Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Lectura-homenatge: L'Esfera insomne
de Màrius Sampere

Descripció

L'Esfera insomne

Programa

Lectura íntegra de L’Esfera insomne (LaBreu, 2016) amb la participació d’una selecció de poetes actuals, personalitats de la cultura catalana... i la pròpia veu de Màrius Sampere

Detalls

El poeta convidat de la temporada ens deixava el passat 26 de maig, però la seva veu ressonarà indomable al Palau de la Música al llarg dels propers mesos. Espeleòleg dels abismes, dels inicis i finals aparents, transita en la idea d’Origen que mai no troba final, immortal i samsàric com la seva obra. Dues activitats molt especials congregaran la comunitat poètica al voltant del seu personalíssim llegat: una lectura al·lucinatòria i al·lucinant de la seva poesia més iconoclasta; i la presentació de la seva darrera gran antologia com a homenatge pòstum.

L'Esfera insomne
En una obra on bateguen preocupacions metafísiques i retops de la tragèdia humana, Màrius Sampere (Barcelona, 1928) es val de la ironia i de la tendresa per farcir un discurs que transita pel dolor, per l'amor i per la mort. Considerat com una icona transcendents del paisatge literari del país, L'esfera insomne va ser, de l'origen, tot un repte: "volia fer quelcom diferent", confessa l'autor. Nous camins presents en formes poc habituals en la seva poesia, com els guions "que ell vol que expressament siguin pauses, respiració o punts suspensius; o bé la barreja, en certs moments, de prosa", com detalla el pròleg del llibre.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 16 Novembre 2018
    Dv
    19:00 h
    Sala d'Assaig de l'Orfeó Català

Informació de l'obra

Preus:Accés gratuït. Aforament limitat
Organitza:Fundació Orfeó Català-Palau de la Música

Compartir