Informació general

Des de fa més de 30 anys, el Palau de la Música Catalana col·labora amb la comunitat educativa a través del cicle Escoles al Palau a fi d’oferir activitats i propostes artístiques que potenciïn el desenvolupament integral dels infants i joves del nostre país.

Com a espai excepcional que captiva tots els que s’hi endinsen, el Palau de la Música Catalana vol esdevenir un catalitzador de vivències i experiències artístiques, tant des d’un punt de vista cognitiu com sensorial, emocional i espiritual. Per això, els concerts- espectacles que conformen la programació del Servei Educatiu, s'han concebut amb l’objectiu de ser atractius i entenedors per a diferents franges d’edat. Sempre amb un denominador comú, que la música esdevingui la gran protagonista de l'experiència artística i que al mateix temps, aquesta interaccioni amb altres disciplines com la dansa, la poesia, el teatre i les arts plàstiques, entre d’altres.

Comprendre el ritual d’un concert, reconèixer repertoris i instruments, fomentar el respecte envers els intèrprets, aprendre a escoltar la música amb una actitud adequada i saber estar en silenci, són competències claus per aconseguir una escolta activa i més intel·ligent.

Enguany, el cicle les Escoles al Palau presenta diferents novetats, com el Big Bang Beethoven, dirigit a nens des de 1r fins a 4t de primària, o la renovada direcció escènica del concert-espectacle Flamenkat, que passarà a exhibir-se a la Sala principal de Concerts del Palau. Seguirem amb el taller Una veu... mil instruments, dirigit a alumnes del cicle superior de primària i de 1r i 2n d’ESO, en el qual imitarem, explorarem i crearem tota mena de sons a través de la veu. Continuarem enguany amb la formació continuada de mestres i professorat, amb dues jornades de formació per a docents vinculades al concert- espectacle Flamenkids.cat, sonoritats d’aquí, d’allí i d’ara. D'altra banda, amb l’objectiu de continuar apropant el patrimoni arquitectònic del Palau (des del 1997 declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO), es mantenen els itineraris guiats per l’edifici. I com cada any, continuen els exitosos concerts-espectacles estrenats durant les darreres temporades: Kantikipugui al Palau, Les músiques del món; Cobla 2.0, Jazz en viu... Swing, entre d'altres.

Convidem doncs a tota la comunitat educativa a participar d’aquesta experiència única, catalitzadora de vivències artístiques.