Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Vivir Flamenco
45è aniversari de Tablao Cordobés

Descripció

Vivir Flamenco

Fitxa artística

Baile
Belén López: Premio Nacional de Flamenco Mario Maya – Premio Artista revelación Corral de la Pacheca
Amador Rojas: Artista Revelación Bienal de Flamenco 2008 – Premio La Venecia Famenca 2009 – The Golden Lyre Musicuanship Award 2010
Karime Amaya: Sobrina nieta de Carmen Amaya – Festival Internacional Albuquerque – Festival de Quito Flamenco – Festival de Mont- Marsan – 10º Festival de Ate Flamenco de Monterrey
Jesús Carmona: Primer bailarín del Ballet Nacional de España 2008 – Mejor Bailarón Sobresaliente Certámem Coreográfico de Madrid 2011 – Trofeo Desplante del 52º Festival Internacional de las Minas de la Unión 2012.
El Yiyo: Con 18 años cabeza de cartel en más de 20 festivales nacionales e internacionales – Joven Promesa del flamenco que ya ha compartido escenario con Mayte Martín, Duquende, Estrella Morente, Chicuela, Argentina, el Capullo de Jerez, Juan Ramón Caro, Pitingo, Miguel Poveda.

Cante
La Tana: Festival de Jerez – Festival Flamenco de Barcelona – Festival Flamenco Peña José Mercer – Festival Flamenco de Cáceres – Festival Flamenco pa’tos- Festival Flamenco de Casabermeja – Festival Flamenco de Nou Barris.
Morenito de Illora
Juan Manzano “Coco”
Manuel Tañé
Antonio “El Bocaillo” 

Toque
David Cerreduela
Israel Cerreduela
Tuto

Programa

La llegada: "Libre" Cantes y bailes del coro (Toda la compañía)
La premonición
Cantes y bailes por bulerias
El siglo XV. Persecución: Cantes y bailes de galeras, seguirilla
Buscando la tierra: Romance coral
La luz que nos guía: Oración cantando y bailando "La Caña"
El asentamiento y las raíces: cantes y bailes de bamberas, javera y fandango
Aquí estamos: Final por Alegrías y Bulerías (Toda la Compañía)

Detalls

'Vivir Flamenco' és l'espectacle amb què TABLAO CORDOBES celebra el seu 45 aniversari.

L'espectacle VIVIR FLAMENCO, pretén recrear la peripècia gitana a la seva arribada a Espanya, a través del Roine entrant per Catalunya al 1425. Els núvols negres del segle XV, la religió com a condició integradora, la seva gradual integració, i la consolidació d'una idiosincràsia de forta personalitat.
Aquesta manera de ser, alimentada pel mestissatge i la creativitat musical i artística, configura una forma d'expressió que anomenem flamenc. De totes les arts, la música (fonament del nostre espectacle) és la que ofereix menys capacitat descriptiva. El format temporal habitual dels espectacles, tampoc és suficient per descriure el necessari, així és que el nostre major repte ha estat demostrar la capacitat de síntesi escènica.
D'aquesta sinopsi ens queden tres missatges:

  • La fusió ètnic-musical que es produeix entre el poble andalús i gitano a Andalusia durant el segle XIX i que es consolida al XX, amb un indubtable rerefons social.
  • La incorporació del resultat d'aquesta fusió de flamenc i música culta com a font d'inspiració a través del nacionalisme musical espanyol i català.
  • I finalment la seva capacitat transversal com a marc de convivència, per produir assentaments estètics -flamencos arreu del món; exemple del qual Catalunya és una clara representació.

Amb els seus trets definits a través dels seus grans intèrprets aquest espectacle estarà escortat en el temps per una sèrie de col·loquis i conferències que sota el títol "L'ART PER ENTENDRE'NS", tindran lloc al Tablao Cordobés a partir del mes d'octubre d'aquest any, i en les que tractarem d'analitzar aquest important esdevenir històric.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 11 Maig 2015
    Dl
    21:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 12 a 54 €
Durada:80 minuts (aprox)
Organitza:Tablao Flamenco Cordobes

Compartir