cents anys i l’actual


Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 9 Juny 2020
    Dt
    20:00 h
    Sala de Concerts
    Comprar

Informació de l'obra

Preus:25 €
Organitza:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir