COVID-19. Protocol de seguretat i mesures preventives. MÉS INFO

Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Alexei Volodin & OCM
Segon concert per a piano i orquestra de Brahms

Descripció

Avís

Avís (03/04/2020): Arrel de les instruccions de la Generalitat de Catalunya en relació a les mesures de prevenció del coronavirus i amb la finalitat de contribuir a la seva contenció, el Palau de la Música Catalana posposa tots els concerts i conferències entre fins a nou avís.

Aquesta producció no queda cancel·lada, sinó que queda posposada a esperes de confirmar la nova data. Les entrades adquirides seran vàlides per a la nova data que anunciarem el més aviat possible.

Atenció: Les persones que hagin comprat entrades per aquest concert i desitgin recuperar els diners o bescanviar-les per un altre concert, poden sol·licitar-ho al promotor del concert, Orquestra Simfònica Camera Musicae, per correu electrònic a info@orquestracameramusicae.com i es procedirà a tal efecte.

AlexeiVolodinOCM-concert 19-4-20

Fitxa artística

Alexei Volodin, piano
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Programa

J. Brahms: Concert per a piano i orquestra núm. 2, op. 83
E. Toldrà: Scherzo de Lionor o la Filla del marxant
B. Smetana: Die Moldau

Detalls

Composar al seu propi tempo

Brahms escrigué dos concerts per a piano molt diferents: el primer, una obra de joventut; el segon, una composició pròpia d’un període de maduresa artística i estabilitat personal que li permetia escriure el que volia al ritme que desitjava. Per aquest motiu l’estructura no és l’habitual: té dos moviments ràpids a l’inici en lloc d’un de ràpid i un de lent, i el quart moviment no és un Rondó, tot i que no abandona la sensació triomfal de tornada-estrofa.

Toldrà també escrigué la Suite d’on surt aquest Scherzo en un període en què el seu llenguatge ja estava definit com un neoclassicisme de caire impressionista inspirat per la cultura catalana. Sorgí de l’encàrrec realitzat per l’escriptor Adrià Gual de composar la música incidental per al seu drama Lionor o la Filla del marxant. L’obra no pujà mai a l’escenari per acompanyar la paraula i s’estrenà més tard com a peça orquestral. 

Cinc anys trigà Smetana en completar el seu cicle de sis poemes simfònics titulat La meva pàtria, al qual pertany El Moldava. La música descriu des del naixement d’aquest riu a partir de dos manantials fins a la seva confluència amb l’Elba, mostrant al llarg del seu curs tant paisatges rurals -boscos, cultius, una boda camperola- com urbans -castells, palaus, Praga-. 

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 19 Abril 2020
    Dg
    17:30 h
    Sala de Concerts
    Canvi de data

Informació de l'obra

Preus:de 38 a 56 €
Organitza:Orquestra Simfònica Camera Musicae

Compartir