Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Arabella Steinbacher, Matthias Goerne & Josep Pons
Europa 1900

Descripció

Nota

Concert inclòs en l'abonament Palau 100+

Josep Pons

Fitxa artística

Arabella Steinbacher, violí
Matthias Goerne, baríton
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Josep Pons, director

Programa

F. Schreker: Preludi per a un drama
A. Berg: Concert per a violí “a la memòria d’un àngel”
R. Wagner: “Adeu de Wotan” (Die Walküre)
R. Strauss: Mort i transfiguració

Detalls

“Europa 1900” posa el focus en quatre compositors clau per entendre el canvi de segle en la música clàssica europea: Franz Schreker, Alban Berg, Richard Wagner i Richard Strauss. Amb un clar protagonisme dels països germànics (Alemanya, Viena i l’antic Imperi austrohongarès), tenim una radiografia dels moviments previs que desembocaran en una explosió i una resposta artística molt amplia, des de l’impressionisme i l’expressionisme musical al dodecafonisme.

El Concert per a violí, també conegut pel sobrenom “a la memòria d’un àngel”, d’Alban Berg és una peça estretament lligada a la història del Palau de la Música Catalana. La institució va acollir l’estrena mundial l’abril del 1936. Enguany la violinista Arabella Steinbacher es fa càrrec de la interpretació d’aquesta peça i ho fa amb el violí original que va protagonitzar aquella ja llunyana vetllada.

El gran baríton Mathias Goerne, protagonista del cicle de lied de Schubert durant la temporada 2018-19, dona vida a un dels personatge més cèlebres de la història operística amb el “Comiat de Wotan” de La valquíria de Richard Wagner.

L’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu aportarà la part més simfònica del canvi de segle amb la interpretació de Mort i transfiguració de Richard Strauss, compositor vinculat a la història del Palau de la Música Catalana. Una de les cites més destacades que va protagonitzar-hi Strauss va tenir lloc el 1908, any en què va dirigir la Filharmònica de Berlín en tres concerts consecutius a la sala modernista amb un repertori que incloïa, entre altres grans obres simfòniques, la mateix obra: Mort i transfiguració. Aquesta és també una bona oportunitat per recuperar una part de l’obra de Franz Schreker, un dels compositors més desconeguts i amagats pel nazisme.

Tot plegat, una nit de múltiples connotacions

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 24 Maig 2020
    Dg
    17:00 h
    Sala de Concerts
    Comprar

Informació de l'obra

Preus:de 15 a 60 €
Organitza:Fund.Orfeó Català-Palau de la Música

També pots comprar per:

Telèfon

93 295 72 07

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir