COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Arabella Steinbacher, Matthias Goerne & Josep Pons
Europa 1900

Descripció

Avís

Avís (27/04/2020): A causa de les mesures extraordinàries imposades per les autoritats de l’Estat en la contenció del virus COVID-19, el Palau de la Música Catalana es veu obligat a tancar les seves portes i a ajornar/cancel·lar els propers concerts i activitats fins a nou avís.

Davant la impossibilitat de trobar una nova data, aquest concert queda cancel·lat.

Atenció: Les persones que hagin comprat les entrades i desitgin recuperar els diners o bescanviar-les per un altre concert de la Fundació, poden sol·licitar-ho a les Taquilles del Palau per correu electrònic a [email protected]

Les seves peticions de devolucions d’entrades o qualsevol altra qüestió relacionada amb les nostres activitats seran ateses tan bon punt ens sigui possible. Agraïm la seva comprensió i preguem que disculpin les molèsties ocasionades.

Nota

Concert inclòs en l'abonament Palau 100+

Josep Pons

Fitxa artística

Arabella Steinbacher, violí
Matthias Goerne, baríton
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Josep Pons, director

Programa

F. Schreker: Preludi per a un drama
A. Berg: Concert per a violí “a la memòria d’un àngel”
R. Wagner: “Adeu de Wotan” (Die Walküre)
R. Strauss: Mort i transfiguració

Detalls

“Europa 1900” posa el focus en quatre compositors clau per entendre el canvi de segle en la música clàssica europea: Franz Schreker, Alban Berg, Richard Wagner i Richard Strauss. Amb un clar protagonisme dels països germànics (Alemanya, Viena i l’antic Imperi austrohongarès), tenim una radiografia dels moviments previs que desembocaran en una explosió i una resposta artística molt amplia, des de l’impressionisme i l’expressionisme musical al dodecafonisme.

El Concert per a violí, també conegut pel sobrenom “a la memòria d’un àngel”, d’Alban Berg és una peça estretament lligada a la història del Palau de la Música Catalana. La institució va acollir l’estrena mundial l’abril del 1936. Enguany la violinista Arabella Steinbacher es fa càrrec de la interpretació d’aquesta peça i ho fa amb el violí original que va protagonitzar aquella ja llunyana vetllada.

El gran baríton Mathias Goerne, protagonista del cicle de lied de Schubert durant la temporada 2018-19, dona vida a un dels personatge més cèlebres de la història operística amb el “Comiat de Wotan” de La valquíria de Richard Wagner.

L’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu aportarà la part més simfònica del canvi de segle amb la interpretació de Mort i transfiguració de Richard Strauss, compositor vinculat a la història del Palau de la Música Catalana. Una de les cites més destacades que va protagonitzar-hi Strauss va tenir lloc el 1908, any en què va dirigir la Filharmònica de Berlín en tres concerts consecutius a la sala modernista amb un repertori que incloïa, entre altres grans obres simfòniques, la mateix obra: Mort i transfiguració. Aquesta és també una bona oportunitat per recuperar una part de l’obra de Franz Schreker, un dels compositors més desconeguts i amagats pel nazisme.

Tot plegat, una nit de múltiples connotacions

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

 • 24 Maig 2020
  Dg
  17:00 h
  Sala de Concerts
  Cancel·lat

Informació de l'obra

Preus:de 15 a 60 €
Organitza:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música

També pots comprar per:

Telèfon

T. 932 957 207

Taquilles

[email protected]
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

 • De dilluns a divendres: De 10 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h.
 • Dissabtes, diumenges i festius: de 10 a 13 h i 2h abans del concert (per la venda del dia)

Compartir