Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Les Variacions Enigma
Kian Soltani & Orquestra Simfònica OCM

Descripció

Kian Soltani-OCM

Fitxa artística

Kian Soltani, violoncel
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Tomàs Grau, director

Programa

J. Brahms:  Variacions sobre un tema de Haydn, op. 56
P. I. Txaikovski: Variacions sobre un tema rococó, op. 33
E. Elgar: Variacions enigma, op. 36

Detalls

L'art de la repetició

La variació és una tècnica compositiva que consisteix en utilitzar un tema i repetir-lo diverses vegades però no igual. D’aquesta manera la nostra orella queda completament “enganxada” al que sona perquè hi ha una part que reconeixem/recordem i una altra que ens és nova i ens genera expectació. Brahms va compondre les Variacions sobre un tema de Haydn abans d’escriure la seva primera simfonia. Apreciava molt aquest tema+vuit variacions+final, que li va servir per establir les bases del que més tard anomenaria “variació progressiva”.

L’obra de Txaikovski, de 1876, exigeix al solista una tècnica depurada i una gran dosi d’expressivitat -no només en el tema sinó també en cadascuna de les seves set variacions-, qualitats que posseeix de sobres el violoncel·lista Kian Soltani.

Les Variacions Enigma són les més conegudes i interpretades del repertori d’avui. Amb elles Elgar
 es convertí en el compositor britànic més valorat de la seva època, car va saber conjugar una magnífica orquestració amb tocs d’humor i misteri: retrata musicalment a tretze persones singulars i es retrata també a si mateix, però posant només les inicials dels noms el dia de l’estrena. Calia, doncs, endevinar-ho...

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 12 Maig 2019
    Dg
    17:30 h
    Sala de Concerts
    Comprar

Informació de l'obra

Preus:de 18 a 50 €
Organitza:Orquestra Simfònica Camera Musicae

També pots comprar per:

Telèfon

902 442 882

Taquilles

taquilles@palaumusica.cat
c/ Palau de la Música, 4-6, 08003 Barcelona

Horari: de dilluns a dissabte, de 9.30 a 21 h. Diumenges i festius, de 10 a 15 h i dues hores abans del concert (en cas que n'hi hagi).

Compartir