Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Concert Solidari per l'Alzheimer

Descripció

20171005-Alzheimer

Fitxa artística

Jove Orquestra Simfònica de Barcelona
Carlos Checa, director

Programa

E. Toldrà: Sardana Simfònica “Empúries”
P. Tchaikovsky: Suite “El Llac dels cignes” 
A. Dvořák: Simfonia nº 9 “Del nou Món”

Detalls

L’Associació de Familiars de Malalts amb Alzheimer de Barcelona (AFAB) ha organitzat un concert amb la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona-JOSB al Palau de la Música per celebrar el 30è aniversari de la seva fundació. 

Aquest concert és un dels molts actes que l’AFAB organitza aquest any per commemorar el seu 30è aniversari. 

La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona (JOSB) té com a objectiu difondre la música simfònica a la nostre societat. Com a activitat musical, pedagògica i cultural, complementa la formació dels joves instrumentistes fomentant-ne el desenvolupament educatiu en un marc d’alt nivell artístic en què es comparteixen coneixements, il·lusió, esforç italent. 

La JOSB es va fundar l’any 2015 sota la direcció titular i artística del director d’orquestra Carlos Checa. Es va presentar el 25 d’octubre al Foyer del Gran Teatre del Liceu i al mes d’octubre de 2017 inicia  la seva tercera temporada de concerts a la ciutat de Barcelona. Col.labora amb directors d’orquestra convidats com Josep Caballé Domenech, Joshua Dos Santos, Manuel Hernández Silva, Salvador Brotons o Rubén Gimeno i amb professorat de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu. La JOSB té el suport d’institucions (com ara l’Ajuntament de Barcelona, la Universitat de Barcelona i el Centre Cívic La Sedeta) i d’amics col.laboradors i membres protectors, i rep el patrocini de Barcelona Ciutat de Música, l’Obra Social de la Clínica Sanza, Mercedes-Benz AutoBeltran i Gratacós 1940. 

La JOSB  també desenvolupa una cooperació solidària amb diferents organitzacions de la ciutat, ha realitzat concerts benèfics per Càrites, gràcies a l’Ordre Constantinià de Sant Jordi, un concert benèfic per a la Fundació Pascual Maragall i també un concert solidari  al Centre Penitenciari de Can Brians de Barcelona. D’altra banda  ha col·laborat amb la Marató de TV3 en l’enregistrament d’un videoclip i d’un tema inclòs en el CD de 2016 que va vendre més de 220.000 còpies.

(* La Jove Orquestra Simfònica de Barcelona amb aquest concert debuta al Palau de la Música Catalana.)

Carlos Checa és director titular i artístic de la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona. Nascut  a la mateixa ciutat, va saltar a l’escena internacional a la Xina, el 2005, dirigint la City Chamber Orchestra of Hong Kong. El 2009 va debutar amb crítiques excel·lents al capdavant de la prestigiosa Royal Philharmonic Orchestra al Cadogan Hall de Londres, i per invitació personal del mestre Gustavo Dudamel va debutar a Veneçuela, a El Sistema, el maig del 2014. Ha dirigit també l’Orquestra Filharmònica de Breslau i la Filharmònica de Pomerània, totes dues poloneses i nombroses formacions simfòniques Espanyoles i Americanes: ha actuat als principals escenaris de Mèxic, Perú, Veneçuela, Argentina, Hondures, Xile i CostaRica. Pel que fa al gènere operístic, ha rebut crítiques excel·lents amb The Little Sweep, de Britten, i La flauta màgica, de Mozart. Des del novembre del 2016 és el director musical de l’Orquestra Simfònica de la discogràfica Universal Music i aquest mes d’octubre farà el seu debut a Puerto Rico, Miami i Nova York.

( *Carlos Checa dirigeix avui per primer cop al Palau de la Música Catalana.)

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 5 Octubre 2017
    Dj
    21:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 5 a 12 €
Organitza:Associació de Familiars amb Malalts d’Alzheimer de Barcelona (AFAB)

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir