COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Conferència #2 “La tragicomèdia dels herois”
amb Carlos Calderón

Descripció

Beethoven

Fitxa artística

a càrrec de Carlos Calderón

Programa

En el 250è aniversari del naixement de Beethoven, el Palau ofereix un autèntic manual per entendre l’abast sísmic d’un dels grans genis de la història. Un catàleg de Simfonies capaces d’explicar l’ésser humà, una constel·lació de composicions que s’interrelacionen entre si i amb el món, un punt i a part en la concepció de l’artista, el públic, i una manera d’entendre la música i una societat. Invocat per grans personatges de la història, règims polítics i generacions de melòmans, Beethoven ha estat i és un motor de transformació que encara vibra. Acompanyats de Carlos Calderón, doctor en humanitats i divulgador musical, completarem tota l’experiència concertística del Palau amb una anàlisi musical i històrica.

Detalls

Transformar i transformar-se: la tragicomèdia dels herois

De tots és sabut que és Napoleó Bonaparte el destinatari "fallit" de la Tercera Simfonia. Així doncs, l'heroi esperat per tots i el seu projecte revolucionari acaba fallit per la seva "ambició", fallit per la seva "vulgaritat" i fallit per ser un autèntic "tirà" davant els ulls llibertaris beethovenians. Però per art de transmutació artística Bonaparte muta en el propi Beethoven; i si la Tercera era Heroica, ja que també ho és la Quarta Simfonia, i també ho és Fidelio. Però és la Cinquena Simfonia l'exemple de transformació heroica suprem, l'exemple perfecte del per aspera ad astra, una mena de "... a través de les dificultats, ¡cap a les estrelles!" El simple efecte beethovenià de sotmetre'ns al pas de Do menor a Do major en un termini d'uns vint minuts és la més gran de les celebracions musicals alguna vegada escrites.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 13 Gener 2020
    Dl
    19:00 h
    Petit Palau

Informació de l'obra

Preus:Entrada gratuïta a Taquilles | Online (1 € despeses de gestió)
Organitza:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a divendres de 16 a 20 h, i fins a les 21 h els dies que hi hagi concert en aquest horari.

Compartir