Amazing Grace
—A Gospel Celebration To Aretha Franklin

Descripció

Fitxa artística

The Black Heritage Choir
Jerry Calvin Smith,
direcció musical

 

Detalls

Amazing Grace. A Gospel Celebration To Aretha Franklin serà la contribució de Grans del Gospel al cinquanta aniversari d'un dels enregistraments que encara continuen influint en els estàndards d'interpretació de la música afroamericana. La realització d'aquesta producció, que presentarà íntegrament les cançons del LP original i alguns hits d'Aretha Franklin, no hauria estat possible sense la participació apassionada dels protagonistes d'aquesta història: The Black Heritage Choir, una selecció de cantants de Mississippi Mass Choir, que sota la direcció musical de Jerry Calvin Smith, organista de la Grater Fairview Missionary Baptist Church, professor de la Jackson State University i pianista de la gran coral de l'estat de Mississippi, portaran de tornada a Europa el so del gospel a l'estiu i la Nadal del 2022.

Aretha Franklin va gravar Amazing Grace al cor negre de Los Angeles fa cinquanta anys. El 13 i el 14 de gener de 1972 en una petita església del barri de Watts, la New Temple Missionary Baptist Church, va tornar a ser la filla del predicador i va deixar per a la història del Gospel, amb la col·laboració de James Cleveland i la coral Southern Califòrnia Community Choir, el seu disc més venut. Entre l'expecant audiència de fans del barri i un grapat de hipsters californians brillaven algunes estrelles de l'Amèrica negra i una llegenda del rock internacional que encara no sabia que era immortal. Clara Ward, una de les grans influències d'Aretha i fundadora de les Famous Ward Singers; el Reverend CL Franklin, l'home amb la veu d'un milió de dòlars, pare de la Reina del Soul i suport principal de Martin Luther King; sense oblidar un joveníssim Mick Jagger, que sempre va reconèixer el seu deute amb generacions de bluesmen i músics anònims.

Amazing Grace és un dels discos més bells de la música popular del segle XX. El seu repertori, amb picades d'ullet a la modernitat de Marvin Gaye i Carole King i perles de la nova tradició creada per Thomas Dorsey i Herbert Brewster, està tret dels llibres d'himnes que es podien trobar a qualsevol església negra des de Memphis, Tennessee, a Detroit , Michigan, a l'Edat Daurada del Gospel. La nena d'església que va ser Aretha convoca en aquestes sessions, amb la veu poderosa d?una gran cantant en plena possessió de tots els seus registres, imatges i sentiments d'un passat recent comú a tota la congregació. El resultat és commovedor perquè els membres del cor, els músics i el públic comparteixen els codis secrets que amaguen les cançons que saben de memòria. Per tot això Amazing Grace té un ressò de la màgia que només poden tenir els concerts en directe, fets de calor, humanitat i alegria. És també un cant de nostàlgia pels bons vells temps i una emotiva reivindicació dels homes i les dones que van fer possible des de les esglésies negres dels Estats Units la cultura del gospel.

IMPORTANT: Els menors de 16 anys només podran accedir al recinte acompanyats del seu pare, mare o tutor legal. Imprescindible presentar la Hoja de responsabilidad (veure documents adjunts) degudament impresa i emplenada.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 20 Desembre 2022
    Dt
    20:30 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 18 a 48 euros
Organitza:The Project

També pots comprar per:

Telèfon

T. 932 957 207 

Taquilles

[email protected]
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

  • De dilluns a divendres: de 9 a 21 h.
  • Dissabtes: de 9.30 a 21 h.
  • Diumenges i festius: de 9.30 a 13 h i 2 hores abans dels concerts (per la venda del dia).

Compartir