Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

L’Orfeó Català, la Capella Polifònica de Girona i el Cor l’Aixa actuen junts al Palau de la Música Catalana el proper diumenge en la cloenda del projecte Xarxa Coral

13 de novembre de 2014

El proper diumenge, 16 de novembre, a les 18 h, l’Orfeó Català –dirigit pel seu titular, Josep Vila i Casañas–,  la Capella Polifònica de Girona –sota la direcció de Joan Asin– i el Cor l’Aixa d’Arenys de Mar –amb el mestre Pau Jorquera– oferiran un concert al Palau de la Música Catalana amb música per a cor a cappella. Les tres formacions actuaran per separat per trobar-se al final i interpretar juntes cançons tradicionals catalanes.

El concert clou l’edició actual del projecte Xarxa Coral, una iniciativa impulsada per l’Orfeó Català que cerca establirrelacions, vincles i sinergies amb altres cors de Catalunya, fer visible el repertori de l’Orfeó Català, a més d’obrir l’escenari del Palau de la Música Catalana a les agrupacions corals del país.

L’actuació de diumenge al Palau és el colofó d’aquesta iniciativa després que l’Orfeó va actuar el passat mes d’octubre a Arenys, al costat del Cor l’Aixa, i de fer-ho a l’Auditori de Girona el proper dissabte 15 de novembre amb la Polifònica, amb un repertori centrat en música religiosa i tradicional catalana. Precisament en el concert de Girona, l’Orfeó Català estrenarà la nadala Sant Josep va a buscar foc del jove compositor Josep Ollé, un dels guanyadors de la darrera edició del Concurs de Composició de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC).

A més, amb el concert de diumenge la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana retrà homenatge a Margarida Monrós, que va morir a Barcelona el passat mes de juny. Margarida Monrós va treballar al Palau de la Música Catalana durant 36 anys (entre 1962 i 1998), en els quals va establir un estret contacte i una cordial i recíproca estima amb els mestres i cantaires de l’Orfeó Català.

El projecte Xarxa Coral es va iniciar el 2013 amb la Coral Nit de Juny de Palafrugell i la Coral Polifònica de Vilafranca, amb concerts de l’Orfeó a les poblacions respectives d’aquestes formacions i un concert conjunt al Palau el 17 de març. A primers del 2014 el projecte es va repetir amb la Coral Verge del Camí de Cambrils i la Coral Ginesta de Cervera, que van compartir escenari amb l’Orfeó a les seves localitats i novament en un concert conjunt de cloenda a l’escenari del Palau el 9 de febrer passat. L’èxit d’aquests intercanvis es fa palès en la bona acollida del públic que omple els auditoris.