Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Chucho Valdés Jazz Batá

Descripció

20181026 ChuchoValdes

Fitxa artística

Chucho Valdés,  piano
Yelsy Heredia,  contrabaix
Dreiser Durruthy Bombalé,  percussió i veu
Yaroldi Abreu,  percussió

Detalls

Des que el 2014 Chucho Valdés va assumir el càrrec de padrí del festival, teníem clar que cada any ens proposaria una nova aventura. Aquest 2018, en l’any del centenari del naixement del seu pare, Bebo, Chucho torna amb una reformulació d’un dels projectes més especials de la seva carrera: el Jazz Batá que va enregistrar el 1972 amb Carlos del Puerto i Óscar Valdés, que incloïa una cançó anomenada Irakere. «Esto no es jazz ni es música cubana, esto es jazz loco», li van dir més o menys a Chucho aleshores (no ajudava que una de les peces es titulés Neurosis). Doncs sí: és jazz boig en el sentit que va molt més enllà de les etiquetes, de les cotilles, dels marcs mentals inflexibles. Era també aleshores i ho és ara un homenatge a Bebo, que ja abans havia trencat fronteres quan va posar els tambors batá enmig d’una gran orquestra i va crear el ritme batanga. I és clar, tots dos es van trobar amb els intolerants: d’una banda, els que pensaven que era massa vulgar –«cosas de negros»– incorporar els batá al discurs musical seriós; de l’altra, els que no volien que els batá sortissin del nucli tancat de la pràctica religiosa. Bebo ho va fer esclatar tot, i Chucho encara va anar més enllà que el seu pare amb un trio que va ser la llavor d’una explosió nuclear que es va dir Irakere. Per celebrar les nostres 50 edicions, Chucho torna al Palau amb Jazz Batá, però ara en format quartet, amb dos dels percussionistes més brillants del món –els seus fidels Yaroldi Abreu i Dreiser Durruthy Bambolé– i el contrabaixista Yelsy Heredia, i música que, explica Chucho, serà gairebé tota nova: «Esto va a ser mejor aún.» Doncs preparem-nos, que l’aventura continua.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 26 Octubre 2018
    Dv
    21:30 h
    Sala de Concerts
    IMPORTANT: Els menors de 16 anys només podran accedir al recinte acompanyats del seu pare, mare o tutor legal. Imprescindible presentar la Hoja de responsabilidad (veure documents adjunts) degudament impresa i emplenada.

Informació de l'obra

Preus:de 18 a 52 euros
Organitza:The Project

Compartir