Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Narcís Comadira, poeta

«Escriure a poc a poc
–traços blancs sobre negre–,
al paper de la fressa,
paraules de silenci.»
Narcís Comadira - La tasca del poeta

La poesia i la música sempre han conreat una relació fèrtil al llarg de la història. Des de la simbiosi entre text i partitures sacres, fins a la translació dels encesos poetes romàntics al lied. La poesia, els seus ritme, estructura, poder evocatiu i la cerca de la paraula perfecta enmig del silenci, mai no ha estat aliena a la música.
A Narcís Comadira (Girona, 1942) tampoc no li ha estat mai un company de viatge estrany. En l’any que celebra el seu 75è aniversari, és el primer poeta convidat.
Nascut a Girona, és poeta, pintor, dramaturg, traductor, assagista i melòman per necessitat. La seva lírica de formes clàssiques es mou inexorablement envers la melangia i la contemplació; envers el temps perdut com a pàtria i paisatge interior, envers la fascinació sobre com la vida s’obre pas amb constants com la llum, els perfums, la natura i, evidentment, la música. Tot un punt de vista sobre el món a través del poder revelador, però fugisser, de les sensacions. Un univers personal que ens convida a pensar en la bellesa de les coses petites... en els més grandiosos fenòmens.
El seu pas per Montserrat, el seu aprenentatge del piano, la seva participació en diferents projectes poeticomusicals i una vida personal rica fan de Comadira una figura pertinent per desentranyar els misteris de les dues arts, en una reflexió al voltant de la relació entre música i poesia.
Amb Comadira ens aboquem a l’evocació d’un passat fornejat en la nostra pròpia mitologia, l’harmonia de la natura com a sortilegi absolut o la pau de refer-se a casa envoltat de sensacions amigues.
Tot un obstinat art de la fuga partint d’una mirada a l’origen.
Ària da capo.

Exposició d’obres
De l'1 al 22 de febrer de 2018
Foyer del Palau

Altres activitats