Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Carmina Burana
Josep Caballé Domenech & Orquestra Simfònica OCM

Descripció

Carmina burana

Fitxa artística

Sara Blanch, soprano
Flavio Ferri-Benedetti, contratenor
Toni Marsol, baríton
Coral de la URV
Cor de la FCEC
Orquestra Simfònica Camera Musicae

Josep Caballé Domenech, director

Programa

C. Orff:  Carmina Burana

Detalls

Els plaers de la vida i el pes del destí

La cantata escènica més famosa de la música occidental es basa en 24 poemes medievals trobats l’any 1803 en un còdex datat entre
els segles XII i XIII que estava guardat en un monestir benedictí alemany. Els textos expliquen tot el contrari del que devia ser la vida monacal, ja que representen un cant als plaers de la vida tals com menjar, beure, riure, estimar-se o gaudir de la natura o del joc, i no estan exempts de crítiques corrosives al clergat i als governants. A més, el contingut tampoc passa per alt la força del destí, tan important en el pensament medieval.

L’èxit dels Carmina Burana -el títol significa "Cançons de Beuern", en referència a Benediktbeuern, indret on es va trobar el manuscrit- fou immediat des que es van estrenar l’any 1937. Carl Orff combina de forma admirable la senzillesa de les melodies, que reflecteix la procedència antiga dels textos, amb ritmes més complexos influenciats per Stravinsky i protagonitzats en bona part per la percussió.
 A més, posar en escena una orquestra simfònica amb una massa coral gran i un grup de solistes genera una gran expectació auditiva i atorga una variabilitat de combinacions instrumentals que garanteix el gaudi.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 20 Gener 2019
    Dg
    17:30 h
    Sala de Concerts
    Comprar

Informació de l'obra

Preus:de 18 a 50 €
Organitza:Orquestra Simfònica Camera Musicae

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir