Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

John Adams

Nascut a Worcester (Estats Units) l’any 1947, John Adams és un dels compositors de música clàssica més apreciats i interpretats del món.
Amb profundes arrels en el minimalisme, ha guanyat el prestigiós Premi Pulitzer (2003) i cinc premis Grammy. Entre les seves obres més destacades hi ha Harmonielehre, Short ride in a fast machine, Shaker loops, Sheherazade.2 i un seguit d’òperes com Nixon in China, Doctor Atomic, The death of Klinghoffer i The flowering tree, entre d’altres.
A ell li agrada definir la seva música com a postminimalista; malgrat que fa servir la tècnica de la repetició de patrons, no la segueix de forma estricta.
“Les meves obres són construccions variades i detallades, que inclouen llum i foscor, serenor i turbulència.”
La seva música neix com a reacció al serialisme i al compositor “científic”. Igual que Mahler o Bach, Adams se situa al final d’una era i el seu llenguatge incorpora totes les evolucions i els avenços que han aparegut els darrers cinquanta anys.
Compositor, director i pensador, Adams sobresurt en la música contemporània per la seva profunda expressió, el so brillant i la naturalesa humanística dels temes que tria. Allunyat de les estètiques més analítiques i de l’academicisme modern, cerca un llenguatge expansiu i expressiu.

Concerts amb obres del compositor