Utilitzem cookies per poder estudiar i millorar l'experiència d'usuari dels visitants de la web. Si continues navegant pel web entendrem que acceptes la nostra política de cookies.

Equip artístic

Joaquim Piqué, director assistent

Nascut al 1970, va iniciar la seva formació musical a l’Escolania de Montserrat sota la direcció del P. Ireneu Segarra, per prosseguir-la després als conservatoris de Manresa, i Badalona. Paral·lelament va realitzar estudis de direcció (1990-1998) amb el mestre Francesc Llongueras (que fou deixeble de Sergiu Celibidache). També va participar com a alumne actiu en el primer curs que el prestigiós director Eric Ericsson va impartir a la ciutat de Barcelona.
Ha estat professor en diverses escoles de música (Navarcles, Escola Virtèlia de Barcelona, Escolania de Montserrat) i ha participat com a assistent de direcció del mestre Francesc Llongueras i professor de Música de Cambra al V Campus que Joventuts Musicals d’Espanya va organitzar a Granada. El 2005 va ser convidat com a director a l’Europa Cantat Junior celebrat a Vic, per impartir un taller de música catalana i de compositors montserratins.
Ha estat el primer director laïc de l’Escolania de Montserrat des del segle XVIII. Sota la seva direcció, l’Escolania ha col·laborat amb orquestres i intèrprets de renom, com ara, D. Rostropovitx (War Requiem de Britten), Pierre Caó (Chichester Psalms de Bernstein – Llegenda de San Nicolau de Britten), Jordi Savall (música de la Escola Montserratina del segle XVIII conjuntament amb “les Concerts de Nations”) o Manel Valdivieso i l’Orquestra Simfònica de Granada (psalms 42 i 115 de F. Mendelssohn). 
Des de 1991 és cantant del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana tasca que combina des de 2011 amb la Sotsdirecció del Cor. També és director de l’Orquestra de Flautes de Barcelona (2008) i de la Banda Unió Musical del Bages (2008) aixó com director de diversos cors i del Taller de Teatre Musical de Callús. Com a cantant també ha col·laborat recentment amb el conjunt vocal Graindelavoix i Ars Nova.


Jordi Armengol i Puig, pianista

Nascut a Prats de Lluçanès (Barcelona), inicià els estudis de piano amb Vicenç Prunés a l’Escolania de Montserrat, on també realitzà estudis de violí i orgue. Posteriorment continuà els estudis de piano amb Albert Attenelle i de música de cambra amb Jordi Mora a l’Escola de Música de Barcelona.El 1994 obtingué el diploma de recital de la Guildhall School of Music and Drama de Londres i el 1996 finalitzà els estudis al Conservatori Professional de Música de Tarragona, tot obtenint-hi el premi d’honor. Posteriorment es traslladà a Freiburg per estudiar amb Vitali Berzon. Cal destacar els seus resultats en els concursos nacionals de Madrid, Vilafranca del Penedès, Berga i Carlet.
Ha actuat com a pianista acompanyant en el Festival Grec i en el Maig Coral de Barcelona, en els cicles Cambra Coral i Concerts de Tarda al Palau de la Música Catalana, així com a L’Auditori i al Liceu. També ha actuat a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca, Auditori Enric Granados de Lleida, i a Manresa, Tarragona i altres ciutats catalanes.
Ha participat en el XX Ciclo Música y Teatro al Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial, XXI Cicle de Música Clàssica de Peníscola i en el Cicle de Concerts dels Jardins de Can March a Mallorca. Fora del territori espanyol ha actuat a França, Estònia i Guatemala.
Ha col·laborat com a pianista acompanyant a les classes de flauta de Magdalena Martínez, i en les de cant amb M. Dayme i R. Smith, entre d’altres, a Barcelona, Tortosa, així com en el Curs Internacional de Dènia, Festival de Música de Tarragona i en el Curs Internacional d’Interpretació Històrica de la Música de la Fundació “la Caixa”. Ha estat repertorista de l’Escola Superior de Música de Catalunya. Ha enregistrat per a Catalunya Música, Ràdio 4 i ha gravat un CD de l’obra coral i pianística del compositor Cristòfor Taltabull.
Es dedica a la música de cambra amb diverses formacions i als recitals amb cantants. També és professor de piano i música de cambra a l’Escola de Música de Barcelona. Des de l'any 1996 és el pianista del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.