Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Kiki Smith – “Breath”

“Hi ha un poder espiritual en la repetició, una qualitat devocional similar a recitar el rosari.”

Excepcional artista americana, Kiki Smith és una de les veus més importants de l’art actual. Les seves creacions tenen una iconografia molt marcada: el cos femení (associat a la vulnerabilitat i l’autoreferència), la natura (amb voluntat de llegir els atributs animals i la seva correspondència amb les qualitats dels humans) i la respiració o els ocells (amb l’espiritualitat). Smith reinventa els mites i contes, amb una aparent innocència, des d’una òptica femenina. Una de les seves obsessions: crear una galeria d’imatges per reparar una societat malalta amb ànsies de transcendir.

“L’obra que he creat i escollit per a Barcelona... es va inspirar en l’espai teatral d’expectació creada abans o durant i després d’una presentació dramàtica. Els meus pensaments van ser atrets per les salutacions d’amics i la posada en comú en societat, notícies, opinions. Els treballs que han evolucionat per a aquesta exposició van començar amb un dibuix d’una dona (la meva germana) i la seva respiració. Fa uns quants anys, mentre estava com a resident al Savannah College of the Arts, vaig fer servir la seva imatge per crear una edició de litografies de colors. Després de pintar-les a mà, les vaig fer servir com a base per produir una projecció de vídeo pixelat per a aquesta exposició. La mateixa imatge, més tard, va sacsejar la meva psique i una altra vegada la vaig fer servir primer per transformar el dibuix en tres panells de fusta pintats (amb baix relleu) treballats amb làser i després per transformar-los en escultures de bronze. Estic desitjant exhibir totes aquestes diferents manifestacions al Palau de la Música Catalana.”
Kiki Smith

Kiki Smith – “Breath”
Fins al 30 d’abril de 2017
Foyer i Sala Lluís Millet. Palau de la Música Catalana
Visita gratuïta amb l’entrada d’un concert o amb l’entrada de la visita guiada.