El concert es retransmetrà en directe per TV3 i Catalunya Música i comptarà amb la col·laboració especial del Mag Lari

El proper 26 de desembre, a les 19 h, tindrà lloc el tradicional Concert de Sant Esteve, que enguany es titula “La màgia del Nadal” i que reunirà al Palau de la Música Catalana els cors de l’Orfeó Català. Igual que en les dues edicions anteriors, el concert s’ha concebut en format televisiu, ja que es retransmetrà en directe per TV3 i també per Catalunya Música. Com és habitual, la vetllada incorpora el contingut nadalenc i un fil conductor, que enguany serà la màgia i que comptarà amb la col·laboració especial del Mag Lari. Tot i que l’il·lusionista no serà físicament al Palau, es podrà sentir la seva màgia filtrant-se per les parets de l’edifici per provocar esdeveniments màgics sorprenents. I com a novetat, el públic serà rebut per fanfares nadalenques durant l’accés a la Sala de Concerts.

El concert d’enguany, ideat per Josep Vila i Casañas i l’equip de directors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, vol ser un cant a la bondat de la persona humana i a la seva infinita capacitat d’estimar, un homenatge a les moltes accions solidàries que, arreu del planeta, aporten la llum de l’esperança a un món sacsejat per conflictes i guerres, “perquè l’art coral significa concòrdia, harmonia, confiança, perseverança i il·lusió,” tal com afirma Josep Vila i Casañas.

El concert, que presentarà diversos moments màgics ideats pel Mag Lari i en què els mateixos cantaires seran els protagonistes, oferirà nadales i obres del repertori coral tradicional. De John Rutter –compositor que ha estat recentment convidat pel Palau a col·laborar amb formacions de la casa– s’interpretaran dues nadales: Tomorrow shall be my dancing day i Shepherds pipe carol, i un fragment del seu Magnificat.

També s’ha decidit incorporar, en record del mestre Manuel Oltra,una de les moltes versions de nadales que va arranjar, concretament la versió de la tradicional francesa Els àngels de la Glòria. Els cors interpretaran també la tradicional catalana Allà sota una penya amb arranjaments de Salvador Mas, així com clàssics com Les dotze van tocant. Entre les més de vint obres del programa, s’interpretarà Les cris des bergers de Bernat Vivancos (compositor convidat de la temporada passada al Palau) i l’Ave Maria d’Anselm Ferrer, amb la partitura que ha estat cedida per l’Abadia de Montserrat.

Finalment, cal destacar les estrenes de Xavier Pastrana (Tres nadales per als tres Reis d’Orient) i Jordi Bello (Canelons, neules i torrons, instrumental) encarregades per a l’ocasió, i la presentació d’una versió revisada de Puer Natus de Josep Maria Guix. El concert es clourà amb la interpretació d’El cant de la Senyera amb tots els cors i el públic.

En el concert intervindran tots els cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català: Cor Petits (Mercè Pi, directora), Cor Mitjans (Glòria Fernàndez, directora), Cor Infantil (Glòria Coma i Pedrals, directora), Cor de Noies (Buia Reixach i Feixes, directora) i Cor Jove (Esteve Nabona, director), així com l’Orfeó Català (Josep Vila i Casañas, director). També ho faran els pianistes de l’Escola Coral: Laia Armengol (Cor Petits i Cor Mitjans), Josep Buforn (Cor Jove i Orfeó Català), Pau Casan (Cor Infantil) i Josep Surinyac (Cor de Noies), i un grup instrumental format per Martina Arqués, violoncel (Puer Natus); Carlos Bosch, trompeta; Marc Cabero, percussió; Marta Camón, flauta travessera (Natus est in Bethleem); Joan Domènech, tuba; Alessandra Gallo, violoncel (Puer Natus); David Malet, orgue; Adrián Moscardo, trompeta; Gaspar Montesinos, trombó, i David Rosell, trompa.

Els cors de l’Orfeó Català presenten un Concert de Sant Esteve ple de màgia