Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Goran Bregovic
Champaign for gypsies

Descripció

Goran Bregovic

Detalls

Brindis amb 'champagne' per la música dels gitanos

El músic servi Goran Bregovic segueix amb la seva particular odissea balcànica recuperant, amb la seva inseparable Orquestra de Bodes i Funerals, la música dels gitanos. Els seus últims discos, "Alkohol" i "Champagne For Gypsies", fan especial èmfasi en el seu caràcter festiu, intrínsecament unit a la celebració. I encara que els títols mencionen la beguda com a quelcom indissoluble a la festa, és el propi autor qui especifica que la seva música és igualment apta per a abstemis. És una cosa que ha de tenir molt clar aquell que hagi pogut assistir a alguna de les seves anteriors visites. Y és que, parafrasejant el títol d'un dels seus temes més trepidants, "Gas, gas", el motor de la seva màquina de ritme funciona sempre amb l'accelerador a fons.

Des que va debutar amb un aclaparador èxit amb la banda sonora de la pel·lícula "El temps dels gitanos" d'Emir Kusturica, el compositor serbi s'ha convertit en una icona. Els millors auditoris de tot el món han estat testimonis de les seves explosives actuacions. És un potent destil·lat el qual sintetitza i amalgama les diferents formes folklòriques de l'est d'Europa. Així, a la seva orquestra hi ha veu búlgares, cor masculí, quartet de corada, fanfàrria de metalls i l'indispensable bombo, tots units per a reflectir el millor dels sons tradicionals sota l'electritzant prisma que imposa el director amb la seva guitarra i els seus arranjaments.

Informació i entrades

Dates i compra d'entrades

  • 29 Abril 2014
    Dt
    21:00 h
    Sala de Concerts

Informació de l'obra

Preus:de 18 a 54 €
Organitza:Concert Studio

Compartir