Anna Carreras, Artista digital convidada

Enguany el Palau de la Música Catalana convida Carreras a dialogar amb la música, l’edifici i el tema de la temporada: la relació entre humanitat i tecnologia que, a la vegada, és la pròpia gènesi del seu art. El primer projecte que ha creat per al temple modernista ha estat Lligams: una sèrie d’obres de gran format, inspirades en l’edifici, la iconografia digital i la connexió humana amb la tecnologia que amara cada pàgina d’aquest llibre i que ens permetrà comunicar la programació del Palau al llarg de tota la temporada.

Nascuda a Barcelona (1979) és una creative coder i artista digital interessada en l’experimentació sobre la comunicació interactiva, tot focalitzant-se en l’ús d’algoritmes generatius, codi creatiu i tecnologia interactiva com a mitjà de comunicació i generador d’experiències.
Atreta per la complexitat que sorgeix de petits comportaments simples, de l’equilibri entre ordre i caos, intenta capturar la diversitat i la riquesa d’aquesta complexitat treballant amb algoritmes generatius i visuals.

Carreras desenvolupa instal·lacions interactives per explorar noves narratives emergents que fomenten la participació del públic i la seva col·laboració. Aquesta interacció afegeix el comportament humà –que és divers– a l’experiència, tot afavorint-ne uns resultats més rics.

Formada en enginyeria per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i en tecnologies audiovisuals per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), imparteix classes de codificació creativa a diverses escoles de disseny de Barcelona. Anna Carreras ha desenvolupat i exposat instal·lacions digitals per al CosmoCaixa (Museu de la Ciència de Barcelona), Expo Saragossa, Fòrum Barcelona 2004, Sónar Innovation Challenge 2016, MIRA Visual Arts Festival, Mobile Art Week, etc. Ha rebut alguns premis internacionals, com el Lleó d’Or de Canes per Projectes interactius el 2010 o un premi de GoogleDevArt (art fet amb codi) el 2014.


Lligams

Obra d’encàrrec per a la imatge gràfica de la temporada 2022-23 del Palau de la Música Catalana

Exposició d'obra gràfica

Foyer del Petit Palau - data per confirmar

Activitats dins la programació de l’Hivernacle

Dates per determinar